4:0
(0:0, 2:0, 2:0)

15.10.2014 / Tomáš Lysý

15.10.2014 15:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Smutný, Pražák, Váňa, Huňáček, Srnský - Kolouch, Mejzlík, Bambula, Ondráček, Vala, Oščádal, Peschout, Najman, Kousal
4

BK Mladá Boleslav

Krofta – Mattis, Kalus, Mlčoch, Mašek, Tichý, Řečinský - Kalaš, Skořepa, Kroni, Vajsejtl, Prokop, Planý, Dančišin, Straka, Uřidil, Vaníček, Rypar, Bohanos, Ficek
0
Branky a nahrávky: 26. Peschout (Mejzlík), 30. Najman (Peschout, Kousal), 47. Ondráček (Oščádal), 56. Mejzlík (Pospíchal). Rozhodčí: Král - Chocholous, Mikšík. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Nezvykle ve středu odehráli zápas extraligy staršího dorostu týmy Dukly a Mladé Boleslavi, na programu totiž byla předehrávka osmnáctého kola. Během úvodních minut první třetiny sice byli domácí trošku aktivnější a zaměstnávali Kaluse, který však všechny střely či nahození bezpečně pochytal. Jihlava se neprosadila ani v přečíslení dva na jednoho, které nezakončil Najman, stejně jako o chvíli později Kousal. Domácím se nevyvedla ani první přesilová hra, naopak po ní měla slibné šance Boleslav. Uřidil dvakrát švihem pálil vedle, Kalaše zblízka vychytal Kořenář a neprosadil se znovu ani Uřidil. Úvodní perioda tak skončila bez branek.

Ve druhé části Dukla dohrávala svojí „přepůlenou“ přesilovou hru. Po ní měl velkou šanci Kousal, proti jehož střele vytáhl Krofta parádní zákrok lapačkou. V šestadvacáté minutě se již skóre měnilo. Richard Peschout se zblízka před Mezlíkem nemýlil a trefil se přesně pod víko. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Kořenář. Domácí gólman ve spolupráci s beky zlikvidoval ránu Skořepy. Nedáš dostaneš opět platilo, protože Ondřej Najman se prosadil v bezprostřední blízkosti branky hostí. V další přesilovce mohl snížit jak Mlčoch tak Prokop, ale oba dva výborně vychytal gólman červenožlutých. Na konci druhé dvacetiminutovky nevyužila Jihlava více jak minutu dlouhou přesilovku pět na tři, vadit jí to ale díky vybudovanému náskoku příliš nemrzelo.

Když na začátku závěrečné dvacetiminutovky nejprve nevyužili hosté další dvě početní převahy, přišel zasloužený trest při výhodě jednoho hráče ne druhé straně. Jiří Ondráček totiž propálil Kroftu a definitivně vnesl klid na jihlavské hokejky. Čestný úspěch Mladé Boleslavi mohl zaznamenat Skořepa, jenže Kořenář byl dnes k neporažení a tváří v tvář hráče hostí vychytal. Své vítězství stvrdila Dukla krátce po skončení další přesilovky hostí, když Tomáš Mezjlík přesným projektilem propálil muže v boleslavské masce.

Dukla tak svému sokovi oplatila porážku z pátečního utkání a po dvou zápasech znovu vyhrála. Mladá Boleslav naopak prohrála šestý zápas z posledních sedmi utkání.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (BK Mladá Boleslav): Když to vezmu pohledem třetin, tak v první třetině jsme si vypracovali dvě tři šance, které jsme nedali, a bylo to nula nula. To samé v druhé třetině. Prostě šance si vytvoříme, ale hlavní rozdíl mezi námi a Jihlavou byl ten, že oni góly dali a my ne.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Výhra se nerodila lehce. Soupeř dobře bránil a my jsme měli spoustu příležitostí, které jsme nevyužili. Ale potom se nám podařilo vstřelit nějaké góly, takže jsme se trošku uklidnili. Cením si toho, že jsme dnešní zápas vyhráli s nulou.