0:6
(0:2, 0:2, 0:2)

21.11.2014 / Tomáš Lysý

21.11.2014 15:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož - Smutný, Pražák, Krtek, Huňáček, Klofáč, Srnský - Kolouch, Vala, Oščádal - Peschout, Najman, Kousal - Čermák, Mejzlík, Berka
0

HC Sparta Praha

Brízgala - M. Jandus, Eliáš, Zeleňák, Bureš, Janda, Duben, Sedliský, Jeřábek - T. Jandus, Pšenička, Michnáč - Dubský, Komárek, Seniov - Maršoun, Zídek, Kulda - Procházka, Šrámek, Kadlec
6
Branky a nahrávky: 2. Seniov (Dubský, Komárek), 10. Jeřábek (Kulda, Maršoun), 25. Pšenička (Michnáč, Jeřábek), 25. T. Jandus (Pšenička, Michnáč), 55. Kulda (Maršoun), 58. T. Jandus (Pšenička). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Kuřítko. Vyloučení: 5:5, navíc M. Jandus (SPA) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 21:30. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Do zápasu mezi čtvrtou Duklou a druhou Spartou vstoupili mnohem lépe hosté. Již po sedmašedesáti vteřinách hry se hráči z hlavního města dostali do vedení, když se prosadil Daniel Seniov. Jihlava měla příležitost na vyrovnání v podobě přesilové hry, jenže Sparta si celou situaci pohlídala a minutu po skončení oslabení se naopak sama prosadila. Na rozdíl dvou gólů zvyšoval Radek Jeřábek. Protože poté nevyužila svojí početní převahu ani hosté, skončila první třetina 0:2.

Druhá dvacetiminutovka nepřinesla ze začátku žádný pohledný hokej. Domácí sice byli častěji před Brízgalou, ale k žádné vyložené šanci se nedostali. Ba naopak. Tomáš Pšenička dostal ve středním pásmu kotouč do jízdy, přebruslil dva hráče soupeře a trefil se nad levý beton Brože. Za dalších pětačtyřicet vteřin vedla Sparta již 4:0. Dvojice Pšenička – Jandus dostala před branou Dukly spoustu prostoru. První jmenovaný poslal puk na Tomáše Janduse, který jej pohodlně doklepnul do volné klece. Po tomto gólů odjel Jan Brož na střídačku, ale nakonec se do branky svého týmu znovu vrátil. První gól domácích mohl vsítit v oslabení Čermák, jehož pokus z levého kruhu Brízgala vyrazil. Poté se před gólmanem hostí objevil nehlídaný Oščádal, ke kterému propadl puk, jenže při zakončení mu sjel kotouč z hole. Druhá třetina tak skončila stejně jako první část.

Na začátku třetí části vykonal pohlednou individuální akci Kousal, který se dostal po průniku až před branku, leč na gólmana Sparty si opět nepřišel. Při jednom vyloučení na každé straně se téměř nic nestalo, až další kombinace domácích stála za to. Peschout si to znovu namířil před Brízgalu, který potvrzoval, že prostě chce dne udržet čisté konto. Naopak to byla Sparta, která i ve třetí třetině naplnila dvougólovou normu z předchozích třetin. Nejprve vymetl střelou z mezikruží všechny pavučiny v levém horním rohu jihlavské klece Vojtěch Kulda. Domácí krátce na to přestáli při svém oslabení obrovská závar, ale dvě minuty před koncem už inkasovali. Tomáš Jandus se štěstím dostal kotouč za Brože. Sparta tak oplatila Jihlavě nedávnou prohru, kdy s Duklou na domácím ledě padla poměrem 1:7 a veze si z Horáckého zimního stadionu tři body za šestigólovou výhru.

Ohlasy trenérů

Petr Hučko (HC Sparta Praha): Utkání bylo ze začátku hodně vyrovnané. K nám se puky více odrážely a využili jsme nějaké šance. Druhou polovinu zápasu jsme byli lepší. S Jihlavou jsme zatím hráli jak na houpačce a dneska to vyšlo nám.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dnes to bylo úplně stejné utkání, jako jsme odehráli mi na Spartě, akorát s obráceným výsledkem. Sparta hrála velice dobře, od začátku šla výhře naproti. Udělala si rychlý náskok a pak už se utkání jen dohrávalo.