2:1
(2:1, 0:0, 0:0)

13.12.2014 / Jakub Kudláč

13.12.2014 14:30, DHL extraliga juniorů - 35. kolo

Berani Zlín

Čáp – Macharáček, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Werbik, Gago, Hladiš
2

HC Dukla Jihlava

Vacek (21. Svoboda) – Tobola, Půža, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port – Dufek, Ludvík, Dupljaku, Dvořák, Mahút, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl, Nováček
1
Branky a nahrávky: 7. Stuchlík (Hořanský, Karola), 13. Hlaváč (Karola) – 1. Anděl (Marcilis, Půža). Rozhodčí: Netopil – Goňa, Wesley. Vyloučení: 5:4, navíc Tobola (JIH) 5 min. + do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 23:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Začátek zápasu byl pro domácí nešťastný, když už po 27 sekundách prohrávali. Lukáš Anděl vystřelil Čápa, ten ale puk vyrazil jen nad sebe a puk přes něj zapadl do brány. Zlínský brankář měl smůlu i za chvíli, kdy se mu při tlaku soupeře zasekla hůl v síti, tentokrát to ale gólem neskončilo. Vyrovnat mohl Pavlůsek, ale bránu minul. A tak se stav 1:1 urodil v sedmé minutě. První vážnější střelu na Vacka vyslal Michal Stuchlík od modré čáry a puk skončil až za brankářem Dukly. Následně se Ševci ubránili oslabení a po něm našlápl Michael Hlaváč, prodral se až do útočného pásma, z kruhu vystřelil a kotouč propadl mezi betony Vacka.

Ve druhé třetině se do brány hostů postavil Svoboda. Toho mohl ohrozit Hořanský, ale když soupeře obral o puk, zakončil mimo bránu. Jihlava mohla vyrovnat v početní výhodě, avšak ani jeden z dvojice Jícha a Nováček Čápa neprostřelil. První jmenovaný mohl srovnat ve 29. minutě, zakončoval už skoro do prázdné branky, ale Čáp nakonec parádním zákrokem útočníka Dukly vychytal. Štěstí měl Svoboda, Hořanský nahrával před bránu, ale jeden z hostujících beků puk tečoval nohou a ten trefil to jediné, co brankář Jihlavy v brankovišti měl, a to čepel hole. Gólem neskončila ani teč Werbika.

Brankou Dukly neskončila ani povedená střela Anděla, Čáp ji chytil lapačkou. Tentýž hráč ohrozil brankáře Zlína i za chvíli, ale opět neúspěšně. Nejblíže gólu byl Tobola, trefil ale jen tyč. Nebezpečná byla také teč Jíchy. Hosté se ke hře bez brankáře dostali jen na chvíli, Zlín si tak vedení pohlídal a porazil Jihlavu potřetí v sezóně o gól. Po závěrečné siréně se ještě po tvrdém ataku Toboly strhla na ledě hromadná bitka, sudí však už potrestal pouze Tobolu.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Jsme rádi za tři body, zápas sice nebyl moc pohledný, ale my jsme to ubojovali. V závěru nám trošku už ubývaly síly, protože máme omezený kádr vlivem zranění, ale jak říkám, za body jsme rádi."