4:5
(1:1, 2:3, 1:1)

27.02.2015 / Petr Miklas

27.02.2015 16:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 43. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Sonnek – Szturc, Srníček, Ševěček, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Pawliczek, Moravský, Wróbel – Langer, Peterka, Pacoň – Kurovský, Kosina, Cihlář
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Huňáček, Váňa, Krtek, Pražák, Smutný, Srnský, Vála – Čermák, Najman, Kousal – Osčádal, Peschout, Kolouch – Adam, Mejzlík, Berka
5
Branky a nahrávky: 20. Wróbel (Dudek, Mrowiec), 24. Mrowiec (Spálovský, Pacoň), 29. Moravčík (Spálovský), 59. Kurovský – 12. Najman (Kousal), 25. Adam (Srnský, Mejzlík), 36. Smutný (Najman, Kousal), 40. Osčádal (Mejzík, Kolouch), 53. Kousal (Najman). Rozhodčí: Jeřábek – Adamec, Ganger. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Utkání začalo v pomalejším tempu, první šance měli domácí hráči jmenovitě Dudek a Wróbel. První gólovou šanci měl v 5. minutě jihlavský Kolouch, jehož ránu Sonnek vyrazil. O tři minuty později se před Sonnkem zjevil Adam, ale mířil jen do hrudi domácího brankáře.

První branku utkání jsme viděli až na začátku 12. minuty, kdy hosté využili přesilovku zásluhou Ondřeje Najmana. Po vstřeleném gólu se hosté trošku zatáhli, čehož nakonec mohli litovat, protože domácí necelou půlminutu před koncem třetiny vyrovnali. Úspěšným střelcem byl Kamil Wróbel, jenž využil přesilovku AZetu. Po první části tedy platil stav 1:1.

Druhá třetina přinesla brankovou smršť. Ve 24. minutě ji odstartoval gólem z přesilovky Jaroslav Mrowiec, který tečoval Wróblovu střelu od modré čáry. Vedení AZetu trvalo něco přes minutu, pak přišla odpověď Dukly – také při přesilovce. Kombinaci zakončil Dominik Adam.

Ve 29. minutě se do úniku dostal domácí Dominik Moravčík, jenž zakončil přesně k pravé tyči Brožkovy branky. O dvě minuty později mohl vyrovnat Najman, který se dostal do samostatného úniku, ale Sonnek jeho ránu na lapačku chytil. To však hosty nemuselo mrzet, protože ve 36. minutě našel Najman pěkným pasem zpoza branky Michala Smutného, který střelou z první nedal Sonnkovi šanci.

Obrat dokonal v poslední minutě třetiny Vladimír Osčádal, jenž se trefil mezi betony domácího brankáře. Po čtyřiceti minutách vedli hosté 3:4. Třetí třetina už tak divoká nebyla. Hostujícím hráčům stačilo držet vedení, ale v 50. minutě mohli svůj náskok ještě navýšit.

Při přesilovce měl dobrou šanci Mejzlík, jenže stroskotal na Sonnkovi. Nicméně Jihlava přidala pojistku v 53. minutě, když se zpoza obránce trefil k tyči Pavel Kousal. Když už se zdálo, se nic zajímavého nestane, předvedl samostatný únik zakončený precizní střelou pod horní tyč Daniel Kurovský.

Havířov ještě zkoušel hru bez brankáře, ale kýžené vyrovnání to nepřineslo. Jihlava si tak odváží vítězství 4:5.