3:3p
(0:0, 0:3, 3:0 - 0:0)

Dukla ztratila vítězství ve 3. třetině

17.01.2004 / Eva

Přestože vedla Dukla po druhé třetině v Chomutově už 3:0, a byla tedy na nejlepší cestě k vítězství a důležitým 3 bodům do prvoligové tabulky, nakonec si ze severu Čech odváží za konečnou remízu 3:3 pouze bod. V tabulce tak Jihlava klesla za vedoucí Beroun a druhé Ústí nad Labem až na 3. místo.

V nepovedeném utkání se v dresu Dukly po delší době znovu představil útočník extraligových Znojemských Orlů Jaroslav Mareš.

17.01.2004 17:30, 1.liga ČR - 33. kolo

Piráti Chomutov

Fikrt (36. Podolka) - Nosek, Plaček, Maleček, Trefný, Szakal, Liška, Ambrož, Révay - Boušek, Koláček, Jíra - Jeslínek, Mikšovic, Kostourek - Charousek, Gergel, Polodna - Martenek, Slavík, Šimeček
3

HC Dukla Jihlava

Jež - Kolafa, Staněk, Punčochář, Šefčík, Šmarda, Morava, Kubeš - Hlouch, Bakus, Čachotský - Fink, Mareš, Rytnauer - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Chytka, Altrichter, Sklenička
3
Branky: 45. Jíra (Maleček, Koláček), 46. Szakal (Liška, Charousek), 57. Mikšovic (Jeslínek, Kostourek) - 28. Staněk (Kaňkovský, Morava), 31. Mareš (Rytnauer), 36. Čachotský (Šmarda, Morava). Rozhodčí: Wurtherle - Marek, Pokorný. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1800.

Průběh utkání

Na sever Čech cestovala Dukla i se znojemským útočníkem Jaroslavem Marešem, který tým z Vysočiny posílí do konce sezóny. Sedmadvacetiletý útočník se hned na úvod prezentoval jedním gólem.

Už v 1. minutě vyzkoušel Petra Ježe tvrdou střelou od modré Nosek, ale jihlavský gólman byl namístě. O šest minut později se do vyložené šance dostal na opačné straně Petr Kaňkovský, nejproduktivnější hráč soutěže se ale tentokrát z bezprostřední blízkosti netrefil. Do konce první třetiny potom měly oba týmy ještě po jedné velké šanci. Ve 13. minutě zachytil ve středním pásmu puk Tomáš Čachotský, ovšem ani po jeho pokusu Fikrt v domácí brance nekapituloval. Jeho jihlavský protějšek Petr Jež se naopak hodně zapotil v 18. minutě, kdy hráli Severočeši téměř půlminutovou přesilovku 5:3 a když ani on za svá záda nepustil žádnou střelu, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Po přestávce hrála Dukla ve 27. minutě svou druhou přesilovku v utkání a na její využití potřebovala 31 vteřin. Kaňkovský našel mezi kruhy najetého Pavla Staňka a ten poslal puk po ledu mezi Fikrtovy betony. 0:1. Už o tři minuty později se skóre měnilo znovu a opět zásluhou jihlavského hráče. Ladislav Rytnauer přenechal v jízdě puk za sebou jedoucímu Jaroslavu Marešovi a ten pak střelou nad pravé rameno překvapil domácího gólmana podruhé 0:2. Povedenou jihlavskou osmiminutovku potom završil na začátku 36. minuty Tomáš Čachotský. Hbitý jihlavský forvard ujel po levé straně a jeho střelecký pokus prošel mezi bruslemi Fikrta potřetí do chomutovské klece. 0:3. Tím vystoupení bývalého kadaňského brankáře v sobotním utkání skončilo a do branky se postavil Michal Podolka. Domácí mohli ještě do přestávky snížit, ale Jež si se sólovým nájezdem Jeslínka ve 36. minutě poradil.

V úvodu posledního dějství začala znovu aktivněji Dukla. Nejprve si Kolafa ve vzduchu sklepl na útočné modré puk na hůl a bekhendovou střelou pak vyděsil nového muže v chomutovské svatyni. Jen o pár vteřin později trefil Ladislav Rytnauer tyč. A tak se skóre měnilo na opačné straně. Malečkovu střelu od modré tečoval těsně před Ježem Petr Jíra a snížil tak na 1:3. Další rána pro hostující celek přišla už o 26 vteřin později, po vyhraném buly se dostal puk na modrou k Szakalovi a ten zhruba ze stejného místa, jako ve druhé třetině jihlavský Jaroslav Mareš, zamířil nad pravé rameno soupeřova gólmana. 2:3. Po studené sprše si vzali hostující trenéři oddechový čas a snažili se své svěřence uklidnit. Na chvilku se jim to podařilo. Dukla dokonce bez úhony přežila i další oslabení a v 56. minutě měl pojišťovací čtvrtý gól na holi Roman Hlouch. Jihlavský forvard se natlačil až před brankáře Podolku, snažil se chomutovského brankáře rozpohybovat, ale nepodařilo se mu to. Nedáš - dostaneš, se bohužel pro hostující tým vyplnilo i tentokrát. Hned vzápětí po nevyužité šanci Hloucha ujel po levé straně domácí Jeslínek a z poměrně velkého úhlu vystřelil na gólmana Ježe, tomu propadl puk mezi betony, zůstal stát na brankové čáře a dojíždějící Mikšovic ho pohodlně dorazil do sítě. 3:3. Až do vypršení šedesáté minuty už se potom nic nezměnilo a na řadu přišlo prodloužení.

Zatímco domácí byli viditelně spokojeni i s remízou, Dukla toužila po druhém bodu. Téměř celých pět minut nastaveného času se hrálo v chomutovském obranném pásmu a Podolka v domácí brance se měl co ohánět. Postupně ale vychytal všechny jihlavské střelce a když ho z vyložené pozice nepřekonal ani Tomáš Čachotský, skončilo utkání nerozhodně 3:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos ( Chomutov ): „ Určitě jsme nakonec s remízou spokojeni. Ten zápas se pro nás vůbec nevyvíjel dobře, ale bojovností a nasazením se nám ho nakonec podařilo dotáhnout alespoň k tomu bodu. V poslední třetině jsme stáhli hru na tři útoky a myslím, že se nám to vyplatilo. Hráči se tak dostali do většího tempa. Nechtěl bych v žádném případě svalovat vinu na gólmana Fikrta, ale je pravda, že dva góly z těch tří, které dostal, padly po jeho nepozornosti.“

Petr Fiala ( Jihlava ): „ Mužstvo, které vede tři nula už by asi mělo dovést utkání do vítězného konce. Je ale pravda, že stejně jako my jsem dali dva takové šťastnější góly ve druhé části, tak se to pak v poslední části obrátilo na druhou stranu. Jinak si myslím, že to byl kvalitní hokej, který se musel divákům líbit. Pro nás měl ovšem trošku hořkou příchuť, ale jak říkám, chvilku jsme měli štěstí my a pak zas domácí.“