6:7
(2:1, 3:2, 1:4)

01.03.2015 / Martin Stříbrný

01.03.2015 13:30, DHL extraliga juniorů - 3. kolo

HC VERVA Litvínov

Sroka – Moravec, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Trübenekr, Čapek, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Štěpka
6

HC Dukla Jihlava

Vacek – Tobola, Leština, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port – Peschout, Vala, Střecha, Dvořák, Ondráček, Bambula, Marcilis, Beran, Nováček
7
Branky a nahrávky: 10. Štěpka (Stříbrný, Trübenekr), 10. Mical (Ujfaluši, Sklenička), 21. Mical (Stříbrný), 22. Čapek (Vostárek, Ujfaluši), 35. Mical, 58. Trübenekr (Vostárek, Šefl) – 14. Střecha (Dundáček), 29. Vala (Dundáček, Střecha), 30. Leština (Dvořák), 41. Střecha (Vala, Ondráček), 44. Marcilis (Port), 47. Tobola (Leština, Marcilis), 51. Střecha (Dundáček, Ondráček). Rozhodčí: Zubzanda – Rozlílek, Šulo. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 146. Střely na branku: 44:51. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:7, 6:7.

Průběh utkání

Na začátku utkání se hrál vyrovnaný hokej, což více vyhovovalo domácím. Nejprve se v deváté minutě prosadil Dominik Štěpka, který dokázal zužitkovat dobré přihrávky Stříbrného. Druhá branka Litvínova padla o devět vteřin později, když se z bezprostřední blízkosti dokázal prosadit Martin Mical.

Ve čtrnácté minutě se naskytla příležitost pro Jihlavu, a to v podobě druhé přesilové hry v utkání. Jihlavští si s ní dokázali poradit mnohem lépe než s tou první a snížili na rozdíl jediné branky. Filip Dundáček po modré čáře poslal kotouč na Tomáše Střechu, který dokázal propálit vše, co stálo před Srokou.

Domácí vstoupili do druhé třetiny skvělým způsobem, když už po minutě vedli o další dvě branky. Nejprve se prosadil Martin Mical, který dokázal v úniku dva na jednoho zužitkovat nahrávky Josefa Stříbrného. O čtvrtou branku Litvínova se postaral Dominik Čapek, který dokázal z úhlu bekhendem propasírovat puk za záda hostujícího gólmana.

Poté přišla kuriózní situace. Domácí měli možnost přesilové hry, jenže v ní obdrželi dvě branky! Nejprve se prosadil Lukáš Vala, který dokázal využít šikovnosti svých spoluhráčů a poslat kotouč do odkryté brány. Druhou branku v oslabení vstřelil Ondřej Leština, když dorazil Dvořákovu ránu za záda Sroky.

O necelých pět minut později se dostal Martin Mical před hostujícího gólmana, který neměl na jeho střelu z bezprostřední blízkosti žádný nárok. Zkompletoval tak svůj dnešní hattrick a vrátil Litvínovu zpět dvoubrankové vedení.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hostující, když se dokázal po přihrávce Lukáše Vali prosadit Tomáš Střecha přesnou střelou mezi betony Dominika Sroky. O chvíli později přišlo vyrovnání v podání Jihlavy. Jan Marcilis nahodil od půlky kotouč na domácí bránu a ten k údivu všech skončil za zády Sroky. Tato branka byla tak kuriózní, že rozesmála i domácího kouče Reichla.

Obrat Jihlavy dokonal v 7. minutě třetí třetiny v přesilové hře Hynek Tobola. Jihlavský obránce se dostal na pravém kruhu ke kotouči a s přispěním teče jednoho z domácích hráčů dostal kotouč za záda Sroky. V padesáté minutě odskočili hosté na rozdíl dvou branek. Tomáš Střecha se dostal na pravém kruhu ke kotouči, zachoval klidnou hlavu a nekompromisní ranou zkompletoval druhý hattrick v zápase.

Poslední branka utkání padla dvě minuty do konce utkání do brány Vacka. Jan Trübenekr vypálil z mezikruží a puk z jeho čepele skončil až za zády hostujícího gólmana. Tato branka byla v utkání však opravdu poslední a hosté se tak mohou radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Robert Reichel (HC Litvínov): Máme málo hráčů, což je jeden z důvodů, že jsem nezvládli třetí třetinu. Dvě třetiny jsem je tlačili a vyhrávali. Škoda toho zápasů, měli jsme ho vyhrát.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dlouhý utkání. Máme tři body, za které jsem hrozně rád. Padalo tom skoro všechno na obou stranách.