3:5
(1:2, 1:2, 1:1)

Další zklamání

21.01.2004 / Wally, RTD

Další velké zklamání přichystali svým fanouškům jihlavští hokejisté. Zatím co v posledním domácím zápase prohráli s Berounem 1:2, a v minulém kole ztratili v Chomutově v poslední třetině nadějné tříbrankové vedení a pouze remizovali 3:3, v dnešním zápase podlehli předposlednímu týmu tabulky Prostějovu 3:5.
21.01.2004 17:30, 1.liga ČR - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan (29. Jež) - Kolafa, Kubeš, Punčochář, Šefčík, Šmarda, Morava, Duben, Kuchyňa - Hlouch, Bakus, Čachotský - Fink, Mareš, Rytnauer - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Chytka, Havel, Altrichter
3

LHK Jestřábi Prostějov

Maláč - Světlík, Šeda, Ševčík, Zátopek, Vlček, Rekem - Janeček, Procházka, Šakarov - Černý, Palinek, Hrubý - Streit, Hradecký, Smejkal - Jelínek, Antonovič
5
Branky: 13. Kaňkovský (Bakus), 24. Šmarda (Hlouch, Bakus), 51. Morava (Šmarda, Kaňkovský) - 4. Hrubý (Černý, Palinek), 15. Janeček (Šakarov, Procházka), 22. Hrubý (Světlík, Procházka), 29. Hradecký (Streit), 59. Černý (Hradecký). Rozhodčí: Hodek - Pokorný, Marek. Vyloučení: 8:9, navíc Morava (JIH) 10. min OT. - Palinek (PRO) 10. min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1660.

Průběh utkání

V první pětce jihlavských hráčů, kteří se postavili na úvodní vhazování, pro někoho možná překvapivě, figuroval i obránce Petr Kuchyňa. Ten si tak připsal svůj vůbec první start v letošní sezóně v dresu Dukly. Jeho působení na ledě se však zcvrklo jen na několik sekund, hned po buly se zkušený bek nechal vystřídat a na střídačce, později už v civilním oblečení, strávil zbytek zápasu.

Už ve dvacáté sekundě si hosté vytvořili svou první šanci, s nebezpečnou střelou Šakarova si však domácí gólman Suchan poradil. Vedoucí branky se tak Prostějov dočkal až o tři minuty později. Po vyhraném buly našel Palinek Černého, který přistrčil puk na Tomáše Hrubého a ten svou střelou k pravé tyči nedal z prostoru mezi kruhy jihlavskému gólmanovi šanci, 0:1. Dukla dokázala odpovědět ve 13. minutě, kdy od levého kruhu pro vhazování prostřelil Maláče Petr Kaňkovský, 1:1. O dvě minuty později se skóre měnilo znovu. Hanáci se dostali do přečíslení tří proti dvěma a po nahrávce Šakarova překonal Suchana Martin Janeček. A protože do konce třetiny se pak už skóre neměnilo, do kabin se odcházelo za stavu 1:2.

I druhé dějství zahájili lépe hosté, kteří se už po 73 sekundách radovali ze třetí vstřelené branky. O jejich skvělý nástup do třetiny se stejně jako v první dvacetiminutovce postaral Tomáš Hrubý, který tentokrát pohodlně dopravil do odkryté branky odražený puk. Hosté se však z vedení 1:3 neradovali dlouho. Už o dvě minuty později dokázali domácí snížit na 2:3. Autorem kontaktního gólu byl kapitán Dukly Oldřich Bakus. Další branky se diváci dočkali ve 29. minutě a k jejich nelibosti padla do branky domácího týmu. Tvrdou střelou po ledě poslal na lavičku náhradníků gólmana Suchana Jiří Hradecký, 2:4. Ve 33. minutě mohl snížit znovu na rozdíl jediné branky nejzkušenější jihlavský hráč Kaňkovský, při svém sólu však brankáře Maláče nepřekonal.

Divácky nejatraktivnější byla třetí třetina. Na jejím začátku, přesněji ve 43. minutě, nevyužil své sólo hostující Procházka. Ve 47. minutě pak na druhé straně hřiště vypálil obránce Morava, svou střelou však trefil pouze břevno Maláčovy branky. Jen o dvacet sekund později sledovali fanoušci další dramatický moment. Rozhodčí Hodek totiž po obraném zákroku domácího Kubeše nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Šakarov, který si však na jihlavského gólmana Ježe nepřišel. Branka tak padla až v 51. minutě. Tvrdou ránou od modré čáry snížil v přesilovce Marián Morava, 3:4. O minutu později mohlo být vyrovnáno. Před poloodkrytou brankou však Kaňkovskému puk nesedl dobře na hůl a nejproduktivnější hráč I. ligy tak svou šanci nezužitkoval. Domácí se však myšlenky alespoň na prodloužení nevzdávali. A když to dlouho nešlo v pěti, zkusili závěrečnou power-play. Hru vabank ovšem hosté potrestali, Hradecký vypíchnul puk na Michala Černého a ten ho v poklidu dovezl až do opuštěné jihlavské klece, 3:5.

Ohlasy trenérů

Tomáš Herstus ( Prostějov ): „ My jsme dnes samozřejmě nadmíru spokojeni, přeci jen jsme sem přijeli jako předposlední tým tabulky. Podobné utkání už jsme sehráli i v Ústí nad Labem, tam jsme ale nedokázali proměnit šance. V Jihlavě nám to sice také v několika případech nevyšlo, přesto jsme vyhráli a za to chci hráčům poděkovat.“

Petr Vlk ( Jihlava ): „Já ten zápas rozhodně pozitivně hodnotit nebudu. Z naší strany nemůžeme být vůbec spokojeni. Ještě jednou se na to budeme muset v klidu podívat a odhalit příčinu toho, proč jsme hráli tak špatně. Z dnešního výkonu jsem zklamán.“