4:1
(1:1, 1:0, 2:0)

31.03.2015 / Petr Jindra

31.03.2015 17:15, DHL extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Dundáček, Hohl, Šidlík, Port, Tobola, Kochánek - Anděl, Jícha, Marcilis, Ondráček, Dvořák, Střecha, Bambula, Beran, Mahút, Balaštík
4

HC Stadion Litoměřice

Března – Málek, Chmel, Šikner, Krýsl, Melichar, Zedek, Winnerlich, Kejmar - Krátký, Zajan, Ransdorf, Neruda, Kratochvíl, Chovanec, Kauschitz, Kment, Lauko, Minka
1
Branky a nahrávky: 15. Jícha (Anděl), 28. Jícha (Dundáček, Anděl), 52. Port (Střecha, Dvořák), 53. Marcilis (Jícha) – 14. Zajan (Kejmar). Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Zídek. Vyloučení: 3:5, navíc Zajan (LTM) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 26:17. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Rozloučit se vítězně s letošní neúspěšnou sezonou, po které budou hrát Jihlavané pouze druhou nejvyšší soutěž. S tím cílem nastupovali hráči jihlavské Dukly do duelu se Stadionem Litoměřice. Po celý zápas byli jasně lepším týmem a svůj cíl pro tohle utkání splnili. Bohužel však tahle výhra k záchraně DHL extraligy nestačila.

Od úvodních minut byla Dukla lepším celkem. Potvrzovala roli favorita a svého soupeře přehrávala prakticky ve všech ohledech. Jenže kombinační hokej proti zatažené pětici Severočechů nefungoval a když už, vytáhl se výborný gólman Března. A tak se do vedení dostali hosté. Pavel Zajan v čase 13:28 dostrkal puk za Vacka a Litoměřice vedly překvapivě 1:0. Vedení však neudržely ani dvě minuty. Lukáš Jícha se trefil v čase 14:46 a svou první brankou v utkání srovnal na 1:1. Tentýž hráč mohl přidat druhou branku 11 sekund před koncem z trestného střílení, jeho exekuce se mu ale nepodařila podle představ, a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá třetina patřila vyloženě Dukle. Litoměřice od debaklu chránil skvělý Března, na jehož chráničích ztroskotal nejeden domácí hráč. Mahút s Bambulou ve velkých šancích selhali, ne však Lukáš Jícha. Ve 28. minutě zakončoval pohlednou akci Jihlavy a poslal svou druhou brankou v zápase Duklu do vedení 2:1. I ve zbytku třetiny byla Dukla lepším týmem, svůj tlak však nedokázala přetavit v další vstřelené branky.

V závěrečné třetině Litoměřice otevřely hru ve snaze srovnat skóre. To se jim ale nepodařilo. Naopak v dvaapadesáté minutě Vladimír Port a o minutu a půl později Jan Marcilis zpečetili výhru domácího celku. Dukla tak zvítězila 4:1 a zakončila ročník vítězně. Přesto jí však 6 získaných bodů v baráži k záchraně nestačilo, extraligu si v příští sezoně zahraje Hradec Králové, vítěz barážové skupiny.