3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Střelecká mizérie pokračuje

09.11.2002 / Eva

Do Opavy cestovali v 16. kole první ligy hokejisté Dukly Jihlava s cílem konečně prolomit střeleckou mizérii z posledních zápasů. Jako trumf si sebou vezli zlínského útočníka Petra Mokrejše. Ani ten však nakonec Jihlavě kýžené body nepřinesl. Navíc se v polovině utkání nešťastně zranil a musel předčasně opustit ledovou plochu.
09.11.2002, 1. liga ČR - 16. kolo

HC Slezan Opava

Šlupina - Přibyla, Vnenk, Kramný, Vavrečka, Vosátko, Prokop - Duba, Harazim, Lhotský - Kříž, Najdek, Mikšan - Horný, Sochorek, Šebesta - Zbožil, Boháč, Bordovski.
3

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Malena, Staněk, Vrábel, Dobrovolný, Zápotočný - Zdráhal, Bakus, Hlouch - Altrichter, Mareš, Jantovský - Adamčík, Kaňkovský, Mokrejš - Říha, Čachotský
0
Branky: 33. Šebesta (Sochorek, Horný), 52. Horný (Šebesta, Sochorek), 59. Sochorek (Šebesta, Horný). Rozhodčí: Dobeš - Hlavatý, Kurajský. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 710. Střely na branku: 49:24.

Hráč zápasu: Dalibor Sochorek (Opava)

Průběh utkání

Jako start pro úvodní větší šance si obě mužstva vybrala třetí minutu zápasu. V ní se nejprve před domácím Šlupinou objevil Roman Hlouch, jeho střela z „voleje" však skončila pouze na gólmanových betonech. O několik vteřin později si poprvé na puk sáhl také na opačné straně stojící Lukáš Sáblík. I on si ale s jedovatou střelou protihráče dokázal poradit. V 6. a 7. minutě pak musel požár před vlastní brankou hasit znovu. Na konci třetiny hrála Dukla přesilovku a na modré čáře se ke své obávané střele napřáhl Daniel Zápotočný. Puk vyslaný z jeho hokejky ovšem pouze rozezvučel horní tyč Šlupinovy klece. Úvodní třetině zkrátka dominovali oba gólmani a proto se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Druhá část se hrála převážně pod taktovkou domácích. Ti celkem pravidelně navštěvovali jihlavské obranné pásmo a Lukáš Sáblík se měl v brance co ohánět. Postupně zkazil radost z gólu Najdkovi, Vosátkovi a Sochorkovi a ani sólový nájezd Vavrečky z 29. minuty neskončil v jeho síti. Až na střelu Pavla Šebesty ze 33. minuty byl krátký. Domácí kanonýr poslal puk do černého přesně mířenou střelou po ledě a Opava vedla 1:0. Krátce poté si jihlavský kouč Jiří Režnar vybral oddechový čas. Jeho slova však na úrodnou půdu viditelně nedopadla. Od 35. minuty se navíc musel obejít bez služeb útočníka Petra Mokrejše, jenž si po střetu s jedním z domácích hokejistů poranil krční vazy.

Do posledního dějství tedy Dukla vstupovala, jako již poněkolikáté tuto sezónu, s jednogólovým mankem. Ovšem místo toho, aby se pustila do útočení, musela se v prvních deseti minutách bránit třem oslabením. To třetí se jí také nakonec stalo osudným. V době, kdy na trestné lavici nuceně odpočíval Daniel Zápotočný, roztočili Slezané před Sáblíkem kolotoč a Horný pohodlně zvyšoval do poloodkryté branky na 2:0. Na začátku 59. minutě se pak do listiny střelců zapsal ještě Sochorek a Dukla tedy nakonec Opavě podlehla 0:3.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Samozřejmě, že po takovém výkonu, který jsme tady podali, se mi zápas nehodnotí vůbec dobře. Už dlouho se potýkáme s problémy jak v obraně tak v útoku. Dostáváme laciné góly, naopak sami vyložené šance neproměňujeme. To se bohužel projevilo i dnes. Byli jsme opět nedůslední v obsazování hráčů před brankou a to nás stálo body."

Josef Doboš ( Opava ): „ Mně se to utkání samozřejmě hodnotí mnohem lépe, protože kluci si konečně začali věřit. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé už jsme ale Jihlavu přehrávali. Vytvořili jsme si velké množství šancí, dokázali sice proměnit pouze jednu, ale naštěstí jsme zase na druhou stranu po celý zápas výborně bránili. Musím klukům poděkovat, hráli dnes opravdu velmi dobře."