1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Dukla po špatném výkonu odevzdala na domácím ledě tři body Mostu

10.02.2016 / Tomáš Lysý, Ondřej Terber

Úvodní dějství zápasu 50. kola proti Mostu se Dukle nevydařilo. Severočeši byli lepším týmem a zaslouženě odcházeli do kabin s jedním vstřeleným gólem. Hned na začátku druhého dějství bylo na střídačce hostí ještě veseleji, když využili přesilovou hru. Kontaktní gól Jihlavy přišel v přesilovce pět na tři v závěru téže třetiny, z první se trefil Tomáš Kaláb. Ve třetí třetině bránili hosté hubený náskok, který jim málem vzal v poslední minutě opět Kaláb, jenž orazítkoval tyčku. Z protiútoku stvrdili hosté trefou do prázdné klece své tři body.
10.02.2016 17:30, WSM Liga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Honzík – Bilčík, Kaláb, Šimek, Štebih, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Mrňa, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Šafář, Prokš, Březina
1

HC Baník Most

M. Řehoř – Baránek, Hora, Strejček, Zeman, Kokeš, Černý, Cvrk – Šrámek, Havlíček, Kubinčák – Smolka, Alinč, Doležal – I. Řehoř, Rod, Nedrda – Slavíček, Rindoš
3
Branky a nahrávky: 37. Kaláb - 6. Smolka, 21. Baránek, 60. Šrámek. Rozhodčí: Wagner – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1051. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Rovnovážný počet hráčů vydržel od začátku utkání pouhých šestašedesát vteřin, poté si jihlavští hokejisté vyzkoušeli přesilovou hru. V ní si vypracovali jen náznaky šancí. Semanovi před branou na poslední chvíli ustřelil puk obránce, a když si před Řehoře najel Kohout, Havlíček stačil puk přizvednout do ochranné sítě. Na konci šesté minuty se radovali hosté. Dukla zbytečně ztratila puk na obranné modré, v situaci dva na jednoho přihrál Doležal kotouč na Pavla Smolku, jehož bekhendový blafák ještě Honzík lapil, ale proti rychlé dorážce již zasáhnout nemohl. Srovnání měl na holi Kolář, jenž se na modré uvolnil a tváří v tvář gólmanovi minul levý horní roh. Ke třem rychlým pokusům se poté dostal obránce Kaláb. Jeho prostřední ránu tečoval před branou Skořepa a Řehoř měl co dělat, aby vyrazil skákající puk. Druhá část první třetiny patřila hostům. Střelu zkušeného Alinče z mezikruží výborně zastavil Honzík, Smolka v osmnácté minutě po otočce oklamal dva protihráče a vypálil ze stejného prostoru těsně vedle. Když v závěru nedotlačil Jergl puk pod gólmanem hostí do branky, skončila první třetina 0:1.

Ani ne po minutě hry využili hosté dělenou přesilovku z konce první třetiny. Havlíček nahrál přesně na střed modré pro Marka Baránka a mladý obránce, který letos nastupoval i za Duklu, se od modré trefil přes několik hráčů přesně, kotouč zřejmě nikdo netečoval. I nyní byli domácí po gólu Mostu blízko k úspěchu. Kolář přenechal ve středním pásmu puk rozjetému Mrňovi, jenž se natlačil před branku, avšak puk proklouzal deset centimetrů vedle pravé tyčky. Dlouholetý jihlavský gólman Řehoř držel nulu na svém kontě dlouho, i po zadovce Semana na Kohouta, jenž si na něm zblízka vylámal zuby. Při početní výhodě Jihlavy střílel Bilčík a puk poskakoval před volnou klecí, Harkabus jej ovšem za čáru nedokázal dotlačit. Doležal na konci třiatřicáté minuty zahrál vysokou holí proti Semanovi, dostal dvě plus dvě minuty a po vyloučení Baránka hráli domácí dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Pět vteřin před koncem smazali červenožlutí nulu v kolonce gólů pumelicí Tomáše Kalába od modré z první pod víko - 1:2.

Do třetí třetiny vstoupila Dukla v početní výhodě, když dohrávala přesilovou hru z konce předchozí části a vyrovnávací gól se v ní Dukle nepodařilo vstřelit i přes obstřelování brány Řehoře. Most i nadále bránil a snažil se neudělat žádnou větší chybu, kterou by pustil Jihlavu zpět do zápasu. V 51. minutě měla Jihlava v oslabení obrovskou šanci, když Marek Prokš vybojoval za bránou soupeře téměř ztracený kotouč a rázem se ocitl sám před brankářem, kterého nedokázal prostřelit. Ovšem poté už se Dukla do šancí příliš nedostávala. Most hrál dvě přesilovky za sebou, které brankář Honzík dokázal vychytat. V závěru zápasu domácí přece jen soupeře trošku zatlačili. Třeba v 59. minutě, když Důras nedokázal prostřelit roztaženého Řehoře. V závěru zápasu zkoušela Dukla hru bez brankáře a málem se jí podařilo vyrovnat. Kalábova střela od modré čáry totiž skončila pouze na pravé tyči hostující svatyně. Po neproměněné příležitosti už jen Most pečetil skóre střelou do prázdné brány zásluhou Jakuba Šrámka. Jihlava tak padla s Mostem 1:3.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Těžko hodnonit. Nám je dnes stydno za to, co jsme dnes šedesát minut předváděli. Ti hráči měli na sobě pouze dresy týmu HC Dukla Jihlava a jejich výkon nebyl vhodný hráčům základní sestavy. My si budeme muset ten zápas s kolegou vyhodnotit a k těm hráčům důrazně promluvit. Říkám znovu. Stydno za to, co dnes hráči předvedli.

Jan Zachrla (HC Most): Spokojenější dnes určitě jsme. Na druhou stranu musím říct, že jsme v závěru měli štěstí, protože domácí měli velký tlak. Na to jsme měli doma smůlu s Přerovem. V zápase byly části hry, kdy jsme nestačili domácím a faulovali. Tím jsme pustili domácí do tlaku a naštěstí pro nás se jim nepodařilo skórovat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie