6:3
(2:3, 1:0, 3:0)

01.10.2015 / Martina Sikorová

01.10.2015 18:00, DHL extraliga juniorů - 9. kolo

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Pisarik, Zahradníček, Michal Roman, Bartko, Stránský, Adámek – Polak, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Flok, D. Kofroň, O. Kovařčík, Jašek, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
6

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Půža, Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl – Dufek, Ondráček, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Marcilis, Kousal, Anděl
3
Branky a nahrávky: 7. O. Kovařčík. (D. Kofroň, Zahradníček), 10. Adámek (Jašek, Michal Roman), 21. Kofroň (O. Kovařčík, Jašek), 45. Jašek (O. Kovařčík, Stránský), 47. Jašek (Miloš Roman), 54. O. Kovařčík. (Jašek, Michal Roman) – 4. Bambula (Balaštík, Dvořák), 6. Balaštík (Dvořák, Hohl), 13. Půža (Bambula, Dvořák). Rozhodčí: Mrkva – Bojda, Řezáč. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 328. Střely na branku: 45:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 6:3.

Průběh utkání

Lepší vstup do utkání měli hosté z Jihlavy, už ve čtvrté minutě je totiž do vedení poslal Jiří Bambula, který do třinecké sítě dopravil kotouč po střele Balaštíka. Oceláři si poté vytvořili několik šancí ke srovnání, střelu Miloše Romana ale nikdo v bílém dresu dorazit do branky nedokázal a gólem neskončil ani pokus Paly o procpání kotouče za záda Kořenáře. A tak se o necelé tři minuty radovali znovu hráči Dukly, když po poněkud překombinovaném přečíslení dostal kotouč do sítě Vojtěch Balaštík.

Radost hostů ale tentokrát neměla dlouhého trvání, krátce na to se před Kořenáře protáhl Ondřej Kovařčík, který procpal kotouč do sítě a snížil na rozdíl jediného gólu. V čase 09:36 už bylo vyrovnáno, když střelou pod horní tyč překonal hostujícího brankáře Marian Adámek, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel a po střele Václava Půži od modré vedla znovu Dukla.

Do druhé části vstoupili naopak lépe Oceláři, Kovařčík hned v úvodních sekundách projel až k jihlavské brance a pasem přes brankoviště připravil výbornou pozici pro Davida Kofroně, který se před odkrytou klecí nemýlil. Hosté si však mohli vzít své vedení znovu zpět, Ondráček ani Marcilis ale své brejky v branku proměnit nedokázali. Následně neuspěli s dorážkou u levé tyče Kovařčík ani Jašek a radovat se nemohl ani Najman, který v závěru této třetiny Hlaváče z mezikruží nepřekonal.

V pětačtyřicáté minutě šli do vedení poprvé Oceláři, když přesnou ranou propálil Kořenáře z levého kruhu Lukáš Jašek. Šanci na vyrovnání měla Dukla v početní výhodě, místo toho ale třinečtí junioři odskočili na rozdíl dvou branek po proměněném brejku Lukáše Jaška. A ve vlastním oslabení zahrozila poté také Jihlava, Kousal ale i díky dvěma vracejícím se obráncům nedokázal svůj brejk úspěšně zakončit. Gólový účet následně uzavřel autor úvodní branky Třince, Ondřej Kovařčík, jenž proměnil přesilovou hru střelou ke vzdálenější tyči.