3:4sn
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:0)

03.10.2015 / Michal Sedláček

03.10.2015 12:30, DHL extraliga juniorů - 10. kolo

Berani Zlín

Haloda – Sirota, Kužílek, Řezníček, Váňa V., Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Gago, Dalajka, Stiksa, Horvát, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Půža, Váňa D., Vlček, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Ondráček, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Marcilis, Peschout, Kousal, Anděl
4
Branky a nahrávky: 10. Gago (Karafiát, Hořanský), 25. Stuchlík (Sirota), 37. Karafiiát (Gago) – 6. Anděl, 19. Dvořák (Bambula), 33. Kousal (Anděl, Najman), rozh. náj. Anděl. Rozhodčí: Obadal – Maťašovský, Maloušek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Hosté měli do utkání daleko lepší vstup. Už v 6. minutě se dostali do vedení. Ke střele z pravého kruhu se prodral Lukáš Anděl a rychlou ránou překonal brankáře Halodu. Poté Dukla nepotrestala chybu ve zlínské obraně a mohla toho litovat. O minutu později totiž berani vyrovnali. Hořanský ze strany skvěle našel Karafiáta. Ten byl sám před gólmanem, ale trefil jen jeho beton. Ovšem puk se odrazil před bránu a tam byl jako první Michal Gago, který bez problému uklidil puk do sítě.

Pak hosty dvakrát zachránila tyč. Na konci první dvacetiminutovky se jim navíc povedlo znova skórovat. Bambula si udělal z domácích hráčů dobrý den, prošel kolem nich až k brance a poté předal puk před brankoviště, kde vypálil Daniel Dvořák a umístil puk přesně k tyči. První třetinu tak ovládla Dukla. V té druhé začali ševci přesilovkou 5 na 3, ale trefili si až když byli hosté ve čtyrech. To jim ale vůbec nevadilo. Po hromadě přihrávek a zblokovaných střel, prošla na branku až ta od Siroty a vyražený puk procedil do sítě Michal Stuchlík.

Jihlavě se však opět povedlo vyrovnat. A to v 33. minutě hry. Anděl poslal puk na Pavla Kousala, který se ze strany řítil na Halodu, na kruhu vypálil a svůj pokus zacílil přesně do šibenice zlínské klece. Domácí však našli odpověď na jihlavský gól o čtyři minuty později. Zmatku v obranné třetině Dukly dokázal využít Michal Gago, který poslal puk zpoza brány před branku, Brož byl v tu chvíli na opačné straně brány a puk do odkryté sítě dopravil Jiří Karafiát. Ve třetí třetině branka nepadla a šancí bylo minimum. Zápas tak došel až do prodloužení. Tam se ani jeden z týmů neprosadil. Takže o vítězi rozhodly až nájezdy. Za domácí se trefil Gago s Procházkou. Za Jihlavu Anděl a Pospíchal. Nájezdy tak pokračovaly i čtvrtou sérií, kde se neprosadil Gago, ale hostující Lukáš Anděl ano, když překonal Halodu střelou mezi nohy. Dukla si tak veze domů bod navíc.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že to byl velmi dobrý zápas s obou stran. Oba soupeři chtěli hodně vyhrát. Nás bohužel celou dobu sráží individuální chyby a problémy s koncovkou. Dnes jsme navíc opět přišli o dva hráče, takže ta situace začíná být vážná. Uvidíme, jak se dáme zdravotně dohromady, abychom mohli dál pokračovat.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Zápas se i hodnotí dobře, protože jsme tady vyhráli. Mohli jsme i za tři body. V závěru utkání jsme měli dvě tutové šance, které jsme nedali. Jinak jsme viděli vyrovnané utkání. Řekl bych letošní juniorské typické utkání. Hodně se bruslilo, malé hřiště, spousta soubojů, takže si myslím, že to bylo slušné utkání. My jsme pak byli v nájezdech lepším týmem než domácí.