2:3sn
(0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

14.11.2015 / Dominik Špringer

14.11.2015 12:30, DHL extraliga juniorů - 20. kolo

BK Mladá Boleslav

Groh – Mašek, Mattis, Štosek, Hes, Tůma, Žalud, Červinský – Průšek, Prokop, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch
2

HC Dukla Jihlava

Kořenář (na nájezdy Brož) – Pospíchal, Půža, Pražák, Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Peschout, Kousal
3
Branky a nahrávky: 48. Ďurač (Pätoprstý, Žalud), 58. Pätoprstý (Hes) – 5. Kousal (Najman, Půža), 43. Bambula (Dvořák), rozh. náj. Bambula. Rozhodčí: Bejček – Komárek, Beneš. Vyloučení: 1:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 33:15. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Úvodní třetinu zápasu zvládla lépe hostující Dukla. Domácí Bruslaři sice byli prakticky po celých dvacet minut aktivnějším mužstvem, ale tím nebezpečnějším byla právě Jihlava.

Ta také měla první vážnější šance tohoto zápasu, hned po pár sekundách hry se v mezikruží objevil nikým nekrytý Dvořák, který však na úvod zápasu nechal vyniknout Dominika Groha. Na druhé straně se zas mohl předvést Josef Kořenář a i on si na začátku zápasu připsal skvělý zákrok proti střele Lukáše Motlocha.

Následně již však Dukla udeřila, po skvělé přihrávce se střelou bez přípravy prosadil Pavel Kousal a poslal svůj celek do vedení. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale velmi často je brzdila velká řada nepřesností a i přes tři přesilové hry měli opět další příležitost hráči Dukly, v oslabení se do samostatného úniku dostal Jiří Bambula, ale se svou šancí naložil prachmizerně.

Pokud se zdálo, že s koncem úvodní třetiny začínají Bruslaři přebírat iniciativu tohoto zápasu a tempo hry se zvedá, tak s nástupem třetiny druhý upadla hra obou celků ještě více do letargie. Dukla se prakticky po celou druhou třetinu držela spíše v obranném pásmu a příliš se nepouštěla do žádných útočných výpadů.

K tomu všemu ještě hostujícímu celku napomáhal fakt, že se domácí borci nemohli střelecky prosadit. Ve velké šance se ocitl Milan Průšek, následně mohl vyrovnat i Stanislav Brzák a v dobré pozici se ocitl i Lukáš Motloch, ale se všemi šancemi se poradil výrobně chytající Josef Kořenář.

Když se nedařilo střelecky domácím, z ničeho nic na začátku třetí třetiny opět udeřila Jihlava. Jiří Bambula vypálil, Dominik Groh sice jeho střelu betonem zbrzdil, ale nezabránil kotouči v cestě do sítě.

Šanci pro Bruslaře vykřesal ve 47. minutě Ivan Ďurač, který si od modré čáry najel až před branku a poprvé v tomto zápase překonal výborně chytajícího Kořenáře.

Vstřelená branka vlila domácím novou krev do žil a ti začali ještě více bušit do obrany Dukly, když už se zdálo, že se žádná s velkého množství střel neujme, napřáhnul v 57. minutě zpoza kruhu Denis Pätoprstý a propálil prakticky vše, co mu stálo v cestě!

Následné prodloužení příliš hokejové parády nepřineslo a prakticky ani jeden z týmů neměl žádnou výraznější akci, a tak musely rozuzlení přinést až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl hostující Jiří Bambula a Dukla si i díky němu odváží na Vysočinu o jeden bod více.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dnešní utkání bylo z obou stran vyrovnané a hlavně těžké, my jsme však chtěli uspět v domácím prostředí a navázat na naši úspěšnou sérii. Bohužel se nám nepovedl vstup do utkání podle našich představ. Následně jsme měli od druhé třetiny převahu, ale inkasovali jsme druhou branku a o to bylo těžší s výsledkem něco udělat. Jsem však rád, že mužstvo v sobě našlo morální sílu a dokázalo vyrovnat. To, že jsme neuspěli v prodloužení je jíž spíše loterie, ale stalo se nám to již po několikáté a budeme se na to muset do budoucna nějakým způsobem zaměřit.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Do Boleslavi jsme jeli s respektem, jelikož soupeř má svou sílu a velmi dobrý tým. Včera jsem prohráli, a to nám možná trošku pomohlo v tom, že hráči přistoupili k utkání mnohem více zodpovědněji a celé to podpořil skvělý výkon Josefa Kořenáře, který nás udržoval celý zápas ve hře. Vedli jsme 2:0, bohužel jsem vítězství za tři body ztratili v poslední třetině, ale díky zvládnutí nájezdů, které jsou vždy loterii si odvážíme dva body.