3:4p
(0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

20.11.2015 / Diana Váňová

20.11.2015 18:15, DHL extraliga juniorů - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Váňa, Půža, Kadlec, Pražák, Hohl, Vlček – Dufek, Dvořák, Bambula – Anděl, Najman, Kousal – Peschout, Vala, Kolouch
3

HC Vítkovice Ridera

Wanecki – Adamík, Rudl, Gabrlhelík, Šendera, Ďurkáč, Krčmář – Žiak, Kuťák, Ollender – Kurovský, Spratek, Kafka – Danielčák, Wróbel, Malina – Beneš, Raška, Hartmann
4
Branky a nahrávky: 28. Hohl (Najman, Kousal), 52. Kousal (Najman, Anděl), 54. Najman (Kousal, Pospíchal) – 37. Ollender, 38. Malina (Wróbel), 57. Ollender (Kuťák), 63. Ollender (Kuťák). Rozhodčí: Doležal - Polák, Rampír. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Utkání třináctého s jedenáctým, aneb Dukla hostí Vítkovice. Utkání začalo tak, jak se dalo předpovědět podle obsazení v tabulce. Hromada nepřesností na obou stranách, jak v obranné tak v útočné fázi. V první části měli dvakrát výhodu jednoho hráče v poli hráči z Vítkovic, kteří však v přesilovkách nepředvedli absolutně nic, a proto se skóre po první třetině neměnilo.

Velký vítr v kabinách musel být v kabině na obou stranách, protože na druhou třetinu se hráči připravili mnohem lépe. Ve 27. minutě se prosadil domácí Dominik Hohl, který se dokázal zorientovat v předbrankovém prostoru a poslal Duklu do vedení – 1:0. To nikdo netušil, že skóre se překlopí na druhou stranu do deseti minut. Nejprve Samuel Ollender ukázkovou akcí z rohu útočného pásma vyrovnal na 1:1 a následně o minutu později překvapil gólem Vlastimil Malina, který puk na branku spíše nahodil, ale kotouč zaplul do vzdálenějšího růžku.

Třetí třetina se oproti prvním dvěma lišila především v herním projevu obou mužstev. Konečně byl k vidění pohledný kombinační hokej. Góly ale začaly padat až v posledních deseti minutách zápasu. Nejprve putoval puk po ose Anděl – Najman – Kousal, přičemž Najman poslal puk zpoza branky přímo na čepel Pavlu Kousalovi, který nekompromisně pověsil puk pod břevno – 2:2. Ale to od téhle lajny nebylo vše. O 2 minuty později si roli Najman s Kousalem prohodili a tentokrát proměnil krásnou přihrávku křížem do prázdné branky Ondřej Najman – 3:2. Naneštěstí jak se dařilo této útočné lajně, tak měl dnes smolný den Kořenář v jihlavské brance, který pustil střelu Ollendera v 57. minutě téměř z nulového úhlu – 3:3. V prodloužení byli sice Jihlavští lepší, ale branku vstřelily Vítkovice. Kuťák pláchl domácí obraně, svůj únik sice neproměnil, ale Kořenář jeho střelu pouze vyrazil do strany, kam dojel Samuel Ollender a zkompletoval hattrick a svému týmu vystřelil dva body.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (HC Vítkovice): V podstatě obdobný zápas jsme zde sehráli, když jsme tu hráli poprvé. Zase jsme byli šťastnější v koncovce zápasu. Utkání bylo bojovné, urputné z obou stran. Jediné pozitivum na naší hře bylo to, že jsme se konečně nutili do střelby, která se vyplatila.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Nezasloužili jsme si prohrát. Náš výkon nebyl špatný, kluci bojovali, ve třetí třetině se nám podařilo otočit z 1:2 na 3:2. Ale dostali jsme laciné góly, které utkání rozhodly.