0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

21.11.2015 / Tomáš Lysý

21.11.2015 12:00, DHL extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Váňa, Pospíchal, Kadlec, Půža, Hohl, Pražák, Vlček – Bambula, Dvořák, Kolouch – Dufek, Najman, Kousal – Peschout, Vala, Balaštík – Ondráček
0

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Pisarik, Stránský, Bartko, Zahradníček, Janiczek – Miloš Roman, M. Kovarčík, Jašek – Hladoník, Hrehorčák, Pala – Flok, Sztwiertnia, Švaňa – Heider, Lacka, Lorek
2
Branky a nahrávky: 30. Miloš Roman (M. Kovarčík, Jašek), 52. Pala (Jašek). Rozhodčí: Pešina, Lhotský – Otáhal, Měkýš. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 15:32. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

První třetina zápasu mezi Jihlavou a Třincem určitě nepřinesla hokej, na který budou oba týmy dlouho vzpomínat. Na obou stranách nebyly k vidění žádné velké šance ani jejich náznaky. Celkům vázl přechod do útoku a přihrávka, složitých situací museli gólmani řešit pomálu. Snad až na konci třetiny stojí za zmínku přesilovková rána Michala Kovarčíka, mířící těsně vedle levé tyče. Skóre se mohlo měnit v závěru, kdy Jašek hledal v další přesilovce přihrávkou podél brankoviště Miloše Romana, kterému stačilo nastavit hůl a poslat puk do odkryté branky, jenže slovenský útočník Ocelářů kotouč netrefil.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla mnohem lepší podívanou. Hned v jejím úvodu našel Michal Kovarčík přihrávkou zpoza branky Jaška, jenž před gólmanem Brožem pálil pouze do jeho hrudi. Na druhé straně Kousal těsně minul střelou z mezikruží pravou tyčku. Také Jihlava dostala možnost druhé přesilové hry, jenže během dvou minut se vůbec nedostala před gólmana a po návratu vyloučeného Jaška byla potrestána. Michal Kovarčík přihrál mezi kruhy na volného Miloše Romana, jehož umístěná střela mířila přesně k pravé tyči - 0:1. Vyrovnáno mohlo být po tom, co Dufek nahrál před brankou volnému Vlčkovi, jenže obránce Dukly nezasunul puk do volné části klece, nýbrž upadl a branku neohrozil. Aktivní Jašek během několika vteřin třikrát otestoval Brože. Nejprve střelou ze středu pásma, poté dvěma dorážkami u pravé tyče jihlavského gólmana, který byl pokaždé pozorný. Oceláři nezvýšili své vedení ani po tom, co z rychlé akce dva na dva našel Jašek z druhé vlny si najíždějícího Floka. Třinecká dvacítka si sjela blíže k brance, ovšem mířila zhruba půl metru nad.

Zvýšit vedení hostí mohl hned na začátku třetí třetiny Jašek, sjíždějíc si před Brože. Střelou zblízka neuspěl a jeho dorážku mezi betony zastavil na brankové čáře jeden z jihlavských obránců. Dukle nelze upřít bojovnost, ale Třinečtí ukazovali, že jednak jedou na vítězné vlně a druhak patří k nejlepším týmům tabulky, k ohrožení své klece soupeře téměř nepouštěli. V polovině třetí části dostali Oceláři možnost přesilové hry. Když už to vypadalo, že se Jihlava ubrání, udělali hosté závar před Brožem a důrazný Martin Pala poslal výsledku třinecké tříbodové razítko. Následná dělovka Heidera od modré prošla těsně mimo a gólman červenožlutých zavřel svojí branku proti sérii dorážek. Když oba týmy nevyužily po jedné přesilové hře, výsledek se již neměnil, Slezané navázali na výhru v Brně a odvezli si z Jihlavy tři body - 0:2.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Zápas se mi hodnotí dobře. Momentálně jsme na vítězné vlně a na klucí je to vidět, na trénincích jim to lítá, v hlavě to mají pozitivně naladěné. Jihlavu jsme dnes, myslím si, k ničemu nepustili. Šancí jsme měli spoustu, využili jsme dvě, takže spokojenost. Musím klukům poblahopřát a snad takhle budeme pokračovat.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dnes byl soupeř kvalitnější a zaslouženě vyhrál. Nám se nedařilo prakticky nic, akorát jsme trošku bojovali. Nebyl to povedený zápas a soupeř zaslouženě vyhrál.