0:4
(0:0, 0:3, 0:1)

29.01.2016 / Tomáš Lysý

29.01.2016 18:15, DHL extraliga juniorů - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Váňa, Pospíchal, Srnský, Půža, Kadlec, Hohl – Kousal, Najman, Anděl – Dufek, Dvořák, Balaštík – Kolouch, Vala, Peschout – Bambula
0

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl – Klinger, Kunst, Turek, Mečíř, Huňa, Divila – Chlum, Solenský, Kalfiřt – Svoboda, Gecko, Král – Babec, Kačírek, Zachar – Pokorný, Rubeš
4
Branky a nahrávky: 27. Svoboda (Turek), 34. Svoboda, 36. Gecko (Král), 46. Kalfiřt (Solenský, Divila). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Kotlík. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 23:45. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Po úvodních oťukávacích minutách se oba týmy rozehrály k souboji o každý centimetr ledu, k vidění bylo kvalitativně slušné a bojovné utkání. O něco větší aktivitou přece jen hýřila Jihlava, ovšem Hosnedl ještě nemusel vytahovat žádný těžký zákrok. Na konci dvanácté minuty si to Král po menším nedorozumění v jihlavské rozehrávce namířil přímo před branku, ovšem střelou z pravé strany minul klec. Od této chvíle se domácí zatlačili na pilu. Do Andělovy střely z mezikruží na poslední chvíli vložil hůl Mečíř a v polovině šestnácté minuty si Dukla vyzkoušela první přesilovku. Prakticky celé dvě minuty se červenožlutí drželi před brankou Liberce. Andělovu ránu do pravého rohu zneškodnil Hosnedl vyrážečkou, po několika výměnách puku vypálil z levého kruhu Pospíchal, ale gólman hostí puk dobře viděl. Když po akci Najmana nepropálil Kousal zblízka libereckého strážce svatyně, šlo se do kabin bez branek.

Ve druhé třetině se průběh hry změnil a otěže zápasu začali třímat Liberečtí. Hned na úvod vyrazil Škarek střelu Svobody z bezprostřední blízkosti nad branku. Poté tečoval Kačírek dělovku Divily od modré do protipohybu gólmana Dukly, ovšem šestnáctiletý jihlavský talent stačil puk zasáhnout levým betonem a obránci jej poté odpálili do bezpečí. Na druhé straně se do pásma prosmýkl Anděl, jenž naservíroval puk před branku Najmanovi, ovšem další z jihlavských šikulů branku Tygrů neohrozil. Ti poprvé vystrčili drápy na konci sedmadvacáté minuty. Turek vystřelil od modré a Daniel Svoboda doklepl kotouč do branky. Druhou branku mohl týž hráč přidat v přesilové hře a možná i díky obětavému pádu do střely v podání Anděla mířil těsně vedle. Nemuselo ho to příliš mrzet. Jihlavské nedorozumění na modré v přesilové hře ztrestal právě Daniel Svoboda a svůj únik zakončil trefou mezi betony Škarka. Snovou devítiminutovku Liberce završil Michal Gecko, jehož nápřah od modré skončil přesně v pravé šibenici, domácí gólman přes zakrytý výhled nemohl střelu vidět - 0:3.

Nebýt jihlavského gólmana, mohl gólový příděl Tygrů pokračovat i ve třetí části. Na jejím začátku v přesilové hře Liberce totiž Škarek nejprve zblízka vychytal Gecka po tom, co mu Král skvěle přihrál zpoza branky. Ani ne o minutu později mladý gólman vleže sklapl betony, Babec v nich puk nevyšťoural a nedostrkal za čáru. V polovině šestatřicáté minuty se již hosté radovali. Závar před brankou vyřešil Solenský, který přiťukl puk Jakubu Kalfiřtovi a kapitán tygří smečky zblízka poslal kotouč nad ležícího brankáře - 0:4. Pro Duklu mohlo být ještě hůř, když si před branku bleskově nabruslil Zachar a jeho nebezpečný bekhend musel nadvakrát likvidovat Jakub Škarek, jenž si ve třetí třetině připsal hned sedmnáct úspěšných zákroků. Protože ani jedna z devíti jihlavských střel téže třetiny neprošla do sítě, mohl se gólman Lukáš Hosnedl radovat z čistého konta a dohromady se spoluhráči ze zcela zasloužených tří bodů.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): První třetina byla vyrovnaná, my jsme ještě trošičku spali. Musím říct, že nás podržel brankář, protože Jihlava byla v úvodní části nepříjemná. Ve druhé třetině se nám podařilo splnit to, co jsme si řekli, být v útočném pásmu silní na kotouči a prosazovat se z dorážek, protože gólman Dukly chytal výborně. Poté už jsem si do konce zápasu kontrolovali hru a tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie