3:1
(0:0, 0:0, 3:1)

06.02.2016 / Jan Hrabal

06.02.2016 17:00, DHL extraliga juniorů - 40. kolo

HC Dynamo Pardubice

Klouček – Beran, Horyna, Procházka, Faltys, Šklíba, Kučera – Pipek, Hoskovec, Panna, Ružička, Krajňák, Kusý, Rohlík, David Voženílek, Velinský, Dušek, Martinec, Barkóci
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Hohl, Kadlec, Pospíchal, Půža, Srnský, Váňa – Dufek, Dvořák, Kolouch, Kousal, Najman, Ondráček, Vala
1
Branky a nahrávky: 46. Krajňák, 52. Kusý (Ružička, Krajňák), 55. Kusý (Horyna) – 60. Najman (Dufek). Rozhodčí: Úlehla– Kis, Lučan. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 489. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Extraligové utkání juniorů přilákalo na zimní stadion v Hlinsku sympatickou návštěvu, téměř pět set fanoušků sledovalo v první třetině nepříliš záživnou podívanou. V jejím úvodu se Pardubáci usadili do pásma soupeře, ale obrana Jihlavy v čele s gólmanem Kořenářem odolávala. Hostující tým poprvé zahrozil v 7. minutě, nahození Václava Půži ale trefilo pouze boční síť pardubické branky.

Posléze se oba týmy vystřídaly v přesilových výhodách, v následné hře pět na pět mohl udeřit Pavel Kousal. Jihlavský forvard se dostal po zaváhání domácí obrany do samostatného úniku, tváří v tvář Milanu Kloučkovi nezamířil přesně – jeho projektil minul cíl, tedy branku Dynama.

I když Dukla přijela ve značně okleštěné sestavě, mohla ve druhé třetině skórovat, Dynamo několikrát výrazně podržel Milan Klouček, který se musel v brance domácích pořádně ohánět. V polovině základní hrací doby jej opět mohl překonat hostující Kousal, pálil z voleje z mezikruží, ale vystřelený pravý beton pardubického brankáře zastavil jeho prudký pokus.

Ve 35. minutě se opět zaskvěl člen reprezentace do osmnácti let, přes pardubického beka se dostal do samostatného zakončení Daniel Kolouch, jeho střelu zastavila blesková lapačka! V závěru prostřední části hry se tentýž borec dostal do zakončení, ale opět jej vychytal nejlepší muž zápasu.

Ve třetí třetině se herně zápas zcela otočil, domácí tým ji ovládl nejen střelecky 15:5, ale také brankově. Ve 46. minutě se svým osmnáctým juniorským gólem v této sezoně po parádní akci prosadil Martin Krajňák – 1:0.

O chvíli později měl sice Aleš Dufek na své hokejce vyrovnání, ale pak už se naplno projevila pardubická dominance. Po pěkné kombinaci druhého útoku se v 52. minutě prosadil Denis Kusý – 2:0.

Český reprezentant do devatenácti let se pak porazil znovu: Josef Horyna získal kotouč na modré, posunul jej do předbrankového prostoru, Denis Kusý jej spěšně poslal do sítě a zvýšil na 3:0 pro Dynamo. V 58. minutě útočil dokonce na hattrick, upaloval sám na bránu, ale blafákem do bekhendu si na jihlavského brankáře nepřišel.

Pardubický gólman Milan Klouček přišel o čisté konto pouhých pětatřicet sekund před koncem třetí části hry. Jihlava měla po trestech pro Davida Voženílka a Denise Kusého přesilovkovou výhodu čtyři na tři, tu využil Ondřej Najman – 3:1.