0:3
(0:1, 0:0, 0:2)

24.11.2015 / Ondřej Terber

24.11.2015 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Huňáček, Mareš, Stark, Slabý P., Srnský, Vála – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Heinrich, Adam, Čermák – Jindra, Kadleček, Berka – Hrbatý, Slabý J., Vrátný
0

HC Dynamo Pardubice

Klouček – Trejbal, Žouželka, Mert, Rudy, Boček, Matýs, Javůrek – Štefka, Petrus, Šeliga – Bureš, Ružička, Zadina – Machač, Roubal, Martínek – Syrovec, Pochobradský, Kubišta
3
Branky a nahrávky: 9. Zadina (Bureš), 45. Zadina , 47. Růžička (Trejbal). Rozhodčí: Antonín- Jeletz, Kuřítko. Vyloučení: 6:5 a navíc Mejzlík (Jih) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupily aktivněji Pardubice, když první desetiminutovka patřila právě jim. Dynamo nejprve mělo možnost přesilové hry, kterou domácí Dukla bez větších komplikací zvládla, ovšem za nedlouho už měla Jihlava velké štěstí. Hosté jeli v přečíslení 3 na 2 a po zajímavé kombinaci zakončoval jeden z pardubických hráčů do odkryté klece. Branka ale nebyla uznána z důvodu úmyslného posunutí branky a tak si Dynamo zahrálo přesilovou hru. V té už se hosté prosadili díky střele Filipa Zadina, který s pomocí tyče dokázal překonat brankáře Šťastného. Po obdrženém gólu se Dukla pomalu, ale jistě dostávala do zápasu a hra se opticky vyrovnala. I přes náznaky dalších šancí na obou stranách se šlo do kabin s jednogólovým náskokem pro hosty.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji pro změnu domácí. Již ve 23. minutě měl na čepeli vyrovnání jihlavský Kadleček, ale brankář Dynama se stihl přemístit ke své tyčce včas a puk vyrazil pravým betonem. O chvíli později měla Jihlava další příležitost a to když jedna ze střel domácích skončila na Kloučkově tyči. Ve 38. minutě měli příležitost i hosté. Zadina dokázal ve vlastním oslabení obrat hráče Dukly o kotouč a jel zcela sám na bránu, kde se snažil prostřelit domácího brankáře, který vytáhl důležitý zákrok lapačkou.

V závěrečné části hry se Dukla tlačila směrem za vyrovnáním, ovšem ve 45. minutě navýšil skóre Pardubic na rozdíl dvou gólů Filip Zadina, který dokázal překonat brankáře Šťastného i s pomocí teče protihráče. O dvě minuty později už bylo pro hosty opět veseleji. Další ránou se prezentoval Adam Růžička, který z mezikruží trefil přesně místečko nad beton brankáře. Od třetího gólu Dynama byla vidět na ledě spíše bitva o každý kousek ledu a mnoho šancí nemohli diváci vidět. Jedinou výjimkou tomu bylo v 57. minutě, když mohla Dukla alespoň kosmeticky upravit výsledek. Jihlava jela přečíslení 2 na 1 a na konci akce byl Berka, který trefil pouze připravený beton Kloučka. Dukla tak prohrála na svém ledě Pardubicím 0:3 a hosté si odvezli všechny body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro nás dneska určitě těžké utkání. Myslím si, že to kluci dnes odehráli slušně. Ve druhé třetině jsme to mohli otočit, ale neproměnili jsme šance. V té závěrečné třetině už jsme dostali dva laciné góly a pak už to bylo těžké to nějak otáčet. Nicméně za tu hru musím kluky pochválit, bohužel nás trápí produktivita už od začátku sezóny a dneska se to ukázalo dvojnásobně.