1:6
(0:3, 1:2, 0:1)

27.11.2015 / Tomáš Lysý

27.11.2015 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Huňáček, Mareš, Stark, P. Slabý, Srnský, Vála – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Kadleček, Heinrich, Čermák – Berka, Jindra, Vrátný – J. Slabý, Hrbatý
1

BK Havlíčkův Brod

Kulich – Zdeněk, Hrabaň, Němec, Benák, Jančařík, Polák, Lachman – Beran, Vlach, Michálek – Veverka, Holenda, Martínek – Přibyl, Králíček, Donda – Piskač
6
Branky a nahrávky: 34. Mejzlík (Heinrich) – 6. Beran (Vlach, Michálek), 9. Veverka (Holenda), 14. Beran (Zdeněk), 35. Beran (Králíček, Piskač), 37. Králíček (Holenda, Martínek), 53. Michálek (Vlach, Beran). Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal. Vyloučení: 4:2, navíc Mareš (JIH) a Veverka (HBR) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Průběh utkání

Již v první minutě zápasu měl velkou šanci Martínek, který se po velké chybě v rozehrávce domácích řítil sám na Šťastného. Kličku do forhendu však zakončil pouze do pravé tyče. Tato šance jakoby ukázala, jak se budou odvíjet následující minuty zápasu. V čase 5:19 se hosté dostali do vedení. Lukáš Beran se ujal mezi kruhy kotouče po přihrávce Vlacha a zamířil přesně k pravé tyči. Za minutu mohl vyrovnat Berka, ovšem srovnal stav na tyče, když z pravé strany orazítkoval břevno. Devátá minuta přinesla druhý gól hostí. Jihlava ztratila při protiútoku na modré kotouč. Vojtěch Veverka si sjel před branku a trefil se přesně do pravého horního rohu. Ani tento gól domácí neprobudil a za pět minut se Havlíčkův Brod radoval z třetí branky. K dorážce Zdeňkovy střely se dostal Lukáš Beran a svým druhý gólem zápasu uklidil puk k pravé tyči - 0:3. A to ještě další zbytečnou ztrátu puku Dukly neztrestal Martínek, jenž si vylámal zuby tváří v tvář Šťastnému na jeho levém betonu.

Začátek druhé třetiny vyšel domácím přece jen lépe. Skrytá a nečekaná střela Vrátného nadělala Kulichovi hodně potíží. Červenožlutí se snažili vstřelit první gól, který by jim pomohl dostat se do zápasu, ovšem nepodařilo se to ani Válovi, který zblízka kotouč do sítě neprotlačil, pravý beton gólmana byl na místě. Krátce po polovině zápasu hráli domácí přesilovku. Po rychlém zavezení puku jej Kadleček nahrál před branku na volného Jindru, ale ani on nedoťuknul puk do sítě. Jihlavě se to podařilo o chvíli později z nenápadné akce. Po buly u útočné modré přiťukl Heinrich kotouč Tomáši Mejzlíkovi a kapitán Dukly z levé strany snížil. Ani ne za minutu vedli hosté znovu o tři branky. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Lukáš Beran a poslal kotouč po ledě za čáru, čímž završil svůj hattrick. Havlíčkův Brod se nedlouho poté prosadil i z přesilové hry. Holenda nahrál podél brankoviště u levé tyče volnému Danielu Králíčkovi, jemuž stačilo pouze nastavit hokejku - 1:5.

Třetí třetina se hrála téměř za rozhodnutého stavu. Hosté bez vážnějších potíží bránili od začátku svůj čtyřgólový náskok. Snížit za domácí mohl Jindra, ale opět se zblízka neprosadil, střílel těsně vedle pravé tyče. Hráči z Kotliny byli navíc lepší i při přesilovkách. Zatímco Dukla tu svojí nevyužila, Brodští se radovali pět vteřin po tom, co Srnský usedl na lavici trestů. Beran vyhrál buly, vystřelil a David Michálek tečí potvrdil, proč je nejproduktivnějším hráčem hostí. Hráčům v červeném už ani nemuselo vadit, že v závěru při své další přesilovce vyrobili dvě chybičky. Do úniku se v obou případech dostal Oščádal, ovšem poprvé minul pravou tyč a podruhé mířil přesně do betonů Kulicha. Jihlava zápas proti Havlíčkovu Brodu vůbec nezvládla a hosté si odvážení z Horáckého zimního stadionu naprosto zasloužené tři body po výhře 6:1.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme podali absolutně odevzdaný výkon bez náznaku snahy nebo nasazení v první polovině utkání. Otřepaná fráze, že by si měli hráči sáhnout do svědomí, platí dnes dvojnásob.
Omluva za dnešní výkon patří všem domácím divákům, kteří zavítali na toto utkání a velký dík patří těm, kteří nás vydrželi podporovat až do konce. Stálo je to určitě více sil než výkon, který předváděli někteří naši hráči na ledě.
Dnes jsme opět ukázali, že neumíme hrát na soupeře, který hraje srdcem a jde si za vítězstvím. Můžeme mít v týmu třeba dvacet hokejistů, ale pokud oni sami nebudou chtít jít za hranici komfortu, těžko můžeme pomýšlet na vítězství. V hokeji se ještě nikdy nikde žádné utkání nevyhrálo samo. Pro mě osobně je to dnes velké zklamání. Soupeři gratulujeme k zaslouženým třem bodům.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie