3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Mladší dorost vstoupil do extraligy porážkou na ledě Motoru

01.09.2015 / Filip Kortus

První kolo nové sezony ELIOD extraligy mladšího dorostu svedlo proti sobě v Budvar areně České Budějovice a Jihlavu. V první třetině byly k vidění šance na obou stranách, ale gólově se prosazovali jen domácí, když se v závěru úvodního dějství dvakrát trefil Filip Houdek. Dukla mohla snížit ve druhé třetině, jenže Úlovcovu gólovou radost zastavila tyčka. Také v závěrečné části měli hosté šance na zdramatizování zápasu, ale gólmana Svobodu nepřekonali a v závěru zápasu stvrdil výhru Motoru završeným hattrickem Filip Houdek. Další zápas čeká jihlavský mladší dorost v neděli 6.9. od 10 hodin v Havlíčkově Brodu.
01.09.2015 18:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 1. kolo

Banes Motor České Budějovice

Svoboda – Novák, Janoušek, Doktor, Kubíček, Škola, Štěcha, Dvořák – Silný, Toman, Houdek, Vaculík, Čížek, Beránek, Holý, Škvarek, Grossman, Fríd
3

HC Dukla Jihlava

Juřička – Zadina, Trávník, Rusňák, Marek, Sapík, Juda – Daňhel, Úlovec, Vala, Najman, Filip, Musil, Zadražil, Kardoš, Brož
0
Branky a nahrávky: 16. Houdek (Novák, Janoušek), 18. Houdek (Toman), 59. Houdek (Novák, Toman). Rozhodčí: Pražák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 173. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Utkání se rozjelo ve velkém tempu, k vidění byly šance na obou stranách. Jako první se do listiny střelců mohl zapsat Vaculík. Čížek pro něho vybojoval puk, předložil mu ho před branku, ale domácí útočník vystřelil mimo. V úvodní desetiminutovce musel několikrát zasahovat domácí brankář Svoboda, vždy uplatnil své brankářské dovednosti a puk v první třetině ani jednou neprošel za jeho záda. Hned do tří samostatných úniků se v první části zápasu dostal domácí snajpr Matěj Toman. Ani jednou nedokázal vstřelit branku, vždy ztroskotal na dobrém zákroku Juřičky. První branka přišla až čtyři minuty před koncem periody. Novákovu střelu tečoval za zády jihlavského brankáře Filip Houdek - 1:0. Druhou branku přidal opět útočník první formace. Matěj Toman šikovně obkroužil kolem hostující branky a předal puk před odkrytou klec Filipu Houdkovi, který pohodlně přidal druhou branku – 2:0.

Druhá třetina zdaleka nenabídla tak dobrou podívanou, jako ta první. Branek jako šafránu, stejně tak brankových příležitostí. Územní převahu měli domácí hokejisté, ale to bylo tak vše. Ke skórování měli domácí i tři přesilové hry, všechny ale odehráli velice špatně, a tak ani jednou výrazně neohrozili Juřičku. Jihlava měla jednu velkou příležitost ke snížení, Úlovec před brankou nastřelil tyč.

Ve třetí třetině si Motor hlídal dvojbrankové vedení, Jihlava nedokázala soupeře přehrát a vynutit si drama v závěru utkání. O přestávce musel trenér domácích Roman Heindl vyřešit nemalý problém. V zápase totiž dohrál klíčový obránce Vojtěch Doktor a nahradit ho musel Jiří Dvořák. Filip Houdek mohl završit hattrick, ale ve 47. ho ještě nezkompletoval. Od Tomana dostal dobrý pas, ujížděl sám na Juřičku, ale nakonec branku soupeře přestřelil. Jiskřičku naděje mohl vykřesat hostující Daňhel. V brejku na Svobodu nedokončil bekhendový blafák a nevstřelil snižující branku. Poslední šanci Jihlavy měl Juda. V obrovské příležitosti Svoboda skokem do strany vychytal jihlavského beka. Hattrick dovršil Filip Houdek dvě minuty před koncem. Bombu Nováka šikovně tečoval za záda Juřičky – 3:0.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (ČEZ Motor České Budějovice): Povedlo se nám v úvodní třetině vstřelit dvě branky, ve druhé na nás soupeř přitlačil a měli jsme několikrát štěstí. Utkání se rozhodovalo v posledních minutách, kdy nás podržel Dan Svoboda, následně jsem přidali rozhodující třetí branku. Chtěl bych kluky za dnešek pochválit.