4:1
(2:0, 2:1, 0:0)

Naději na lepší výsledek vzala mladším dorostencům přesnější střelba

04.10.2015 / Veronika Freyová

V nedělním odpoledni cestovali svěřenci Petra Svobody do Brna, kde je přivítala Kometa. Domácím se podařilo v první třetině vstřelit dvě branky, i když více ze hry měla hostující Dukla. Mladí Jihlavané se dočkali čestného úspěchu za stavu 3:0, když se prosadil Miroslav Juda. Brňané ale dokázali ještě přidat čtvrtý gól a zvítězit tak 4:1.
04.10.2015 13:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 8. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Masár, Věžník, Vašíček, Zábranský, Gloz, David – Kavický, Čajkovič, Novák – Kučeřík, Rohla, Gajarský – Kudrna, Meluzín, Svoboda – Kunc, Lašák
4

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Zadina, Rusňák, Trávník, Marek, Rašín – Juda, Brož, Vala, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip
1
Branky a nahrávky: 16. Zábranský (Lašák), 20. Gajarský (Svoboda, Zábranský), 25. Lašák (Gajarský, Masár), 30. Gloz (Svoboda, Kunc) – 26. Juda (Kardoš, Úlovec). Rozhodčí: Humpolíček - Musil, Bernard. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Zhruba hodinu a půl po poledni odstartoval v brněnském Sportcentru za Lužánkami velmi napínavý souboj. První dějství patřilo jihlavské Dukle, která si vytvořila několik velmi solidních šancí. První velká hrozba pro brněnského gólmana přišla v přesilovce Komety, která zaváhala s rozehrávkou na modré čáře. Této chybičky využil Musil, který ukořistil herní předmět a hnal se do brejkové situace. Zakončení mezi betony ale nebylo to pravé ořechové, Lukáš Dostál si tak připsal další bezchybný zákrok. V další pozoruhodné šanci se o několik minut později ocitl Daňhel, který si sjel mezi kruhy a čaroval před Dostálovým brankovištěm. Brněnský mág byl ale opět pohotový a nebezpečí pro svůj tým hravě zažehnal. Ačkoli byla na ledě opticky lepší Jihlava, v šestnácté minutě hracího času ovšem poprvé udeřila Kometa. V přesilové hře dostal nacukrovaný pas na modrou čáru Libor Zábranský, který nezaváhal, a jeho střela z první skončila za zády Juřičky. Minutu před první sirénou pak Brno zasadilo hostům další políček v podobě Adama Gajarského, který proměnil střelu mezi betony v druhou gólovou akci utkání. A tak odcházela Kometa do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Úvodní minutky druhé periody patřily naopak Brnu, které do třetiny vlétlo jako uragán. V třiadvacáté minutě však mohl snižovat jihlavský Daňhel, který už už zvedal ruce ve vítězném nadšení nad hlavu. Jeho samostatnou a velmi chytře provedenou akci ovšem zastavila tyč brněnské klece, skóre tedy zůstalo v tomto okamžiku stejné. Dvě minuty na to se ozval opět domácí tým, který v podání Martina Lašáka zvyšoval již na 3:0. Neuběhla však ani minuta, když se k moci dostala poprvé v utkání Dukla. Kardoš našel mezi kruhy volného Miroslava Judu, jenž zvolil bekhendovou kličku, kterou obelstil gólmana Dostála. Do další tutovky se o pár minut hnal Daňhel, Dostál ale zasáhl svojí vyrážečkou včas. V čase 29.25 získala Kometa na své konto další početní výhodu, což byla vhodná chvíle pro čtvrtý gól. Do prostoru před brankovištěm si sjel Jan Gloz, který obdržel krásnou náhru zpoza brány od svého spoluhráče. Do konce prostředního dějství se od onoho okamžiku skóre neměnilo, Brno tedy mohlo jít s klidným pocitem do kabin.

V poslední periodě diváci branku neviděli, nepřišli však o několik krásných hokejových momentů. Nejprve lapal po brejkové situaci Kavický, přihrávka na něj byla ale příliš prudká. Na druhé straně se do slibné šance dostal Úlovec, který sic pálil z ostrého úhlu, nicméně brněnský gólman měl co dělat, aby se stihl ke své levé tyči přemístit včas. Na sklonku třetiny došlo k několika vyloučením, což malinko kazilo dojem z jinak velmi pěkného hokeje. Jihlava Brnu nedala nic zadarmo, Kometa však své hlavní šance dokázala proměnit, za což jí patří všechny tři cenné bodíky.

Ohlasy trenérů

Jiří Mífek: V dnešním utkání jsme se opřeli o skvělý výkon našeho gólmana, který předvedl několik výborných zákroků. V první třetině jsme nebyli lepším týmem, nicméně se nám podařilo vstřelit dvě branky, za což jsme samozřejmě rádi. Myslím si, že další dvě třetiny jsme již měli pod kontrolou.

Petr Svoboda: Myslím si, že hlavním rozdílem v dnešním zápase bylo zakončení. My jsme si vytvořili šance, ze kterých jsme bohužel góly nedali, naopak Brno bylo v koncovce daleko lepší. Kluky jsem pochválil, protože si myslím, že odvedli parádní výkon. Herně jsme nepropadli, šance byly na obou stranách. Jediný rozdíl je v tom, že Brno je využilo a my ne.