8:0
(4:0, 2:0, 2:0)

Starší žáci Dukly vstoupili do ligy drtivou výhrou nad Olomoucí

02.09.2015 / Tomáš Lysý

V prvním mistrovském zápase jihlavských starších žáku A (osmé třídy) proti Olomouci bylo od prvních okamžiků jasné, kdo bude na ledě pánem. Již v páté minutě vstřelil úvodní branku Tomáš Chlubna a v průběh desáté minuty se Dukla prosadila hned třikrát díky Marianu Havlovi, Patriku Augustovi a znovu Tomáši Chlubnovi, který na začátku druhé části dovršil hattrick. Šestý gól přidal Marian Havel. Ve třetí třetině vstřelili domácí zásluhou Tomáše Chlubny a Jiřího Kochrdy další dvě branky. Jihlava tak vyhrála vysoko 8:0. Další zápas čeká Duklu v neděli na ledě Warrioru Brno.
02.09.2015 17:00, Liga starších žáků "A" - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (31. Pavlas) – Dúška, Sapík, Poledna, Moravec, Chvátal, Mikeš – Kaltounková, Čermák, Havel – Brož, Chlubna, Machovský – Augusta, Racek, Kochrda
8

HC Olomouc

Pražan – Nekvapil, Vinter, Holub, Čapka – Janíček, Handl, Tomajko, Pelíšek, J. Tichý, O. Tichý, Soldán, Kavan
0
Branky a nahrávky: 5. Chlubna (Machovský), 10. Havel (Kaltounková), 10. Chlubna (Brož), 10. Augusta (Kochrda), 23. Chlubna, 40. Havel (Kaltounková), 51. Chlubna, 53. Kochrda (Havel). Rozhodčí: Polák, Šťastná. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: . Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Začátek zápasu se odehrával před branou hostujícího gólmana Pražana, který v prvních třech minutách zneškodnil střely Chlubny, Čermáka i Kaltounkové. V páté minutě se již Tomáš Chlubna prosadil, když získal ve středním pásmu kotouč, najel si před branku a poslal puk k levé tyči. Za hosty mohl vyrovnat Jan Tichý, jenž ujel domácí obraně, jenže tváří v tvář nepřekonal Krejčího v brance Dukly.

Nedáš dostaneš vzápětí platilo hned třikrát. V čase 9:15 poslala Kaltounková žabičku před branku, kterou Marian Havel usměrnil k pravé tyči. Za pětadvacet vteřin skóroval znovu Tomáš Chlubna, tentokrát dorážkou z předbrankového prostoru. Gól si připsala také třetí jihlavská lajna. Na 4:0 zvýšil Patrik Augusta po Kochrdově přihrávce. Pro hosty mohlo být ještě hůře. Kaltounková své sólo na gólmana zakončovala do levé šibenice, jenže tam byla také lapačka Pražana.

V čase 22:22 zkompletoval Tomáš Chlubna hattrick. Domácí šikula sebral v útočném pásmu puk a individuální akci zakončil pátým gólem červenožlutých. Hrozila také první lajna domácích. Čermák se zblízka neprosadil a Kaltounkové k dorážce do volné klece chyběl krok. Protože převaha domácích byla značná a stav zápasu téměř rozhodnutý, přepustil Filip Krejčí v jednatřicáté minutě místo v brance Marku Pavlasovi. Na konci druhé dvacetiminutovky se ještě Chlubna neprosadil, ale litovat příliš nemusel, protože devatenáct vteřin před sirénou jej zastoupil Marian Havel. Po akci Čermáka k němu putoval touš od Kaltounkové a mladý útočník vymetl v přesilovce levý horní roh branky.

Bylo znát, že po dvou třetinách je vítěz jasný a třetí perioda se tak hrála pouze z povinnosti. I tak přidala Jihlava další dvě branky. V přesilové hře se Tomáš Chlubna prokličkoval před Pražana a u jeho pravé tyče zamířil naprosto přesně. Za dvě minuty přidal poslední gól Jiří Kochrda, který v závaru před brankou zblízka doklepl puk za záda gólmana. V závěru Marek Pavlas zachránil svému týmu čisté konto, když vychytal Jana Tichého a poté výborným zákrokem zneškodnil dorážku Ondřeje Tichého.

První zápas nového soutěžního ročníku Dukle Jihlava vyšel, Olomouc porazila vysoko 8:0. V neděli čeká na svěřence trenéra Martina Pykala zápas na ledě Warrioru Brno, který v prvním zápase sezóny podlehl doma Přerovu 2:6.

Nejlepší hráč Dukly: Tomáš Chlubna.

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Od začátku do konce jsme měli zápas pod kontrolou a celkem přesvědčivě jsme soupeře přehráli. V utkání bylo spoustu pěkných hokejových monentů. Trošku mi ale kazí dojem naše zbytečné chyby v obranné části, na kterých musíme hodně zapracovat. Ale celkově zápas hodnotím jako povedený a doufám, že se z něj odrazíme do dalšího utkání.