9:3
(0:2, 5:0, 4:1)

Starší žáci po nepovedené první třetině rozstříleli Olomouc

22.11.2015 / Tomáš Lysý

V utkání 15. kola Ligy starších žáků vyšel Olomouci na ledě Jihlavy začátek zápasu a již v páté minutě vedla o dva góly. Dukle se v první třetině vůbec nedařilo, ale druhou část předvedli červenožlutí mnohem lepší výkon. Během šest minut totiž trefil dvakrát Patrik Čermák, dále Petr Brož, Kristýna Kaltounková a Matouš Menšík a domácí rázem vedli 5:2. Ve třetí části završili Patrik Čermák s Matoušem Menšíkem hattrick, druhý gól přidala také Kristýna Kaltounková, zatímco hosté se prosadili pouze jednou. Jihlava tak zvítězila 9:3 a připsala si druhou výhru v řadě.
22.11.2015, Liga starších žáků "A" - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Mikeš, Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Moravec – Menšík, Čermák, Havel – Adam, Machovský, Kaltounková – Racek, Kochrda
9

HC Olomouc

Pražan (Ryšavý) – Nekvapil, Vinter, Holub, Radová, Čapka – Handl, Tomajko, Janíček, J. Tichý, O. Tichý, Pelíšek, Zembol, Kavan, Gronych
3
Branky a nahrávky: 23. Brož, 23. Kaltounková (Menšík, Adam), 26. Čermák (Poledna), 29. Menšík (Kaltounková), 29. Čermák (Havel), 44. Menšík (Kaltounková, Havel), 45. Čermák (Havel), 45. Kaltounková (Racek), 53. Menšík (Kaltounková) – 1. Mandl, 5. Zembol (Gronych), 47. Zembol (Pelíšek, Gronych). Rozhodčí: A. Ryšavý – Havelka, Čurilla. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 8:2, 8:3, 9:3.

Průběh utkání

Horší začátek si Dukla snad ani nemohla představit. Již po dvaačtyřiceti vteřinách hry totiž nahodil puk na branku Tobiáš Handl a přes několik těl skončil kotouč v síti. Když o čtyři minuty později dopravil Jakub Zembol zblízka kotouč do branky po přihrávce Gronycha, nevypadalo to s domácími dobře - 0:2.. Odpověď měla na holi Kaltounková, jejíž střelu do pravého horního rohu pokryl vyrážečkou Pražan. Poté se na dlouhou dobu nic nedělo. Ve čtrnácté minutě si Tomajko sjel před branku, ovšem jeho střelu k pravé tyči výborně chytil Krejčí, stejně jako tvrdou dorážku Hanzla. Tím výčet šancí úvodního dějství skončil.

O přestávce se musel domácí kabinou prohnat uragán. Dukla totiž nejprve přestála oslabení a poté během šesti minut a čtyřiceti vteřin otočila zápas. Petr Brož zblízka našel puk před brankou a nekompromisně zavěsil Za dalších pětačtyřicet vteřin zakončila po ose Adam – Menšík pohlednou kombinaci Kristýna Kaltounková střelou z prostoru mezi kruhy. Racka ještě po výborné přihrávce Brože před brankou vychytal Pražan, ovšem krátce poté již domácí strhli vedení na svou stranu. Brož si znovu najel s kotoučem před branku a dorážkou se prosadil Patrik Čermák. Čtvrtý jihlavský gól padl v přesilovce, na začátku devětadvacáté minuty jí využil po akci Kaltounkové další dorážkou Matouš Menšík. V téže minutě byli hosté zralí na ručník. Havel si sjel k Pražanovi, u levé tyče byl připravený Patrik Čermák a poslal puk do volné poloviny branky - 5:2. Dukla zcela opanovala zápas a kdyby Racek zblízka prostřelil gólmana či olomoucký strážce branky pohotově nezakročil proti střele Kaltounkové z mezikruží, bylo by skóre ještě vyšší.

První šanci třetího dějství měl Pelíšek, kterému zblízka zkazil radost Krejčí. V čase 43:38 využila Jihlava další přesilovku po tom, co střelu Kaltounkové poslal do sítě Matouš Menšík. O jednatřicet vteřin později zkompletoval hattrick Patrik Čermák, který byl v předbrankovém prostoru velmi nebezpečný a znovu uspěl dorážkou, tentokrát po pokusu Havla. Časomíra se znovu zastavila, když ukazovala 44:41 a Dukla se opět prosadila doklepnutím puku zblízka do branky. U pravé tyče číhala Kristýna Kaltounková a dostat kotouč zblízka do branky po Rackově akci pro ní neznamenalo žádný problém. Po dlouhé době se radovala také Olomouc. Gronych nahrál před branku Jakubu Zembolovi, jenž si připsal druhý přesný zásah. Krátce poté sebral Filip Krejčí jasný gól z hokejky Janíčka, jenž byl u levé tyče zcela sám, ovšem jihlavský gólman se roztáhl jako chobotnice a stihl zakročit. Gólové hody ukončil a hattrick završil také Matouš Menšík, který dostal mezi kruhy kotouč a propálil Pražana. Jihlava tak porazila Olomouc i potřetí v sezoně, tentokrát poměrem 9:3 a z tří vzájemných zápasů proti Hanákům má skóre 22:5.

Nejlepší hráči: od druhé třetiny celé mužstvo

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a hned v první minutě jsme prohrávali a tak, jak jsme začali, jsme pokračovali celou první třetinu. O přestávce jsem proto hráčům musel velmi důrazně vysvětlit, co od nich chci a proč tu jsou. Jsem rád, že vše pochopili, vzali to za správný konec a to co předvedli ve druhé části byla paráda a jedna z nejlepších třetin letos. Soupeře jsme prakticky nepustili ke kotouči a za pár minut utkání otočili. V závěrečné periodě jsme již soupeře nepustili k ničemu a zaslouženě zvítězili.