3:6
(1:2, 0:3, 2:1)

Mladší žáci vyhráli v Třebíči a přeskočili Horáckou Slavii v tabulce ligy

03.10.2015 / Soňa Chmelová, Tomáš Lysý

Jihlavští před zápasem ztráceli na Třebíč pouze jeden bod a výhra by je tak posunula před Horáckou Slavii. První krok ke dvěma bodům hostí udělal v první třetině Václav Kudrna. Domácí sice snížili, ale v poslední minutě poslal Duklu do vedení Lukáš Číhal. Druhá část byla jasně v režii červenožlutých, postupně se prosadil Martin Matějíček, Šimon Báťa a Andrej Fábry. Ve třetím dějství zvýšila Jihlava vedení již na 6:1 zásluhou Adama Kříže, ale Třebíč nakonec stihla snížit na konečných 3:6. V příštím kole cestují jihlavští šesťáci na led předposlední Olomouce.
03.10.2015, Liga mladších žáků "C" - 7. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Vejmelka (30. Trvaj) - Šabatka, Bobrovský, Topol, Hrbáček, Outulný - Krotký, Kuba, Svoboda, Jaša, Staněk, Horký, Oliva, Kardoš.
3

HC Dukla Jihlava

Sigmund (Tesař) - Vovsík, Augusta, Číhal, Matějíček - Peš, Báťa, Kříž - Novák, Kudrna, Fábry - Bakus, Hrbek, Machovský
6
Branky a nahrávky: 13. Jaša, 54. Topol (Horký), 57. Topol (Jaša) - Kudrna, Číhal (Matějíček), Matějíček, Báťa, Fábry (Hrbek), Kříž (Báťa). Rozhodčí: Erat, Mejzlík. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 28. Střely na branku: 16:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 3:6.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupily Bílé hvězdy aktivně, ale nedařila se jim koncovka. Po ojedinělé akci otevřeli skóre hosté, když bránící domácí hráči nedokázali odstranit dotírající hráče Dukly a ta se dostala do vedení zásluhou Václava Kudrny. Ve 13. minutě ujel Tomáš Jaša, všiml si špatného postavení hostujícího brankaře a střelou po zemi na zadní tyč vyrovnal. V poslední minutě se Lukáš Číhal prosadil v přesilovce při vyloučení Horkého střelou pod víko a poslal Duklu do vedení - 1:2.

Ve druhé části se snažili Třebíčští něco s výsledkem udělat, ovšem zůstalo jen u snahy. V polovině utkání si zahráli přesilovou hru, ve které si vytvořili několik střeleckých příležitostí, na jejím konci ale udělali chybu na modré čáře, soupeř se dostal do úniku a v oslabení zvýšil na 1:3 zásluhou Martina Matějíčka. Po tradičním střídání brankařů v polovině zápasu zvýšil Šimon Báťa střelou pod víko na třígólové vedení Jihlavy. Na konci druhé třetiny využil Andrej Fábry vyloučení Outulného a 2 sekundy před sirénou, po dorážce, zvýšil na 1:5.

Do závěrečné pasáže utkání vstoupili třebíčští hráči s cílem zkorigovat výsledek. Šance byly k vidění před oběma brankami. V 53. minutě to ale byli opět hosté, kdo se radoval ze vstřelené branky. Adam Kříž zvyšoval na hrozivě vypadající skóre 1:6. Bílým Hvězdám se podařilo v závěru výsledek zkorigovat na konečných 3:6, když se dvakrát trefil Adam Topol.

Nejlepší hráč Dukly: Václav Kudrna

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Vstup do utkání jsme měli trošku vlažnější, ale postupně jsme hru zlepšovali. Druhá třetina byla z naší strany nejpovedenější a to nejen výsledkově, ale i herně. V závěrečné části kluci trošku polevili a nechali domácí zkorigovat celkové skóre. Vítězství je zasloužené.

Pavel Trvaj (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnešní zápas se těžko hodnotí. Potřebujeme příliš mnoho střeleckých pokusů na vstřelení branky. Jakmile jsme se v poslední třetině vrátili ke kombinačním akcím, tak už naše hra dávala smysl. Je potřeba dnešní prohru vypustit z hlavy a soustředit se na další zápas.