4:2
(1:0, 0:1, 3:1)

Vyrovnané utkání na ledě prvního Motoru body mladšímu dorostu nepřineslo

07.02.2016 / Marek Baloun

Letos naposled zajížděl mladší dorost Dukly na led prvních Českých Budějovic. Domácí se v sedmnácté minutě dostali do vedení, ale za Jihlavu srovnal na konci druhé třetiny po hezké akci Vítězslav Brož. Rozuzlení zápasu přišlo v závěrečném dějství. Nejprve se ve čtyřiačtyřicáté minutě prosadil domácí Matěj Toman, aby hned poté srovnal Adam Najman. O dvě minuty později již týž hráč Motoru vstřelil rozhodující gól svého týmu a osm minut před koncem domácí pečetili tři body, když upravili na konečných 4:2.
07.02.2016 12:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 32. kolo

Banes Motor České Budějovice

D. Svoboda – Kubíček, Procházka, Stárek, Škola, Doktor, Štěcha, Novák – Silný, Beránek, Holý, Krcho, Škvárek, Čížek, Houdek, Egert, Toman, Vaculík, O. Svoboda
4

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Barák, Zadina, Juda, Trávník, Mareček, Rašín – Brož, Štěrba, Vala, Úlovec, Kardoš, Najman, Filip, P. Svoboda
2
Branky a nahrávky: 17. Silný (Krcho, Kubíček), 44. Toman (Novák), 47. Toman (Procházka), 52. Vaculík (Procházka) – 37. Brož (Svoboda), 45. Najman (Vala). Rozhodčí: Poskočil – Oudes, Šperl. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

První třetina byla spíše jen poznávací. Nájezdy obou týmů pokrývala obrana a brankáři měli pouze několik vážných situací, které museli hasit. I tak ale ochoz druhé ledové plochy jeden gól viděl. Kapitán domácích Michal Silný dostal přihrávku od Šimona Kubíčka a prostřelil Chaloupkovu pravou stranu branky. To ale z první třetiny bylo vše.

Druhá třetina se té první podobala jako vejce vejci. Týmy měly problém vytvořit si nějakou slušnou šanci, ze které by mohl padnout gól, a když už se jim to povedlo, nepodařilo se jim jí náležitě využít. Jedna z nich se ale přeci jen využít podařila a vznikl z ní vyrovnávací gól Dukly. Pavel Svoboda našel krásnou přihrávkou Vítězslava Brože, který našel mezeru mezi levou tyčkou a gólmanem Motoru a byl neomylný.

Rozuzlení tak přinesla až třetí třetina. Nejdříve Motor potrestal vyloučení Patrika Rašína, když Chaloupka propálil Matěj Toman a poslal Motor do vedení. To ale trvalo jen čtyřicet sekund. To se totiž prosadil Adam Najman, když si Daniel Svoboda jeho střelu zřejmě sám srazil za záda. To ale bylo od Dukly vše. Vedení na domácí hokejky vrátil opět Matěj Toman po přihrávce Štěpána Procházky, který o sedm minut později zaznamenal opět asistenci, když se po jeho přihrávce trefil Ondřej Vaculík a tříbodovou výhrou upevnil náskok Jihočechů v čele tabulky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Bylo to vyrovnané utkání. Myslím, že nejhorší jsme měli druhou třetinu, kdy jsme si k tomu něco důrazně řekli a v té třetí třetině jsme se zlepšili a dokázali utkání zvrátit na naší stranu.