3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Junioři nenašli recept na sparťanského brankáře

08.03.2016 / Jan Volf

V prvním zápase osmifinále play-off čekala na jihlavské juniory Sparta. V bohaté první třetině na střelecké pokusy, bylo jich celkem 30, k vidění žádná branka nebyla. Domácí se dostali do vedení ve 27. minutě. Pražané střelecky zatlačili jihlavské mladíky v poslední části, kdy se jim povedlo vstřelit dvě branky. Svěřenci Patrika Augusty prohráli úvodní duel 0:3.
08.03.2016, DHL extraliga juniorů - 0. kolo

HC Sparta Praha

Pírs – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, Černoch, Lojka, Klindera, Havel, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Půža, Váňa, Srnský, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Ondráček, Najman, Dvořák, Kolouch, Bambula, Peschout, Kousal
0
Branky a nahrávky: 27. Kulda (Schwamberger, Lojka), 45. Duben (Györi, Černoch), 59. Černoch (Duben). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

V první třetině sparťané čelili vůbec největšímu tlaku hostů v zápase. Dukla zkoušela protiútoky, občas i zamkla soupeře do pásma, ale nic nevyšlo. Celá část měla obrovské tempo a hráči jezdili nadoraz. Pražané dali Jihlavě někdy až moc prostoru, ale hosté naneštěstí nic nepotrestali a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Tempo play off pokračovalo i ve druhé části. Oba celky si nedaly nic zadarmo a měly velkou motivaci utkání vyhrát. Do vedení v sérii však mohl jít jen jeden. Ve 27. minutě přiblížil k výhře domácí Vojtěch Kulda, když dorazil střelu Daniela Schwambergera. Sparta poté přečkala početní výhodu soka z Jihlavy a to byl jeden z důležitých momentů. Ve 36. minutě se dostali do výborné příležitosti sparťané, když jeli 3 na 1. Obránce Jihlavy znemožnili krásnou kombinací, ale jejich střela šla vedle.

Třetí třetina konečně přinesla rozuzlení vyrovnaného zápasu. V 45. minutě už na výsledkové tabuli svítilo příjemnějších 2:0 pro domácí. Bojovnost a důraz zužitkoval gólem bek Marek Duben. Po tomto důležitém gólu se musela Jihlava bránit velkému tlaku. Domácí měli psychickou výhodu. Po druhé brance jako by jim narostla křídla. Zbytek utkání už Sparta ovládla a soupeři nedovolila zdramatizovat konec zápasu. Naopak v čase 58:16 se trefil Jiří Černoch a bylo hotovo. První utkání série tak zvládla lépe Sparta a o druhý bod se bude bojovat ve středu 9. března od 18:30.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (trenér Sparty): Jihlava byla houževnatý soupeř, přesně takový, jaký jsme předpokládali. Byli aktivní, těžko se nám rodila nějaká šance. V první třetině jsme dovolili soupeři nebezpečné šance, ale ve druhé jsme dali gól a nějaké šance jsme si také vytvořili. Co rozhodlo? Určitě druhý gól jako vždy. Pro psychiku byl druhý gól strašně důležitý. Ve třetí třetině jsme soupeře přehrávali a výkon už byl kvalitní. Zítra to však začíná od nuly a bude to zase boj."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie