3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Pardubický perník s hořkou příchutí

01.10.2004 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům se zatím na ledě soupeře nedaří. Potřetí se v pátek vypravili na cizí kluziště a potřetí se domů vraceli s prázdnou. Ani tentokrát totiž nepřekročili svůj limit jednoho vstřeleného gólu a prohráli v Pardubicích 1:3. Jedinou branku Dukly zaznamenal ve 42. minutě útočník Petr Vala.
01.10.2004 18:00, Extraliga - 8. kolo

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Mudroch, Novotný, Pácal, Linhart, Havíř, Čáslava - Hemský, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Sýkora, Divíšek, Rolínek (48. Korhoň) - Kolář, Koukal, Průcha
3

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ficenc, Buzek, Chmelíř, Dobrovolný, Devečka, Punčochář, Malena, Zajac - Padělek, Bakus, Rytnauer - Čachotský, Mareš, Altrichter - Polák, Vala, Verčík - Jantovský, Hlouch, Šmarda
1
Branky: 8. Hemský (Dopita, Snopek), 23. Dopita (Hemský), 47. Bulis (Dopita, Hemský) - 42. Vala (Čachotský, Mareš). Rozhodčí: Hradil - Český, Kostka. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8610. střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:1.

Průběh utkání

V úvodní třetině doplatila Dukla na hru v oslabení. Vyloučení Tomáše Ficence z 1. minuty sice ještě ubránila s přehledem, ale o sedm minut později už bylo zle. Nejprve se na trestnou lavici odporoučel útočník Jaroslav Mareš a 16 vteřin po něm zamířil stejným směrem také obránce Petr Punčochář. Nabídku na skórování v podobě dvojnásobné početní výhody domácí neodmítli. Autorem vedoucího gólu se stal v polovině 8. minuty Aleš Hemský. 1:0. Hosté z Jihlavy v této části hry prověřovali pardubického gólmana Lašáka pouze sporadicky a navíc neškodnými dalekonosnými střelami.

Na začátku prostřední kapitoly měla výhodu přesilové hry Dukla, hlavní sudí Hradil jí ale v pěti proti čtyřem nechal hrát pouze půl minuty. Potom vyloučil také jihlavského obránce Petra Buzka a síly na ledě byly srovnány. V okamžiku kdy se pak hostující hráč znovu zapojoval do hry padl druhý pardubický gól. U tyče zůstal ve 23. minutě nepokrytý Jiří Dopita, který se z podobné situace mýlí jen zřídka. 2:0.
Ve 26. minutě zahrozili hosté z Jihlavy. V obranném pásmu Východočechů se usadil Bakusův útok a hodnou chvíli motal hlavu pardubické obraně i brankáři Lašákovi. Bohužel pro hosty ale bez gólového efektu. Zhruba v polovině pátečního střetnutí darovali rozhodčí Moelleru další dvojnásobnou početní výhodu. Tentokrát ale trvala „pouhých“ 66 vteřin a domácí jí tak velmi rychle prohospodařili. A protože se pak na opačné straně neujala ani jedovatá střela jihlavského štírka Petra Valy, vedly Pardubice po druhé třetině 2:0.

Stejně jako v úvodu prostředního dějství, hrála Dukla také na stratu závěrečné dvacetiminutovky přesilovku, a tentokrát úspěšně! Po 36 vteřinách si vybruslil do prostřed kruhů Petr Vala a jeho střela po ledě skončila za Lašákovými zády. 2:1. V tu chvíli byla Jihlava jednoznačně lepším týmem a v aktivitě jí nepřibrzdilo ani další vyloučení Jaroslava Mareše. Až přišla 47. minuta. Za brankou Dukly zůstal bez povšimnutí rozhodčích zákrok na jednoho z hostujících hráčů. Poté co byl jihlavský útočník Aleš Padělek sražen na led, se dostal puk k Janu Bulisovi , který ukázkovou střelou vymetl pavučiny z Hronkovy klece. Zdramatizovat koncovku utkání pak mohl ještě sedm minut před koncem Tomáš Čachotský. Mladý jihlavský forvard své sólo ale nedokázal úspěšně zakončit. I proto nakonec Jihlava prohrála na ledě nevýrazných Pardubic 1:3.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Přestože jsem prohráli, tak kluci zaslouží pochvalu. Myslím si, že kdybychom získali bod, tak by to bylo spravedlivé."

Vladimír Martinec (Pardubice): "Já jsem samozřejmě spokojen, že jsme první zápas, kdy jsem byl trenérem, vyhráli. Kluci pracovali, nevím jestli lépe než dříve, ale pracovali šedesát minut. A i když tam byla některá hluchá místa, tak je mohu pochválit za nasazení, protože v situaci, ve které jsou, to nebylo jednoduché. Věřím, že to bude odraz pro lepší výkony, kterých jsou schopni."


Vladimír Martinec a Petr Vlk na tiskové konferenci
Foto: Daniel Višňák

Fotogalerie utkání

Fotogalerie