3:4p
(1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)

Třetí výhra v řadě. Dukla ve třetí třetině dvakrát vyrovnala vedení Mostu a poté zvítězila v prodloužení

28.09.2016 / Sabina Prantová

V utkání Dukly na ledě Mostu nemusela hrstka diváků na branku dlouho čekat. Již ve čtvrté minutě zakončil protiútok dva na jednoho David Březina. Domácí ale do konce třetiny vyrovnali, v jejím závěru se trefil zkušený Tomáš Divíšek. Po bezgólové druhé třetině padla další branka až v šestačtyřicáté minutě, kdy Most využil přesilovku. Stejným políčkem reagovala i Dukla, v početní převaze srovnal Anatolij Protasenja. Most byl v čase 56:23 po gólu Jana Alinče blíže třem bodům, ty však odmítl za dalších 76 vteřin průstřelem od modré Jiří Říha. Zápas tak došel do pětiminutového nastavení, které rozhodl úspěšným únikem Filip Seman - 3:4. Jihlava získala dva body zřejmě zaslouženě, soupeře přestřílela poměrem 58:33.
28.09.2016 17:30, WSM Liga - 9. kolo

HC Baník Most

Hübl – Rulík, Novák, Kokeš, Hora, Strejček, Cvrk – Rod, Alinč, Smolka – Kubinčák, Válek, Řehoř – Mráz, Šimeček, Stříbrný – Mical, Divíšek, Slavíček
3

HC Dukla Jihlava

Škarek – Šidlík, Bilčík, Říha, Marcel, Kaláb, Dundáček, Grebeňuk – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Seman, Jergl – Stoklasa, Diviš, Jícha – Březina, Anděl, Danišovský
4
Branky a nahrávky: 18. Divíšek (Hora, Kokeš), 46. Rod (Slavíček, Smolka), 57. Alinč (Rod) – 4. Březina (Anděl, Šidlík), 54. Protasenja (Skořepa), 58. Říha (Důras), 64. Seman (Čachotský). Rozhodčí: Zubzanda – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 268. Střely na branku: 33:58. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Na začátku první třetiny se hrálo nahoru dolu. K vidění byly šance jak na straně Dukly, tak na straně Mostu. Po chvilce došlo k prvnímu vyloučení na straně hostí. Domácí kombinovali v útočné třetině, ale ke gólu se nakonec nedostali. Naopak při hře pět na pět došlo k přečíslení Jihlavy a ve 4. minutě otevřel stav utkání David Březina. Branka Duklu správně nabudila a byla značně aktivnější. Následovalo další vyloučení a opět na straně hostí. Jenže ani tato přesilovka Mostu nevyšla. Ke druhému gólu byla posléze blízko opět Jihlava, když před Hublem vznikl závar, ale kotouč udržel před brankovou čárou. V závěru třetiny byl naopak aktivnější Most a to se mu vyplatilo. V 18. minutě srovnal na 1:1 Tomáš Divíšek. Těsně před koncem ještě faulovali domácí, takže si Dukla zahrála zkrácenou přesilovku, protože se také provinila a hra pokračovala čtyři na čtyři.

Na úvod druhé třetiny faulovali domácí hráči, hra tak pokračovala ve třech proti čtyřem a pak čtyřem proti pěti. Následně byl v obrovský šanci domácí tým, ale Škarek byl pozorný. Tato situace byla k vidění po chvíli i na opačné straně. Dále šla Dukla do oslabení, ale také se dobře ubránila. Hrálo se po většinu času v obranném pásmu Jihlavy. Potom došlo k dalšímu vyloučení, a to straně domácích. Před koncem druhé třetiny Most opět fauloval, ale ani v této přesilovce s Dukla moc dobře nevedla. Takže druhá třetina byla stálé nerozhodná 1:1.

Do třetí třetiny vstoupil aktivněji Most. Dukla následně musela faulovat, toho domácí patřičně využili a v přesilové hře odskočili na rozdíl jednoho gólu - ve 46. minutě přelil misky vah na mosteckou stranu Tomáš Rod. Jihlava se hnala po vyrovnání a utvořila si určitý tlak. Domácí šli proto následně do čtyř a bylo vyrovnáno. V 54. minutě se prosadil Anatolij Protasenja, který vstřelil za Duklu třetí gól během tří utkání. Jenže tento stav dlouho nevydržel. V 57. minutě znovu navýšil na 3:2 Jan Alinč. Hned na to ale domácí zbytečně faulovali a Dukla tak znovu vyrovnala. V 58. minutě srovnal na 3:3 Jiří Říha. Zápas se tak tímto posunul do prodloužení.

To trvalo tři a půl minuty. Kapitán Dukly Čachotský totiž vyslal do úniku Filipa Semana, ten se nemýlil, vstřelil třetí gól v sezoně a Dukla si tak z Mostu odváží dva body.