3:2
(1:0, 1:2, 1:0)

Dukla v kombinované sestavě na body nedosáhla, v Kadani prohrála gólem minutu před koncem

12.11.2016 / Filip De Bolle

První gól zápasu 23. kola WSM Ligy mezi Kadaní a Duklou zaznamenal už ve čtvrté minutě domácí Darek Hejcman. Byla to také jediná branka první třetiny, protože další gól padl v šestadvacáté minutě z hole Anatolije Protasenji a bylo vyrovnáno. Ačkoliv Kadaň se o osm minut později dostala do vedení, byl to opět Anatolij Protasenja, který šest vteřin před odchodem do šatny znovu vyrovnal. Ačkoliv měla Dukla ve třetí třetině více ze hry, své šance nevyužila, naopak domácím vystřelil domácím minutu a čtvrt před koncem tři body Marek Osmík - 3:2.
12.11.2016 17:00, WSM Liga - 23. kolo

SK Trhači Kadaň

Strmeň – Trefný, Černý, Tomeček, Šimek, Chalupa, Šafář, Šťovíček, Kůs - Chlouba, Beránek, Hejcman - Hlava, Osmík, Vrána – Kohout, Chrpa, Wágner – Vaněk
3

HC Dukla Jihlava

Škarek – Říha, Bilčík, Dobrovolný, Szathmáry, Kaláb, Dundáček, Půža – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Březina, Diviš, Stoklasa – Danišovský, Kondratěv, Jícha
2
Branky a nahrávky: 4. Hejcman (Beránek, Hlava), 34. Hejcman (Beránek), 59. Osmík (Trefný, Strmeň) – 26. Protasenja (Říha, Skořepa), 40. Protasenja (Bilčík, Čachotský). Rozhodčí: Škrobák – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina začala v pomalém tempu. První střelu na branku si připsal až na sklonku čtvrté minuty Darek Hejcman a byla z toho první branka, když si domácí útočník nikým nehlídaný sjel až před Škarka a zasunul kotouč do odkryté branky. Na další vážnější šanci se čekalo až do 14. minuty, když se po vhazování kotouč dostal k osamocenému Šťovíčkovi, ale domácí útočník nadvakrát nepřekonal hostujícího brankáře. Trhači byli i nadále častěji u kotouče, ale hosté dokázali ubránit střední pásmo. O rozruch se postarala až rychlá akce Chrpy z poslední minuty, ale kotouč po teči bránícího hráče skončil na levé tyči Škarkovy branky.

Hosté vstoupili do druhé části aktivněji. Přesto to byli domácí, kteří mohli skórovat. Šťovíček však trefil pouze břevno Škarkovy branky. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem a po šesti minutách hry se dočkali vyrovnání. Anatolij Protasenja napřáhl z mezikruží a jeho střela skončila až v síti. Dukla i nadále pokračovala v ataku domácí branky, přerušení přinesla až přesilová hra pro domácí. Ta se sice nevydařila, ale po skončení rozjel rychlou akci Darek Hejcman, který dokázal trefit úzký prostor mezi horní tyčí a Škarkovým ramenem. Hra poté připomínala první třetinu, ani jeden z týmů se nedokázal zabydlet v útočném pásmu. Dvě minuty před koncem třetiny byl vyloučen Trefný. Hosté se sice dlouho trápili, ale nakonec se dočkali branky. Bilčík našel Anatolije Protasenju, který svou druhou brankou v zápase vyrovnal.

Třetí třetina znovu nabídla pomalý start. Hosté kontrolovali hru, ale nedostali se k většímu ohrožení Strmeně. Až ve druhé polovině třetiny využil Skořepa chybu obrany, ale jeho zakončení mezi betony Strmeň čekal a šanci zlikvidoval. O dvě minuty později se podél mantinelu protáhl Čachotský, jeho střelu vyrazil Strmeň pouze před sebe. Žádný z hráčů Dukly se však ke kotouči nedostal. Když už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, rozjel se podél mantinelu Martin Osmík a přesnou střelou k tyči vrátil Trhačům vedení. Hosté okamžitě zareagovali oddechovým časem a odvoláním brankáře, ale hra v šesti, a po vyloučení Trefného s Čachotským v pěti, hostům nevyšla. Trhači si tak připisují důležité tři body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): Bojujeme dál o každý bod, každý bod je pro nás cenný. Byl to nesmírně těžký zápas, začali jsme dobře, poté se hra vyrovnala. Myslím si, že jsme byli o tu branku lepší. Trefili jsme tři tyčky, byl to nesmírně vyrovnaný zápas, boj o každý metr ledu. Doufám, že tahle výhra nás zahrne optimismem a dodá nám sebedůvěru do dalších kol.