3:4p
(0:0, 1:0, 2:3 - 0:1)

Desátá letošní výhra za dva body! Dukla po divoké třetí třetině vyhrála ve Frýdku

16.01.2017 / Michal Belšán

Na úvodní branku dohrávky 37. kola mezi Frýdkem-Místkem a Jihlavou se čekalo až do pětatřicáté minuty, kdy domácí poslal do vedení jejich nejproduktivnější hráč Aron Chmielewski. Dukla prolomila neprůstřelnost Lukáše Danečka ve 47. minutě, potřetí v sezoně skóroval Tomáš Kaláb. Ovšem to byla jen předzvěst divokého průběhu závěrečného dějství. Za čtyři minuty Slezané opět vedli po gólu ex-jihlavského zadáka Mihy Štebiha. Jihlavě ale stačilo jen 32 vteřin k otočení skóre, zásluhou Tomáše Čachotského a Michala Důrase rázem hosté v čase 56:15 vyhrávali. Frýdek však stihl v předposlední minutě poslat zápas do prodloužení. Dukla v něm opět potvrdila, že jí letos nastavené časy, resp. nájezdy, jdou, a Tomáš Čachotský druhým gólem zápasu rozhodl o dvou jihlavských bodech - 3:4 po prodloužení.
16.01.2017 18:00, WSM Liga - 37. kolo

HC Frýdek-Místek

Daneček – Kania, Adámek, Štebih, Michal Roman, Jáchym, Jank – Chmielewski, Pechanec, Jašek – M. Kovařčík, Cienciala, O. Kovařčík – Půhoný, Rufer, Franek – Samiec, Jaroš, Klimša
3

HC Dukla Jihlava

M. Svoboda – Říha, Kajínek, Bilčík, Půža, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Seman, Anděl – Čachotský, Zeman, Diviš – Jícha, Stoklasa, Szathmáry
4
Branky a nahrávky: 35. Chmielewski (Jašek, Adámek), 51. Štebih (Chmielewski, Rufer), 59. Pechanec (Chmielewski, Jašek) - 47. Kaláb (Dundáček, Diviš), 56. Čachotský (Zeman, Skořepa), 57. Důras, 62. Čachotský (Skořepa). Rozhodčí: Dědek – Reich, Měkýš. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1388. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Aktivnějším způsobem vstoupila do utkání hostující Jihlava. Hned v první minutě se do úniku dostal Čachotský, ale skvěle se vracející Franek ho čistě zbavil kotouče. Frýdek-Místek dostal možnost první přesilovky v utkání po trestu pro hráčskou lavici Dukly za příliš mnoho hráčů na ledě, skórovat ovšem nedokázal. Ke konci úvodní dvacetiminutovky neproměnili stejnou příležitost ani hosté. Vyloučen za podražení byl Ondřej Kovařčík, který dostal prostor ve formaci opět se svým bratrem. Frýdecko-místečtí se však bránili skvěle.

Druhá třetina začala podobnou hokejovou podívanou a necelých čtrnáct stovek diváků netrpělivě čekalo na nějaké větší gólové šance. Ta přišla těsně po polovině utkání, kdy Ondřej Kovařčík již dokázal překonat Svobodův beton, ale kotouč zapadl těsně vedle brány. Polárkou to jen zahučelo. V čase 34:29 již ale radost nastala. A byl to kdo jiný než nejproduktivnější hráč Frýdku-Místku Aron Chmielewski, který svou jedenáctou trefou v sezoně rozjásal publikum a zároveň roztrhl pytel s góly. Polský útočník těžil z velmi dobré práce Lukáše Jaška. Závěr druhé periody ještě ozdobila šarvátka mezi Václavem Půžou a právě Lukášem Jaškem, ze které vítězně vzešel domácí útočník.

V úvodu třetí třetiny poněkolikáté nastal nepříjemný moment – po srážce dvou hráčů u trestné lavice domácích prasklo plexisklo a hra byla několik minut přerušena. Dramatická podívaná, která následovala, však dokonale vykompenzovala vyčkávání na pokračování. Ve 47. minutě se po vhazování ke kotouči dostal Tomáš Kaláb, který vyrovnal na 1:1. Domácí celek si ovšem těsně po polovině třetiny vzal své vedení zpět, když během přesilové hry parádní ranou skóroval Miha Štebih. Slovinský obránce se tak trefil do sítě svého bývalého celku. V Polárce bylo veselo, jenomže nálada se zcela změnila během 56. a 57. minuty. V rozmezí 32 sekund se prosadili Tomáš Čachotský a Michal Důras, kteří tak poslali jihlavskou Duklu do vedení. Frýdek-Místek ale zabojoval a poslal zápas do prodloužení. Opět byl klíčovou osobou Aron Chmielewski, jenž našel volného Antonína Pechance, který dokázal Svobodu překonat a upravit tak na 3:3.

Diváci byli nadšení, po prodloužení se ovšem radovali hosté. Lukáš Daneček sice nejprve předvedl slušný „haškovský“ zákrok, posléze již ale nestačil na dorážku Tomáše Čachotského, který svou druhou brankou v utkání potvrdil roli nejlepšího hráče Jihlavy a hlavně získal svému celku druhý bod.

Ohlasy trenérů

Marek Malík: „Tento zápas se nám hodnotí těžko, jelikož jsme možná podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně a přesto odcházíme jenom s jedním bodem. Z téhle stránky jsme určitě zklamaní. Co k tomu dodat, byla tam bojovnost, nasazení, všechno. Možná ke konci jsme si to měli líp pohlídat, dvakrát jsme inkasovali po chybách, které by se neměly stávat. Na druhou stranu je super, že jsme to ještě dokázali srovnat a získat aspoň ten bod, za který jsme rádi, ale určitě jsme chtěli víc.“