2:0
(1:0, 0:0, 1:0)

Venkovní kluziště Dukle nesvědčí

22.10.2004 / Eva Streichsbierová

Litvínov vrátil Jihlavě zářijovou porážku z Horáckého zimního stadionu. V 16. kole nejvyšší domácí soutěže jí před vlastním publikem porazil 2:0. Poprvé se za záda jihlavského brankáře Lukáše Hronka trefil ve 13. minutě Vojtěch Kubinčák. Druhý gól potom přidal ve 45. minutě litvínovský kapitán Robert Reichel. Dukle se tak ani na sedmý pokus nepodařilo urvat body z cizího ledu.
22.10.2004 17:30, Extraliga - 16. kolo

HC VERVA Litvínov

Jarina - Hranáč, Škoula, Kroupa, Skuhrovec, Klobouček, Ťupa - Balázs, Reichel, Ručinský - Trávníček, Hübl, Kubinčák - Kůrka, Branda, Gombár
2

HC Dukla Jihlava

Hronek - Buzek, Ficenc, Punčochář, Dobrovolný, Devečka, Malena, Kuchyňa, Zajac - Altrichter, Vala, Šmarda - Rytnauer, Bakus, Vostřák - Čachotský, Padělek, Kaděra - M. Havel, Hlouch, Polák
0
Branky: 13. Kubinčák (Trávníček, V. Hübl), 45. Reichel (Škoula, Ručinský). Rozhodčí: Nečas - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4750.

Průběh utkání

Dukla začala utkání na severu Čech se zbytečným respektem a tím vložila domácím do rukou nebezpečnou zbraň. Už v 1. minutě se dostal do výborné střelecké pozice Robert Reichel. Jihlavský gólman Hronek měl zcela zakrytý výhled a střelu domácího kapitána vyrazil reflexivně pravým betonem. Tlak Litvínova následně ještě umocnilo vyloučení Oldřicha Bakuse. V přesilovce se snažil najít skulinu v postoji soupeřova brankáře Martin Ručinský, naštěstí pro Duklu ale bez úspěchu. Ve 4. minutě se mezi kruhy napřáhl další litvínovský hráč, Michal Trávníček, také jeho střela ovšem skončila v bezpečí Hronkovy náruče. Jihlava se osmělila až v 10. minutě, kdy se po chybné domácí rozehrávce dostal k puku Aleš Padělek a mířil sám na Kamila Jarinu. Ten však jeho pokus vytěsnil vyrážečkou. V polovině 13. minuty pak padl první gól. Michal Trávníček našel spoza jihlavské klece ne zcela pokrytého Vojtěcha Kubinčáka a jeho střela už si našla cestu do sítě. 1:0. Dukla se snažila zareagovat stejným způsobem v 16. minutě, Petr Altrichter ale puk kolem tyče nepropasíroval. Poněkud divoká potom byla ještě závěrečná minuta. Hosté v ní nejprve zamkli Severočechy při přesilovce a ze všech stran odstřelovali Kamila Jarinu, pak ovšem sami vyrobili chybu a poslali do úniku Michala Trávníčka. Litvínovský útočník naštěstí nabídnutou šanci nevyužil.

Také úvodní dvě minuty druhého dějství patřily Severočechům, následně ovšem Jihlava srovnala krok a s postupem času dokonce převzala iniciativu. Skvěle narušovala litvínovské rozehrávky a téměř nepouštěla domácí do vlastního pásma. Sama si naopak vytvářela výborné příležitosti. Žádný gól z nich ale nevytěžila. Na Jarinovi postupně vyhořeli Pavel Vostřák, Roman Kaděra, Oldřich Bakus i obránce Dušan Devečka. Ten se snažil litvínovského brankaře překonat svou pověstnou přesilovkovou ránou od modré. Bez úspěchu. I proto se odcházelo do kabin po druhém dějství znovu za stavu 1:0.

Na začátku závěrečné třetiny si pak Dušan Devečka sám počínal v rozporu s pravidly a za hrubost vyfasoval dvouminutový trest. Domácí vzápětí jihlavským hráčům předvedli, jak se dá početní výhoda jednoduše využít. Po 39 vteřinách Devečkova pobytu na trestné lavici dostal Robert Reichel puk přesně do prostoru, který mu vyhovuje. Bez přípravy vypálil a bezmocný Lukáš Hronek si na puk sáhl až když ho vyndával ze sítě. 2:0. Ve zbytku zápasu už si Litvínov svůj náskok bezpečně hlídal a taktickou hrou nepustil soupeře ani k závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava): "My jsme tady dnes odehráli dvě třetiny podle našich představ, bohužel první se nám ale vůbec nepovedla. Myslím, že právě tam leží příčina toho, proč jsme neudělali lepší výsledek.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Báli jsme se, že Jihlava bude pouze bránit a my budeme mít problémy. V první třetině jsme prohospodařili velké množství šancí; využít jsme dokázali jedinou. Tam jsem měli dát víc gólů a nemuseli jsme pak připustit žádné drama. Naštěstí jsme ale nakonec vyhráli."