7:1
(2:, 1:1, 4:0)

24.09.2016 / Michal Kuba

24.09.2016 17:00, DHL extraliga juniorů - 8. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horný, Mlynář, Hroudný, Kratochvíl, Ferda, Jajcay
7

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Krtek – Michálek, Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Kristian, Berka, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk, Rezek
1
Branky a nahrávky: 3. Jajcay (Hasoň, Čejka), 9. Novák (Mlynář, Ferda), 34. Zábranský (Ferda, Čejka), 48. Hroudný (Gajarský, Škvrně), 49. Ferda (Mlynář, Novák), 50. Hasoň (Čejka, Jajcay), 51. Havlát (Horký, Slabý) – 33. Mejzlík. Rozhodčí: Dědek – Kleprlík, Čelechovský. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

Do utkání oba týmy vstoupily aktivně, gólově víc se dařilo domácí Kometě. Hned při jednom z prvních útoků našel Čejka dobře postaveného Andrease Jajcaye, jenž úspěšně nasměroval touš do sítě soupeře. Následně byly k vidění dobré šance na obou stranách, o necelých šest minut po první trefě se ale opět radovali domácí. Radim Ferda ve středním pásmu šikovně obehrál soupeře a v útoku předložil puk do jízdy Matěji Novákovi a ten pohotově zvýšil na 2:0 pro Brno. Domácí mohli navýšit v přesilovce, ale to se jim nepovedlo. Do šaten tak šli Brňané s náskokem dvou tref.

Prostřední část mohl otevřít Novák, který dostal od Ferdy přesný pas mezi kruhy, ale nestalo se tak. Naopak se radovali hosté. Tomáš Mejzlík vyjel z levého rohu a dostal se až k Dostálovi, kterého posléze překonal střelou mezi betony. Kometa se ale dlouho nenechala tlačit soupeřem a brzy odskočila opět do dvoubrankového vedení. Libor Zábranský vypálil od modré lajny a vymetl pavučinu v levém horním rohu jihlavské branky. Ke konci druhé dvacetiminutovky se Brňané provinili dvěma fauly, čtyři sekundy hrála Jihlava v pěti proti třem, skóre se ale do druhé sirény nezměnilo.

Nejvíce gólů padlo v poslední části hry. Všechny čtyři úspěšné projektily zapadly postupně do sítě Jihlavy. Střelnici otevřel na konci osmačtyřicáté minuty Daniel Hroudný, který v útočném pásmu předvedl dobrou práci s pukem, který následně uklidil do odkryté brány. Na další trefu se čekalo minutu. Radim Ferda si počkal u odkryté části brány, dostal přihrávku od Mlynáře a okamžitě zamířil mezi tři tyče. Jan Hasoň přidal už šestou trefu ani ne půl minuty po předchozím zásahu. Gólovou přehlídku završil deset minut před koncem zápasu Robert Havlát, který proklouzl do pásma po pravé straně a odtud vyslal puk až do sítě Jihlavy. Do konce utkání byli domácí ještě třikrát vyloučeni, stav na kostce se již nezměnil a Brno tak bere všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Kometa Brno): Byl to těžký zápas. Už v Třinci to nebylo jednoduché, navíc jsme se vrátili do Brna pozdě. První třetinu jsme odehráli dobře, ve druhé části jsme si vybrali slabší chvilku, naštěstí jsme rychle odskočili na 3:1. Soupeř usilovně bránil, těžko se hledalo místo k průchodu. Výsledek vypadá, že se jednalo o snadný zápas, opak byl ale pravdou.

Patrik Augusta (Jihlava): Tak, jak jsme včera odehráli nejlepší utkání sezóny, tak dnes v Brně to bylo naopak nejhorší utkání. Od první minuty jsme zaostávali ve všem. Druhá třetina byla v rámci možností dobrá, ale po hloupé individuální chybě jsme opět inkasovali a dále jsme tahali za kratší konec.