6:3
(2:1, 2:1, 2:1)

11.10.2016 / Martin Stříbrný

11.10.2016 17:30, DHL extraliga juniorů - 14. kolo

HC VERVA Litvínov

Chour – Franc, Havlík, Březák, Brejžek, Myšák – Macháč, Kučera, Schmidmayer, Drašar, Vébr, Bárdoš, Fencl, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek
6

HC Dukla Jihlava

Juda – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Krtek – Maštera, Hejna, Heinrich , Mejzlík, Kristian, Berka, Peschout, Čermák, Kraučuk, Rezek
3
Branky a nahrávky: 10. Dufek (Horák, Havlík), 18. Chmelař (Kučera), 27. Bárdoš (Chmelař), 38. Drašar (Horák, Dufek), 59. Dufek (Bárdoš, Jícha), 60. Jícha (Bárdoš, Dufek) – 4. Maštera (Srnský), 27. Heinrich (Hejna), 50. Pospíchal (Heinrich, Váňa). Rozhodčí: Luczków – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Průběh utkání

Vstup do utkání nezaznamenali domácí favoriti vůbec dobrý, když už po čtyřech minutách hry prohrávali 0:1. Vojtěch Maštera dostal nabito na pravý kruh a nekompromisní bombou propálil Choura. V desáté minutě se domácí přeci jenom dočkali vyrovnání. Horákovu střelu Juda vyrazil pouze před sebe, kde stál dobře postavený Jan Dufek, který s chladnou hlavou vyrovnal stav utkání. Ještě před koncem první třetiny se domácí Litvínov dostal do jednobrankového vedení. Jan Chmelař vyslal na bránu z mezikruží svižnou střelu, na kterou byl Juda krátký.

Druhá třetina dopadla stejným skóre, jako ta první, akorát v jiném rytmu. V sedmadvacáté minutě odskočili domácí do dvoubrankového vedení, a to když Chmelař našel skvěle Jana Bárdoše, kterému nedělalo poslat kotouč za ležícího Judu. O necelou minutu bylo ale sníženo. Hejného střelu vyrazil Chour pouze před sebe na čepel Aleše Heinricha, který poslal touš s chladnou hlavou do sítě. Závěr třetiny patřil ale opět domácím! David Drašar pláchl sám hostující obraně, dostal se až před Judu, kterému poslal kotouč přímo mezi betony do brány, čímž zakončil svou fantastickou individuální akci.

Ve třetí třetině se bojovalo o každý centimetr ledu. V padesáté minutě se na dostřel jediné branky dostali hráči Jihlavy a drama bylo na světě. Ladislav Pospíchal využil toho, že se Chour ocitl na ledě a nekompromisní bombou do horních pater brány snížil na 3:4. Vyrovnání stále ne a ne přijít, tak to hosté zkusili dvakrát v power-play a dvakrát inkasovali. Rozhodující branku vstřelil v čase 58:43 Jan Dufek, když poslal kotouč přímo do prázdné brány. Čtrnáct vteřin před závěrečnou sirénou zasadil šestou ránu Jihlavě opět do prázdné brány Josef Jícha, který uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Čtvrtý zápas v pěti dnech, bylo to hodně unavené a zaplaťpánbůh za výhru. Bylo tam z naší strany mnoho chyb, ale to bylo způsobeno tou únavou.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Soupeř dnes vyhrál, protože byl šikovnější v zakončení a dokázal proměňovat své šance. V závěru jsme to zkusili bez gólmana, bohužel se nám to vůbec nepovedlo. Hráči bojovali, za což jim i tak děkuji.