6:0
(1:0, 3:0. 2:0)

02.12.2016 / Tomáš Lysý

02.12.2016 18:15, DHL extraliga juniorů - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Pospíchal, Hrabaň, Srnský, Huňáček, Kadlec – Kraučuk, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Rezek, Geier – Krtek, Adam, Hendrych
6

HC Olomouc

Pospíšil – Spurný, Rutar, Beutl, Hudeček, Kališ, Spálovský – Jelínek, Macuh, Tomaník – Kuba, Jeklič, Marek – Beier, Podlaha, Říčka – Cach, Hajšman
0
Branky a nahrávky: 4. Geier (Hrabaň, Rezek), 21. Geier, 25. Mejzlík (Pospíchal), 36. Maštera (Geier, Rezek), 45. Mejzlík (Heinrich, Hendrych), 47. Maštera (Rezek, Hrabaň). Rozhodčí: Doležal – Kis, Čížek. Vyloučení: 3:11, navíc Rufer (OLO) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Úvod zápasu přinesl nejen přesilovku Dukly a také dvě slibné šance na obou stranách. Geier po objetí branky přihrál před gólmana hostí na Rezka, který byl na okamžik volný, leč překonat Pospíšila nedokázal. V oslabení ukázal rychlé nohy Tomaník, když ve středním pásmu získal odražený puk. Namířil si to kolem brankoviště k levé tyči Brože, který tento prostor doslova zacpal betonem. Druhé vyloučení Hanáků již Jihlava ztrestala. Rezek dal kotouč na modrou pro Hrabaně, ten vystřelil a René Geier tečoval kotouč do sítě - 1:0. Hra se poté vyrovnala, ovšem přece jen o něco více aktivnější byla Dukla. Ve čtrnácté minutě mohl navýšit její vedení Heinrich, který se dravě prosmýkl až před branku, jeho bekhendovou radost ale zastavila levá tyčka. Protože domácí další nabídnutou přesilovku nevyužili, další branka už v úvodním dějství nepadla.

To se změnilo přesně minutu po začátku druhého dějství. René Geier zaznamenal svůj druhý gól v utkání, když nahodil puk na branku a ten skončil až v síti. Také hosté hráli přesilovku, v šanci byl Říčka, který však u levé tyče nedokázal před částí volné klece trefit skákavý puk. Prosadila se tak znovu Jihlava, a to v oslabení. Pospíchalovu střelu ještě gólman Olomouce vyrazil, ale na ránu Tomáše Mejzlíka z mezikruží byl krátký. Dukla nadále hrála s chutí a bylo vidět, že má zápas ve svých rukou. Tím spíše, že krátce po polovině utkání šel ven obránce hostí Spurný. Nicméně hosté oslabení zvládli. Ačkoliv Mejzlík v situaci dva na dva přistrčil puk na Mašteru, ihned byl pokryt a ačkoliv se ve volném okamžiku dostal ke střele, Pospíšil byl pozorný. Forvard červenožlutých se tak radoval v šestatřicáté minutě. Vojtěch Maštera dostal na levý kruh kotouč od Geiera, vypálil ke vzdálenější tyči a lapačka gólmana Olomouce máchla naprázdno - 4:0. Při hře čtyři na čtyři se do úniku dostal Dominik Cach, kterého stínoval Hrabaň a při zakončení jej fauloval. Nařízené trestné střílení ale Cach neproměnil, při pokusu o bekhendový blafák mu puk sjel z hole.

Po půlminutě třetí třetiny šli domácí do akce dva na jednoho. Geier prakticky celou dobu naznačoval, že bude z pravé strany nahrávat. Poté tvrdě vystřelil na vzdálenější tyč a Pospíšil dobře zasáhl koncem betonu. Jihlavští následně hráli přesilovku za faul Rutara, který obdržel 2+10 minut, a byť jí nevyužili, dvě vteřiny po konci početní výhody se radovali. Heinrich nahrál z pravé strany puk k levé tyči, kde byl zcela volný Tomáš Mejzlík a pohodlným zasunutím kotouče vsítil svojí druhou dnešní trefu. Nedlouho poté se podruhé v utkání trefil i Vojtěch Maštera. Zkusil vystřelit z levého kruhu a přes zajímavý odraz zapadl puk nad rameno Pospíšila pod jeho horní tyč. Dukla tak využila již druhou přesilovku v utkání a ve 47. minutě vedla již 6:0. Šanci na čestný úspěch nevyužil Spurný, který si mezi kruhy udělal prostor ke střele a jeho tvrdou ránu vyrazil Brož svojí helmou. Tři a půl minuty před koncem se domácí radovali ze sedmého zásahu, nicméně sudí jejich branku neuznal pro kopnutí puku do sítě. Závěr zápasu byl orámován čtyřmi tresty, z toho třemi na straně Mory. Jihlava v klidném tempu však dlouhou přesilovku pět na tři nevyužila. Vadilo jí to ale pramálo, vysokou výhrou si totiž upevnila páté místo v tabulce, kdežto Olomouc zůstává poslední.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): se odmítl k hodnocení utkání vyjádřit.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Výhra vypadá asi lépe než předvedená hra. Hráli jsme sice dobře, ale soupeř měl také spoustu šancí, které nás výborný gólman pochytal. Jsme rádi za každou výhru. Ač výsledek vypadá jednoznačně, zápas tak jednoznačný nebyl. Po slušném dnešním výkonu se musíme připravit na zítřejší zápas.