4:7
(1:3, 3:3, 0:1)

26.01.2017 / Dominik Jakubec

26.01.2017 16:00, DHL extraliga juniorů - 35. kolo

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (28. Polášek) – Turek, Klinger, Turský, Benák, Kunst, Korecký, Starosta – Janele, Průžek, Vlach, Rubeš, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Kačírek, Burda, Chlum, Bělohorský
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Vála, Pražák, Srnský, Mareš, Váňa, Hrabaň – Jindra, Heinrich, Mejzlík, Kadleček, Berka, Peschout, Čermák, Kraučuk, Rezek
7
Branky a nahrávky: 9. Burda (Jeník, Průžek), 35. Wiencek (Nezbeda, Chlum), 35. Průžek, 39. Průžek – 14. Čermák (Mejzlík, Váňa), 17. Kraučuk (Peschout, Mejzlík), 19. Jindra (Čermák, Pražák), 28. Heinrich (Jindra, Čermák), 28. Mejzlík (Kraučuk, Peschout), 33. Peschout, 53. Rezek (Kadleček, Mareš). Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 4:6, 4:7.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili Tygři dobře a už ve třetí minutě se radovali, když po Průžkově střele do tyče dotlačili kotouč za čáru. Rozhodčí však těsně před tím hvizdem přerušil hru a gól tak nemohl platit. Zato o několik minut později už v přesilové hře po Jeníkově střele dorazil Václav Burda puk do odkryté branky a juniorka se ujala vedení.

Druhá část první třetiny jí ale vůbec nevyšla. Nejprve Jihlava využila přesilovku, když se z dorážky nemýlil David Čermák, o necelé tři minuty později dokonal obrat po chybě obrany střelou mezi betony Jakub Kraučuk a v závěru první dvacetiminutovky obránci nechali na hranici brankoviště zcela osamoceného Lukáše Jindru, který zvýšil už na 3:1.

Také po změně stran udávala tempo Dukla. Nejprve Aleš Heinrich sám před brankářem přesnou ranou využil přesilovou hru, o třicet sekund později Tomáš Mejzlík o tyč proměnil samostatný únik a Tygři sáhli k výměně brankářů. Ani Polášek však nevydržel s čistým štítem dlouho a po trefě Richarda Peschouta brzy inkasoval.

Ani za hrozivého skóre 1:6 se však Tygři nevzdali. Brož vyrazil ve 35. minutě Nezbedovu střelu pouze před sebe a Petr Wiencek kotouč rychle doklepl do sítě. Jen o dvanáct sekund později Jiří Průžek snížil na rozdíl tří branek a byl to právě znovu Jiří Průžek, který 88 sekund před koncem druhého dějství upravil na 4:6.

Úkol domácích pro závěrečnou periodu byl jasný - pokusit se ještě s výsledkem něco udělat. Jihlava však po přestávce pozorně bránila a nepouštěla Tygry do šancí. Po zajímavé teči Filipa Chluma měl sice brankář Brož plné ruce práce, ale poradil si.

Definitivní tečku tak dali zápasu hosté. Václav Rezek se dostal ke střele do prakticky odkryté klece a ani skok Rolanda Poláška mu už ve skórování nezabránil. V závěru se ještě Liberečtí pokoušeli skóre korigovat, znovu se však prosadit nedokázali a Jihlavě nakonec podlehli 4:7.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Měli jsme velmi špatný začátek, kdy nás velmi podržel brankář. V první třetině jsme byli produktivní, z minima šancí jsme vytěžili maximum a rázem jsme se dostali do utkání. Ve druhé třetině jsme vedení ještě navýšili, ale pak jsme si zápas ještě pořádně zkomplikovali takovým lajdáckým přístupem. Soupeř se sice nadechl, ale ve třetím dějství už jsme je k ničemu nepustili a dali jsme sedmý gól. S výsledkem můžu být pouze spokojen.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Jsem velmi zklamaný. Neodehráli jsme vůbec dobrý zápas, v podstatě jsme se dostali k utkáním, kdy jsme soupeřům body darovali. Udělali jsme spoustu hrubých individuálních chyb, které soupeř trestal. Prakticky každou šanci, kterou jsme jim darovali, využili. Ve druhé třetině se nám ještě po oddechovém času podařilo trochu vrátit do zápasu. Ve třetí třetině jsme měli příležitost hrát přesilovou hru po soupeřově vyhození kotouče. To mohl být zlomový bod, ale přesilovku jsme nevyužili a nakonec jsme prohráli. Bylo to z našeho pohledu nešťastné utkání.