5:2
(0:0, 5:1, 0:1)

28.01.2017 / Vojtěch Drbohlav

28.01.2017 12:30, DHL extraliga juniorů - 36. kolo

BK Mladá Boleslav

Groh – Mašek, Marček, Linhart, Chujac, Horský, Mlčoch – Prokop, Musliu, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Outrata, Flynn, Veselý, Tóth, J. Jindra
5

HC Dukla Jihlava

Brož – Vála, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Hrabaň – L. Jindra, Heinrich, Mejzlík, Berka, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk, Rezek
2
Branky a nahrávky: 25. Straka (Dančišin, Outrata), 25. Krejčík (Prokop, Musliu), 26. Dančišin (Straka), 33. Straka (Flynn, Veselý), 33. Kalaš (Peterka, Jindra) – 22. Peschout (Mejzlík, Vála), 55. Kraučuk (Peschout, Pražák). Rozhodčí: Horinek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 37:38. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

V první třetině se toho moc nestalo. Mladá Boleslav nejprve na svého soupeře vlétla, jenže postupem času se hra začínala vyrovnávat. V solidních šancích se ocitli domácí. Nejprve se Milanu Dančišinovi nezdařilo procpat puk pod Brožovými betony a následně neuspěl například ani Oscar Flynn střílející z pravého kruhu.

Dukla Jihlava hrála dokonce půl minuty dvojnásobnou přesilovou hru pět na tři, ale početní výhody hostům, alespoň zpočátku, vůbec nešly. Na konci prvního dějství se začali hokejisté Jihlavy více osmělovat. Z kruhu vystřelil David Váňa, ale puk po jeho ráně zastavila lapačka boleslavského brankáře. 10 sekund před koncem první třetiny vstřelili jihlavští hráči nejspíš branku, protože po střele hostujícího hráče se odrazil puk od Grohovy brusle k vnitřní tyči a od ní následně zpět z branky, jenže brankový sudí nic nepostřehl, stejně jako rozhodčí na ledě. Ani jihlavský tým tuto situaci nereklamoval, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé třetině nabralo utkání úplně jiný spád a roztrhl se pytel s góly. Ve 22. minutě se nejprve Jihlava prosadila v oslabení, Mladé Boleslavi se absolutně nepovedla přesilová hra. Boleslavským obráncům se totiž na několikrát nepodařilo udržet puk na modré čáře, z toho vzniklo přečíslení hostujících hráčů, na jehož konci byl Richard Peschout, jenž bez problémů překonal Dominika Groha. I v dalších chvílích to s Bruslaři nevypadalo vůbec dobře. Jihlava totiž mohla vést již o dvě branky. Aleš Heinrich se vracel z trestné lavice a dostal se do slušné šance, jenže nakonec se mu nepodařilo boleslavského brankáře propálit mezi betony.

Mladá Boleslav si následně vybrala oddechový čas, po kterém jako kdyby nastoupil naprosto jiný manšaft, který se dostal po rychle vstřelených gólech do vysokého vedení. V levém kruhu měl dost prostoru Patrik Straka, jemuž se podařilo poslat kotouč do pravého horního rohu Brožovy branky. Za 20 sekund padla ale další branka do sítě Jihlavy. Před brankou byl volný Matěj Krejčík, který rychle vystřelil a podařilo se mu otočit vývoj utkání. To však stále ze strany Bruslařského klubu nebylo všechno. Domácí o minutu později udeřili znovu. Pro přihrávce před prázdnou branku se prosadil Milan Dančišin a zvýšil na 3:1.

Bruslaři následně hráli přesilovou hru, jež však nevyužili. Netrvalo dlouho a domácí přidali další branky. Ve 33. minutě předvedl Patrik Straka pěkný blafák a střelou pod víko Jana Brože překonal znovu. A za necelou minutu navýšil na 5:1 pro středočeský tým Milan Kalaš. Druhé dějství tedy bylo v jasné režii Bruslařského klubu.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl navýšit na 6:1 Milan Dančišin, ale přímo před brankářem zblízka neuspěl. Následně Bruslaři nevyužili přesilovou hru a neprosadil se ani David Chujac. Ten k tomu přitom neměl až tak daleko. Po jeho střele od modré se zdálo, že puk zapadne pod břevno, ale na poslední chvíli jej dokázal lapit Jan Brož.

V 55. minutě Dukla ještě dokázala snížit poté, co si Dominik Groh sklepl střelu Jakuba Kraučuka do vlastní branky. Na tom, že Mladá Boleslav zvítězila za tři body a Dukla po tříbodové sérii vítězství vyšla naprázdno to už ale nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že už první třetina z naší strany nebyla vůbec špatná, byli jsme v ní asi i lepší. Ale gól nám tam nepadl. Paradoxně jsme ale v další třetině inkasovali v naší přesilovce. O to víc jsme rádi, že se z toho kluci otřepali. Nejsme totiž úplně v nějaké psychické pohodě. Rozhodla druhá třetina, ve které jsme dali pět gólů. Je třeba pokračovat dál. Konec sezóny je až za měsíc a něco. Až potom budeme sezónu hodnotit.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Mladá Boleslav hrála od začátku velice dobře. Domácí měli výborný pohyb a byli aktivní. Myslím si ale, že jsme si to prohráli sami nějakou pětiminutovkou ve druhé třetině, kdy jsme měli výpadek, možná až black out. Zbytek zápasu se potom už jen dohrával.