2:3p
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

17.02.2017 / Jan Volf

17.02.2017 17:30, DHL extraliga juniorů - 39. kolo

HC Sparta Praha

Wolf – Janda, Vlad, Eliáš, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Vandas – Kern, Jandus, Svoboda, Seniov, Procházka, Komárek, Maršoun, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar
2

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Hrabaň – Maštera, Hendrych, Heinrich, Anděl, Mejzlík, Berka, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk, Rezek
3
Branky a nahrávky: 35. Kern (Komárek, Wojnar), 51. Duben (Komárek, Svoboda) – 1. Heinrich (Anděl), 6. Čermák (Anděl, Heinrich), 63. Heinrich (Čermák). Rozhodčí: Pavlovič - Svobodová, Marek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 35. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Vstup do utkání měli hosté vynikající. 45. vteřina a Dukla vedla 1:0. Přímočará, jednoduchá akce a rychlý gól, autorem branky Aleš Heinrich. Se Spartou brzký gól nezacloumal, naopak tvořila hru, ale už ze začátku utkání se ukázala její bolest v tomto utkání, a sice koncovka neboli proměňování šancí. Na začátku šesté minuty přišla další pohroma pro domácí. Znovu řada Heinrich, Čermák, Anděl a tabule ukazovala skóre 0:2. Trefil se David Čermák. V dalším průběhu bylo jasné, že tvořit bude Sparta a pokoušet štěstěnu při brejcích budou jihlavští. Spartě se rozhodně nedala upřít snaha, nasazení a tempo, avšak chyběl klid v zakončení. Jihlava mohla ještě v první části zvýšit na 3:0, to se ovšem nepovedlo. Na řadu přišla Sparta, krásná individuální akce, prohození a střela bekhendem, avšak Brož byl na místě.

Druhou třetinu začali hosté aktivně. Rychle se dostali do pásma Sparty a tam dělali „neplechu." O chvíli později předvedl jednu z nejhezčích situací zápasu domácí Jan Kern. Ten sebral kotouč, nabruslil mezi čtyři hráče, které prohodil a už už se natahoval do zakončení, při kterém byl lehce potažen, což mu znemožnilo lépe zakončit. Píšťalka sudího však mlčela, na což Pražané reagovali velmi rozlíceně. Domácí se ale nenechali rozhodit a pokračovali, bojovali dál. Oslabení přestáli a znovu se vrhli do útoku. V půli zápasu svírali svého soka tak mohutně, že Jihlavští hodně těžce odcházeli střídat. Ve 33. minutě zachránil hosty krásným a efektním zákrokem Brož, když vytáhl ukázkový semafor. O pár minut později se už sparťané radovali. Kopec domácí smůly v zakončení protrhl dobře hrající Jan Kern, Brože překonal přesnou střelou do šibenice. Těsně před sirénou předvedli domácí výbornou kombinaci, na jejímž konci stál jihlavský brankář Brož. Puk projížděl brankovištěm, za brankovou čáru ho ale nikdo nedostal. Do kabin se šlo za stavu 1:2.

Ve třetí periodě se potvrdila převaha domácích. Ti stále najížděli na Brože a stále selhávali. Jihlavští zkoušeli brejky a jeden takový se povedl, jenže Wolf své druhy důležitým zákrokem skvěle podržel. Šlo se do poslední desetiminutovky a sparťané konečně trefili jihlavskou klec, Marek Duben byl tím šťastlivcem. Sparťané však nepřestali hrát, naopak zařadili vyšší stupeň a chtěli rozhodnout už v základní hrací době. Nicméně přes velkou převahu a množství šancí se to nepovedlo. Na řadu muselo přijít prodloužení.

Po šedesáti minutách hry zápas nenašel vítěze, a tak se pokračovalo pětiminutovým prodloužením tři na tři. Diváci mají nové pravidlo o počtu hráčích velmi rádi. Hokej se rychle přelévá, každá ztráta může být fatální. Jihlavští šli po necelé odehrané minutě za katr. Váňa byl vyloučen za vysokou hůl. Sparta měla početní výhodu čtyři na tři. Při té dávala důraz na přesnost a trpělivost, ovšem neprosadila se. Stoprocentní šance prostě nepřišla a puku se ujali hosté. Aleš Heinrich vzal puk, nabral rychlost, upaloval směr Wolfova branka a tváří v tvář gólmanu domácích byl úspěšnější. Dva body tak putovaly na adresu klubu z Vysočiny - 2:3 v prodloužení.