2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

24.08.2016 / Lenka Jonešová

24.08.2016 17:15, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

Mountfield HK

Špirek (od 32. Bartozel) – Hroudný, Brádler, Kynčl, Bureš, Gaspar, J. Moník, Lier, Šimůnek – Hofman, Hnik, Hejna, D. Matouš, Dufek, F. Moník, Chalupa, Zahradník, Maštera, Hidveghy, Řepík, Malík
2

HC Dukla Jihlava

Juda (od. 41. Šťastný) – Pospíchal, Srnský, Pražák, Havelka, Huňáček, Kadlec – Heindrich, Kristian, Peschout, Mejzlík, Berka, Rezek, Oščádal, Hendrych, Michálek, Kraučuk
1
Branky a nahrávky: 38. Chalupa (Malík, Hroudný), rozh. náj. Dufek – 17. Mejzlík (Kristian, Peschout). Rozhodčí: Karlík - Zeman, Pechánek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1. 2:1.

Průběh utkání

Hradečtí junioři začali vstup do posledního přátelského utkání sezóny velmi aktivně. Hostující Juda se mezi třemi tyčemi jihlavské brány musel pořádně otáček již od prvních minut, svůj tým však výbornými zákroky držel nad vodou. Asi největší šanci první dvacetiminutovky měl na holi útočník Dominik Řepík, tváří v tvář gólmanu hostí ale neuspěl. Svižná hra domácího celku pokračovala nadále, byli to právě oni, kdo udávali tempo. Jenže v sedmnácté minutě přišla pro juniory Mountfieldu studená sprcha. Po neúspěšných pokusech totiž inkasovali v zápase jako první. Tomáš Mejzlík ujel do samostatného úniku a přesnou střelou pod horní tyč prostřelil Špirka – 0:1.

Jihlavští mohli znovu skórovat hned v úvodu druhého dějství. Chyba jednoho z hradeckých obránců totiž mohla pro domácí mužstvo vyznít hodně špatně, když se Geier řítil sám na Špirka. Hradecký strážce svatyně však pohotovým zákrokem jeho šanci zneškodnil. Soupeř z Vysočiny byl po vstřelené brance na koni a na ledě ho bylo všude plno. V polovině utkání vystřídal Špirka v hradecké bráně Bartozel, i ten si však hned musel připsat důležitý zákrok. Po sérii nebezpečných šancí ze strany Jihlavy ale přišla radostná chvilka i pro Hradec. Po sérii neúspěšných pokusů totiž Judu v hostující bráně překonal David Chalupa – 1:1.

Se vstupem do třetí periody se do branky Jihlavy postavil Daniel Šťastný. Hru však na chvíli přerušil nepříjemný okamžik, kdy skončil Mejzlík po nečekaném Hofmanově hitu na ledě. Jihlavský útočník nakonec musel z ledu odjet za doprovodu lékaře. Utkání pokračovalo dále a do obrovské šance se dostal Bureš, jenž se snažil procpat černou pryž pod Daniela Šťastného, ten však sklepl betony včas. Pokračovalo se v o poznání pomalejším tempu než v předchozích dvou třetinách. Pár minut před koncem však mohl o vítězi utkání rozhodnout hradecký Hnik, proti jehož střele však na poslední chvíli skvěle zasáhl Šťastný. Když tak ani jedno z mužstev nedokázalo vstřelit více jak jednu branku, následovalo prodloužení.

V prodloužení mohl rozhodnout Srnský, který jel sám na hradeckého gólmana, jenže ten předvedl bravurní zákrok a pomyslný bod Jihlavským nedaroval. Následovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých byl po gólech Malíka a Aleše Dufka úspěšnější Hradec. Když se za hosty trefil pouze Heindrich, radovali se z vítězství 2:1 po nájezdech hradečtí junioři.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany velice špatná. Nebýt gólmana, tak jsme jí mohli prohrát 0:5, poměr střel byl 15:1 pro Hradec a my jsme jí vyhráli 1:0. Vlastně jsme utekli hrobníkovi z lopaty. Měli jsme špatný začátek. Hráči nebruslili, nebojovali, hra byla ospalá. Od druhé třetiny jsme se zvedli a měli jsme chvílemi i více šancí než soupeř. Dvě třetiny hrálo mužstvo na svoje maximum. "Bod" z Hradce je dobrý výsledek, ale první třetina bylo něco, co se nesmí opakovat.