0:6
(0:4, 0:2, 0:0)

24.09.2016 / Tomáš Lysý

24.09.2016 12:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička (21. Šťastný) – Vrátný, Vála, Marek, Mareš, Veleba, Trávník – Jindra, Kadleček, Daňhel – Slabý, Vala, Filip – Kardoš, Hrbatý, Musil.
0

HC Kometa Brno

Holík – Jeřábek, Kučera, Věžník, Krejčí, Mlčák, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Plášek, Střondala, Svoboda – Krejčí, Kunc, Lašák – Novák, Minárik, Kadlic.
6
Branky a nahrávky: 1. Kučera (Süss, Matula), 10. Minárik (Jurnečka, Kadlic), 17. Střondala (Svoboda, Plášek), 19. Plášek (Střondala, Svoboda), 23. Plášek (Věžník, Svoboda), 32. Frydrych (Vašíček, Novák). Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal. Vyloučení: 2:3, navíc Kadleček (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Jihlavu v posledních dvou utkáních trápily brzké inkasované góly a proti Brnu tento nešvar rozhodně neodstranila. Po devatenácti vteřinách hry nahrál Süss na Štěpána Kučeru a jeho střela ze středu útočného pásma propadla Juřičkovi do sítě. Domácí se navíc minutu poté museli bránit přesilové hře hostí, ta ale i přes velký tlak Komety zůstala nevyužita. Gólman Dukly se měl na pozoru proti střele Süsse, Pláška i Frydrycha. Trápící se domácí inkasovali zkraje desáté minuty další gól. Střelu Jurnečky od modré usměrnil do branky Marek Minárik. Plášek poté zblízka jen těsně minul vzdálenější levou tyč. Jihlava mohla snížit v přesilovce, ovšem na Jindrovu přihrávku brankovištěm nedosáhl Musil, který byl od puku odstaven obráncem.

To bylo také jedno z mála jihlavských ohrožení hostující klece. Úřadovala tak opět Kometa. Frydrycha v individuální akci vychytal Juřička a Střondala neměl z velkého úhlu příliš prostoru k dorážce. Radoval se tak až o chvíli později. Povedenou souhru druhého útoku zakončil Vojtěch Střondala trefou z mezikruží pod horní tyčku. Druhá formace hostí se prosadila v závěru třetiny ještě jednou. Střondala vyslal přihrávkou do akce Karla Pláška, jenž si najel před branku a oklamal Juřičku blafákem do bekhendu - 0:4. Otřesná první třetina Dukly tak dala ráz celému utkání a o výsledku bylo rozhodnuto.

Po dvaceti minutách přepustil Jan Juřička místo v brance Danielu Šťastnému. Ačkoliv Dukla začala druhou část aktivněji, gól ne a ne přijít. Domácí se na každý úspěch v poslední době hodně nadřou, tak se ani nebylo čemu divit, že se snadno prosadili hosté. Ve třiadvacáté minutě ránu Věžníka od modré tečoval zblízka k levé tyči Karel Plášek, gólman Šťastný neměl šanci zasáhnout. Minutu poté se muž v domácí kleci prezentoval dobrým zákrokem betonem, když z bezprostřední blízkosti zmařil šanci Matuly. Stejně na brankáře nevyzrál ani Svoboda, jenž po třech asistencích gól z předbrankového prostoru nepřidal. Asi největší šanci na čestný úspěch měl Kardoš, kterému zpoza branky naservíroval puk Hrbatý, ovšem domácí útočník tváří v tvář trefil gólmana hostí Holíka. Minutu poté Dukla inkasovala pošesté. Vašíček vyslal do úniku Lukáše Frydrycha, který lehce pláchl obráncům. Napoprvé se ještě neprosadil, ovšem měl čas na pohotovou dorážku a s tou již uspěl - 0:6. Do konce třetiny ještě zkoušeli navýšit vedení Komety Střondala s Pláškem, nicméně oba mířili nad branku.

Třetí třetina se hrála už jen z povinnosti. V jejím úvodu projel po pravé straně do pásma Kadleček, jenž přihrál před branku ha Jindru. Radost z gólového úspěchu mu však zkazila lapačka Holíka. Na druhé straně Šťastný vůbec nevěděl, kam se odrazí puk po tom, co střela Jeřábka změnila odrazem od několika hokejek směr, nicméně zasáhnout stihl. Hlavním cílem Komety poté bylo udržet čisté konto pro gólmana Martina Holíka. V závěru zápasu navíc gólman Dukly zamezil sedmému gólu Brňanů, když vychytal nebezpečnou střelu z levého kruhu po Kadlicově průniku. Modrobílí si tak vezou domů vysokou výhru 6:0. Naopak jihlavští hráči se budou muset hodně zamyslet. Po úvodních pěti výhrách v sezoně nyní třikrát po sobě prohráli s hrozivým skóre 2:15.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Zápas celkově ovlivnilo hned první střídání, kdy jsme dali gól. Dostali jsme se do tlaku a přidali jsme i druhou branku. Začali jsme soupeře přehrávat a víceméně jsme ho k ničemu nepustili. To byl podle mě základ dnešního úspěchu. Kluci navíc hráli velice dobře takticky. Klobouk dolů před nimi, jsem spokojený.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V první třetině jsme předvedli naprosto ostudný výkon, který nesnese extraligová měřítka. Není nám nic platné, že poté jsme se v zápase trošku zlepšovali. Opakujeme stále stejné chyby. Pokud se hráči nevzpamatují, tak začneme mít v dalším průběhu soutěže obrovské problémy.