1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Orlí kladélka snesla o branku více

21.11.2004 / Mesk, Doudy

Zlepšený herní projev jihlavské Dukly se projevil i v dalším domácím utkání, ke kterému přilétli na jihlavský led Orli ze Znojma. O tom, že na domácí půdě nezůstane ani bod, rozhodl v závěrečných minutách první a druhé třetiny především Patrik Eliáš, který jednu branku sám dal a ke druhému přesnému zásahu svého týmu přispěl asistencí. Při své premiéře v červenožlutém dresu se uvedl dobře i brněnský David Appel, jenž jako jediný dokázal překonat reprezentační jedničku v brance Znojma Tomáše Vokouna.
21.11.2004 17:30, Extraliga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Buzek, Punčochář, Dobrovolný, Zajac, Malena, Šmarda, Kuchyňa - Vostřák, Bakus, Vala - Hlouch, Padělek, Lubina - Altrichter, Mareš, Appel
1

HC LERAM Orli Znojmo

Vokoun - Bičánek, Němeček, Soudek, Mojžíš, Benák, Toman - Eliáš, Ludvík, Erat - Uram, Pucher, Plášek - Rachůnek, Haman, Vorel - Ondřej, Barus, Mikulík
2
Branky: 35. Appel (Kuchyňa, Mareš) - 20. Eliáš (Bičánek), 40. Nemeček (Eliáš, Erat). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4081. střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Po bodu, který vyválčili hráči Dukly v Karlových Varech, visely dnes ve vzduchu body tři, o které se jihlavští utkali v bojovném utkání proti Znojemským Orlům. Hned v úvodu zápasu na sebe poprvé strhl pozornost David Appel, ale po Marešově střele ještě kotouč za Vokouna nedotlačil. Za Orly odpověděl v 10. minutě agilní Uram, který po krásnem pasu Puchera těsně přestřelil Suchanovu branku. Domácí se po celé utkání snažili bránit střední pásmo a když Suchan vychytal v 19. minutě Plaškovu tutovku, vypadalo to, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu. Proti byl však šikovný Patrik Eliáš, který střelou přes obránce překvapil Suchana, který zřejmě puk neviděl, 0:1. Do první přestávky tak odcházeli s lepší náladou Znojemští dravci.

I v druhé třetině se domácí soustředili především na dobre pokrytí středního pásma, a tak si fanoušci hokeje ze strany na stranu příliš neužili. O pěkné hokejové akce se ale i přesto staral Třebíčský odchovanec Patrik Eliáš. Střídavě volil přihrávky na své spoluhráčea nebezpečné střely, při ktyrých se golman Jihlavy rozhodně nenudil. V dobrých příležitostech se občas zjevili i útočníci Dukly. Jedné z nich využil nováček v dresu Dukly David Appel, který si ve 35. minutě vyjel od mantinelu a jakoby byl extraligový mazák, poslal puk přesně mezi Vokounovy betony, 1:1. Po vyrovnávací brance narostla orlí křídla i hráčům Dukly, ale Vokoun několikrát všechny přesvědčil, proč že chytá zrovna on v národním týmu. Když už se opět zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, ozval se podruhé Patrik Eliáš. 55 vteřin před sirénou se zbavil domácího Zajace a krásnou přihrávkou vybidl ke skorování Romana Němečka, který dělovkou od modré málem protrhl síť za Suchanovými zády, 1:2.

V poslední třetině se hráči Znojma začali velmi důrazně tlačit před Jaroslava Suchana, z čehož vznikala jedna šarvátka za druhou. Nejdříve si na trestné lavici za vzájemnou potyčku odpočinuli jihlavští Hlouch s Dobrovolným a na druhé straně Pucher s Uramem. Poté se už méně hokejově ukázal Patrik Eliáš, který celkem zbytečně pokřikoval na golmana Dukly. S ubíhajícími minutami se dravci ze Znojma stále více soustředili na branění těsného náskoku. I přes to měli domácí hned několik možností k vyrovnání. Střele Dobrovolného od modré se do cesty postavilo břevno a únik Vostřáka vychytal parádním zákrokem pozorný Vokoun. V poslední minutě se ještě jihlavští snažili o vyrovnání, ale štěstí se k nim již otáčelo jen zády, a tak i přes bojovný výkon nezískali se Znojmem ani bod.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): "Bylo to vyrovnané a celkem dobré utkání. Šťastnějším celkem jsme nakonec my, i když to bylo až do konce jen těsné. Zasloužená by asi byla remíza. Naštěstí jsme ale na 2:2 neinkasovali a jsem rád, že jsme získali všechny tři body."

Petr Vlk (Jihlava): "I přesto, že jsme prohráli, šli dnes naši hráči bodům naproti a alespoň jeden bod za remízu jsme si zasloužili. Bohužel to nevyšlo. Naší slabinou byly poslední minuty třetin. Dnes byly gólem do šatny obě znojemské branky a doplatili jsme na to i proti Spartě. Budeme muset dbát na to, aby hráči byli koncentrovaní až do sirény."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie