5:1
(1:1, 2:0, 2:0)

Starší dorostenci v prvním přípravném zápase porazili Kometu

28.07.2016 / Tomáš Lysý

Starší dorostenci jako první z mládeže Dukly začali zápasovou přípravu na novou sezonu. Do Jihlavy přijela Kometa Brno, která v minulém ročníku celou extraligu vyhrála. Dukla se ujala vedení již ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Jakub Filip. Hosté vzápětí vyrovnali Janem Süssem, ovšem byl to jejich jediný gól v utkání. Ve druhé třetině se prosadil Milan Strnad a Slavomír Kadleček a dvěma góly v závěrečném dějství stvrdil Lukáš Jindra výhru domácích v poměru 5:1.
28.07.2016 14:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Jurička - P. Slabý, Havelka, Trávník, Veleba, Zadina, Vála, Marek, Mareš - Vrátný, Kadleček, Jindra, Hrbatý, J. Slabý, Adam, Úlovec, Strnad, Kardoš, Vala, Musil, Filip, Daňhel
5

HC Kometa Brno

Holík - Šindelka, Kučera, Vašíček, Krejčí, Jeřábek, Jurnečka, Konečný, Věžník, Süss, Matula, Klenec, Svoboda, Serondala, Plášek, Caha, Minařík, Čajkovič, Zajíček, Kunc, Krejčí
1
Branky a nahrávky: 4. Filip (Kardoš, Úlovec), 27. Strnad (Adam), 37. Kadleček, 41. Jindra (P. Slabý), 50. Jindra (P. Slabý, Adam) - 6. Süss (Klenec, Matula). Rozhodčí: Sibera - Havelka, Kotlík. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Výsledek dnešního utkání nás překvapil. Na hráčích jsme neviděli nějakou nervozitu z prvního utkání, nicméně herní projev nenasvědčoval tomu, že jsme byli na ledě pouze velmi krátce. Na rozdíl od Komety se nám dařilo v koncovce, nicméně v obranné fázi hry jsme často a hrubě chybovali, soupeř ale šance nevyužil. Všichni hráči dnes pracovali šedesát minut na sto procent a to je pro nás z tohoto zápasu to nejpodstatnější.