2:2p
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Vsetínská hokejová si z Jihlavy odváží 1 bod a 4 desetiminutové tresty

28.11.2004 / Mesk, Doudy

Po pauze se mezi jihlavské tyče postavil opět mladší z jihlavské brankářské dvojice Lukáš Hronek a po celý průběh zápasu neměl příliš mnoho práce. O to však byli nebezpečnější šance, které si dokázali hosté z Valašska vytvořit. Ti nejprve odpověděli na úvodní jihlavskou branku gólem ve vlastním oslabení a posléze se prosadili i v početní výhodě. Ve stejné situaci ovšem obstáli i domácí a vyrovnali na 2:2. Do konce poslední třetiny a ani v prodloužení se už diváci gólu nedočkali a mohli se tak jen divit pestré škále osobních desetiminutových trestů, které udělil hlavní sudí Florian hned čtveřici vsetínských hráčů, včetně hvězdného brankaře Králů z Los Angeles Romana Čechmánka.
28.11.2004 17:30, Extraliga - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ficenc, Šmarda, Kuchyňa, Punčochář, Zajac, Malena, Dobrovolný - Vostřák, Bakus, Vala - Hlouch, Padělek, Čachotský - Lubina, Altrichter, Appel
2

VHK ROBE Vsetín

Čechmánek - Klesla, Frolo, Gýna, Gřegořek, Němec, Mikel, Jaškin - Veselý, Brabenec, Somík - Radivojevič, Vak, Demel - Dubec, Pavliš, Korotvička - Vlach, Selingr
2
Branky: 12. Altrichter (Lubina, Appel), 31. Vostřák (Punčochář) - 14. Brabenec (Somík), 29. Selingr (Gýna, Jaškin). Rozhodčí: Florian - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:7, navíc Radivojevič (VSE) 10 min. + do konce (trest ve hře), Němec (VSE) 10 min., Vlach (VSE) 10 min., Čechmánek (VSE) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3251. střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

Průběh utkání

Souboj poslední Dukly s předposledním Vsetínem naznačil hned v úvodních, minutách, že diváci si příliš pohledného hokeje neužijí. Obě mužstva se soustředila především na kvalitní obranu, a tak byly vyložené šance vidět jen zřídka kdy. V jedné z nich se ocitl v 5. minutě Dubec, ale muž v masce se znakem Dukly si s jeho střelou poradil. Domácí si svoji šanci schovali až do minuty 12. To projel Lubina útočným pásmem, našel přesnou přihrávkou hůl Petra Altrichtera, který střelou z první nedal Čechmánkovi šanci, 1:0. Hráči Dukly se tak dostali po dlouhé době do vedení, kterého si však příliš dlouho neužili. V přesilové hře totiž chyboval na modré čáře Bakus, kotouč se dostal k Somíkovi, jehož přihrávku doklepl za Hronka Brabenec, 1:1. První třetinu uzavřel svou šancí Roman Hlouch. Po kličkované v útočném pásmu vyslal pěknou střelu zápěstím, ale Čechmánkova lapačka byla na místě.

Druhou část odstartoval zbytečnými protesty Radivojevič, který jako první z Valachů vyfasoval desetiminutový trest za nesportovní chování. Ve 25. minutě se naskytla domácím přesilová hra 5 na 3, ale jihlavské přesilovkové komando si nevypracovalo ani jedinou větší šanci. Vylučování pouze na straně hostů psychicky neunesl ani Němec a následoval Radivojeviče, se ktérym si mohl na trestné lavici povídat dlouhé minuty. Rozhodčí Florian nakonec poslal k časoměřičum i domácího Malenu a Vsetínští všem předvedli, že přesilové hry patři k jejich silnějším stránkám. Gýna našel přesnou křížnou přihrávkou Selingra, který zkušeně přehodil beton klečícího Hronka a poslal hosty do vedení, 1:2. Vyrovnání na sebe však nenechalo dlouho čekat. Punčochář našel mezi kruhy volného Vostřáka, který přesně vymetl pravý kout Čechmánkovy branky, 2:2. Před druhou přestávkou ještě zahrozil obránce Klesla, ale jeho dělovka trefila jen břevno za zády dezorientovaného Hronka.

I v úvodu třetí třetiny si diváci na Horáckém zimním stadioně prohlídli pochodující nervy jednoho z hostujících hráčů. Vlachovi se nelíbilo spravedlivé vyloučení Somíka a rozhodčímu Florianovi se zase zřejmě nelíbila slova, která Vsetínský kapitán používal. I Rostislav Vlach si tak šel odpočinout na 10 minut do společnosti rolbařů a časoměřičů. Šanci rozhodnout utkání dostal 10 minut před koncem útočník Dukly Pavel Vostřák, ale jeho blafák do bekendu vykopl Vsetínský manažer levým betonem. Několik minut před koncem mohl strhnou na vedení na stranu Vsetína Kamil Brabenec, ale jeho pohotovou střelu vykopl ještě pohotověji Hronek. Zápas tak mělo rozhodnout až prodloužení.

Ani v prodloužení diváci nepřišli o scény nepříčetných hostů. Tentokrát byl v hlavní roli Roman Čechmánek. Téměř celé prodloužení mlatil holí do ledu jako o život a i on si tak vykoledoval deset minut navíc do svých statistik. Bod navíc mohl na stranu Dukly urvat Hlouch, ale jeho střela při přečíslení skončila jen na vyrážečce Romana Čechmánka, a tak si obě mužstva, po nepříliš pohledném zápase, rozdělila po bodu.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Vsetín): "V tabulce pozorně sledujeme nejen co se děje před námi, ale samozřejmě i to, co se děje za námi. A to ještě mnohem víc. Z toho důvodu jsme chtěli v Jihlavě bodovat, a tak si myslím, že jsme svůj úkol splnili a jsme spokojeni. Měli jsme ale určitě na víc, než na jediný bod."

Petr Vlk (Jihlava): "Věděli jsme, že to bude urputný zápas, protože oběma klubům šlo o hodně. Myslím, že na to, jak se utkání vyvíjelo, jsme klidně tři body mohli získat, ale naší největší slabinou byla znovu koncovka. V prodloužení už je to vabank, s jediným bodem spokojeni nejsme. Chtěli jsme tři, ale nemohu klukům za odvedený výkon nic vytknout."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie