1:4
(0:2, 0:1, 1:1)

V kabině Dukly je i nadále smutno

10.12.2004 / Doudy

Již od 1. minuty utkání bylo zřejmé, kdo bude v zápase tahat za delší konec. František Mrázek totiž využil nabídnutou příležitost a poslal hosty do bleskového vedení. Jihlavskou hru oživilo až ve druhé třetině nasazení mladého útoku Tomáš Dolana, Marián Havel a Petr Vala, jejichž hra se musela domácím příznivcům líbit nejvíce, ani oni však nedokázali setřást zkázu z hokejek domácích a Plzeň si i přes řadu nepotrestaných chyb Dukly odváží na západ Čech hladké vítězství 1:4, když se o čestný úspěch domácích postaral 17 sekund před koncem zápasu Pavel Janků.
10.12.2004 17:30, Extraliga - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Punčochář, Buzek, Zajac, Ficenc, Devečka, Malena, Dobrovolný - Padělek, Bakus, Čachotský - Vostřák, Altrichter, Lubina - Janků, Mareš, Hlouch - Dolana, Havel, Vala
1

HC Škoda Plzeň

Duba - Výtisk, Špaček, Jindřich, Výborný, Cartelli, Trnka - Moravec, Martin Straka, Cibák - Mrázek, Michal Straka, Pospíšil - Paroulek, Kudrna, Matějovský - Adamský, Kracík, Důras
4
Branky: 60. Janků (Bakus, Hlouch) - 1. Mrázek (Michal Straka, Jindřich), 15. Kudrna (Paroulek), 31. Špaček (Martin Straka, Moravec). 56. Matějovský (Kudrna, Paroulek). Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2250. střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Průběh utkání

Do utkání s Plzní nevkročili domácí nikterak přesvědčivě a za svůj vlažný úvod pykali hned v 1. minutě. Robert Jindřich totiž našel dlouhým pasem na červené našlápnutého Michala Straku, který najížděl s Františkem Mrázkem na jediného zadáka Dukly a druhý jmenovaný se po přesném pasu svého kolegy z útoky prosadil střelou z první, 0:1. Z větších šancí poté stály za zmínku ta Cartelliho a také příležitost domácího Mareše, zvláště pak ale trestné střílení Plzeňských, které nařídil sudí Mikula po faulu Hloucha na unikajícího Matějovského. K němu se postavil David Moravec, rozhýbal Hronka, provedl blafák do forhendu, ale dostal se do přílišné blízkosti betonu domácího gólmana a nedokázal jej přehodit. Co se však nepovedlo jemu, dokázali o 9 sekund později jeho spoluhráči. Vše začalo prudkou střelou Jaroslava Špačka, kterou Hronek vyrazil za sebe. Tam se ujal kotouče Martin Paroulek, zamotal hlavy jihlavským hráčům, našel mezi kruhy volného Jaroslava Kudrnu a ten hbitou střelou po ledě poslal kotouč za záda dezorientovaného brankaře Dukly, 0:2. Do konce první části hry mohl rozdíl ještě navýšit poté, co mu ukázkově odstavil oba obránce Dukly David Moravec, Martin Straka, ale Hronek si s jeho pokusem tentokrát věděl rady.

Od začátku prostřední dvacetiminutovky začali do hry naskakovat i jihlavští mladíci Dolana, Havel a Vala, kteří polili do té doby nedynamickou hru Dukly živou vodou. Po sérii vyloučení varovali hosté domácí obranu poté, co Kudrna ošálil ve středním pásmu Malenu, dobruslil až ke Hronkovi, přihrál kotouč volnému Matějovskému, jenž však tváří v tvář domácímu gólmanovi zaváhal. Dvě minuty nato usedl na lavici hanby za podražení jihlavský rekordman Lubina a hosté toho dokázali náležitě využít. Martin Straka přihrál na modré postavenému Jaroslavu Špačkovi, ten napřáhl a vyslal na Hronka dělovou ránu, která se i přes zásah domácího muže s maskou dokutálela za jihlavskou brankovou čáru, 0:3. V této dvacetiminutovce zahrozil ještě po námazu Zajace Matějovský, ale ani jeho první střela ani dorážka cestu za záda domácího brankaře nenašly.

Hned v úvodu třetí třetiny si Západočeši vytvořili velký tlak v pásmu Dukly, což rezultuvalo ve vyloučení Zajace poté, co se snažil zachránit nebezpečnou situaci. Po přesilovkové kombinaci se dostal ke střele Paroulek, ale trefil jen břevno jihlavské klece. Góly si hráči schovali až do doby těsně před odchodem do šaten. V 56. minutě totiž oba jihlavští zadáci propadli v pásmu Plzně, přihrávku Martina Paroulka prodloužil Jaroslav Kudrna na našlápnutého Radka Matějovského, kterému střela sice sklouzla po čepeli, ale i přesto skončil kotouč za zády Hronka, jenž na nepovedený pokus plzeňského forvarda nestačil reagovat, 0:4. Zbytek utkání dohrála domácí Dukla v početní výhodě, neboť Špačkova hůl se ocitla v obličeji aktivního Dolany, kterému způsobila dokonce krvavý šrám a hostující obránce tedy vyfasoval čtyři trestné minuty. O čestný úspěch domácích se 17 vteřin před koncem zápasu postaral Pavel Janků a po přihrávkách Oldřicha Bakuse a Romana Hloucha tím zkazil Tomáši Dubovi čisté konto a upravil už jen kosmeticky na konečných 1:4.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (Plzeň): "Chtěli jsme co nejdříve vstřelit branku, abychom se uklidnili, což se nám podařilo až nečekaně rychle. Získali jsme tím jistotu a po druhé v brance jsme už měli utkání pod kontrolou. Dobrou obranou jsme eliminovali jihlavské pokusy a spolehlivě proměňovali šance."

Petr Fiala (Jihlava): "Hosté měli zápas pod kontrolou. Do utkání jsme šli s tím, že se budeme snažit udržet co nejdéle bezbrankový stav, ale, bohužel, hned v první minutě jsme po chybě inkasovali. Všechno pak vypadalo úplně jinak."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie