0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

Ani Ježíšek, ani nový trenérský tandem Dukle body nepřinesli

26.12.2004 / Mesk

Premiéra na jihlavské střídačce novému trenérskému tandemu Farda - Konečný příliš nevyšla. Ze začátku utkání se sice zdálo, že hra Dukly dostala jejich příchodem novou jiskru, ale poté vyšlo najevo, že úvodní sympatický projev domácích byl přibarven růžovými skly jejich dvou přesilových her. Dále se utkání hrálo za vlažného tempa víceméně v režii zlínských Medvědů, jejichž maskovaný muž mezi tyčemi Igor Murín dokázal navíc udržet čisté konto, k němuž mu poblahopřál i početný šik hostujících fandů, který si našel o vánočních svátcích cestu na Horácký zimní stadion.
26.12.2004 17:30, Extraliga - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Punčochář, Buzek, Ficenc, Malena, Zajac, Dobrovolný, Kuchyňa, Šmarda - Vostřák, Bakus, Čachotský - Janků, Vala, Lubina - Hlouch, Mareš, Altrichter P. - Padělek, Říha L., Rytnauer
0

Berani Zlín

Murín - Hamrlík M., Blaťák, Zubíček, Hamrlík R., Tesařík, Nosek, Vosátko - Balaštík, Leška, Kováčik - Okál, Čajánek, Erat - Ambruz, Jenáček, Kristek - Barinka, Čech, Záhorovský
3
Branky: 13. Erat (Okál, Čajánek), 24. Barinka (Čajánek, Tesařík), 39. Čech (Záhorovský, Barinka). Rozhodčí: Rejthar - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3460. střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Do posledního domácího utkání v letošním roce nastoupili hráči domácí Dukly s důraznou obranou středního pásma, takže si diváci příliš pohledných akcí neužili. Poprvé mohl pohnout se skórem Petr Punčochář, ale jeho nepříliš povedenou střelu Murín s klidem zneškodnil. Elitní první zlínský útok měl s dobře zahuštěným středním pásmem problémy, a tak na sebe strhl pozornost útok druhý. Po vyhraném vhazování se dostal sám před Hronka Erat a zkušeně si pohrál s bezmocným Hronkem, 0:1. Šanci na vyrovnání měl o několik minut později Janků, ale jeho tvrdá střela skončila jen na Murínově masce. Zvýšit vedení ševců mohl minutu před koncem první části Roman Hamrlík, ale jihlavský brankář nastavil střele svoji lapačku a vysloužil si tak mohutný potlesk.

Druhou třetinu začali domácí dlouhou přesilovou hrou 4 na 3, ale jejich počínání působilo dost tragicky. Chvilku poté, co se hosté dostali do plného počtu našel Tesařík krásnou přihrávkou volného Barinku, který se trefil přesně mezi Hronkovy betony, 0:2. Po druhém gólu hostů se na ledě začalo dosti přitvrzovat a rozhodčí Rejthar si málem strhal píšťalku. Častá vyloučení rozhodně kvalitě hry neprospěla. Další zážitek tak fanoušci zažili až minutu před koncem druhého dějství. Po jedné z chyb zadáku Dukly se dostali do přečíslení Martin Čech a Záhorovský a prvně jmenovaný lehce přehodil bekendem Hronkův beton, 0:3.

I přes nepříznivý stav nesložili domácí zbraně a do poslední třetiny nastoupili se sympatickým náporem. Několik střídaní motali jihlavští forvardi hlavu soupeřům z Moravy, ale do vyložené šance se ani jeden z nich nepropracoval. Ve 48. minutě ujel ve vlastním oslabení sám na Hronka Petr Leška, ale drobný jihlavský brankář jeho blafák vystihl a puk efektně lapil do své rukavice. O minutu později se domácí konečně dočkali. Igor Murín byl po dorážce z brankoviště překonán. Tentokrát však jihlavským nepřál rozhodčí Rejthar, který přerušil hru dříve, než puk překročil brankovou čáru. Další větší šanci si už ani jeden celek nevypracoval, a tak utkání skončilo zaslouženou výhrou hostů. Hráči domácí Dukly však podali bojovný výkon, za který se stydět rozhodně nemusí.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Začali jsme se zajištěnou obranou, nenutili jsme se do nátlakové hry, naopak jsme čekali na chyby soupeře. Program je teď nahuštěný, jiný styl hry by nás stál hrozně moc sil. Nakonec nám tahle taktika vyšla, chyby soupeř udělal a my je využili. Jsem s výsledkem spokojen."

Richard Farda (Jihlava): "Na naší straně byla bojovnost a nasazení, ovšem projevila se opět naše největší slabina a to je neproměňování šancí. Znám taktiku Zlína, viděl jsem jej vyhrát dvakrát v Praze. Nabádali jsme hráče, co mají dělat, ale tři chyby znamenaly tři góly soupeře a tím jsme si prohráli zápas. Takové góly nesmíme dostávat a naopak je musíme umět dávat. Jinak nemám hráčům, co vytknout."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie