0:5
(0:0, 0:3, 0:2)

20.01.2017 / Kryštof Rossmann

20.01.2017 17:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 37. kolo

Bílí Tygři Liberec

Hrstka – Aubrecht, Krejsa, Adamec, Charvát, Žůrek, Had, Ira, Bálik – Šír, Šíp, Mocek, Maťátko, Čermák, Litera, Bitman, Hájek, Kotyza, Piroutek, Šafářovský, Bouřil
0

HC Dukla Jihlava

Juřička – Mareš, Veleba, Havelka, Rašín, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Musil, Vala, Brož, Najman, Filip, Juda, Strnad
5
Branky a nahrávky: 24. Vala (Kadleček), 29. Filip (Vrátný, Kadleček), 39. Filip (Musil, Havelka), 43. Vala (Kadleček, Strnad), 49. Brož (Juda, Havelka). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:4, navíc Čermák (LIB) 10 min OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 26:40. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

První větší šanci si vytvořili Tygři, Hájkův pokus totiž vyrazil Juřička pouze před sebe, a dorážet tak mohl Šíp. Hostující gólman se nakonec stihl přesunout včas. O chvíli později musel ukázat svůj um i Hrstka. Ten vychytal Kadlečka, který se proháčkoval obranou našeho mužstva. Galavečer šancí pokračoval, Bitmanův pas zpoza zařízení málem uklidila za Juřičku dvojice Kotyza - Mocek, ani jeden liberecký útočník ale nakonec úspěšný nebyl.

Ve čtrnácté minutě neudržel Hrstka Valovu střelu a Brož málem docílil úvodní branky duelu, překonal ležícího maskovaného muže, ale do dráhy kotouče se postavil jeden z obránců a puk hokejkou odklidil mimo nebezpečné území. Na začátku druhé periody se přeci jen Dukla prosadila. V nepřehledné situaci před zařízením se nejlépe zorientoval Tomáš Vala a gólové účty byly otevřeny.

Těsně před polovinou střetnutí to vypadalo s Liberečany ještě hůř. Vrátný přihrál z vrcholu kruhu na Jakuba Filipa, jemuž stačilo pouze zasunout kotouč mezi tři tyče. Tygři mohli odpovědět, nejprve nedokázal přehodit beton Juřičky Šíp a maskovaný muž si nakonec poradil i s nepříjemnou Aubrechtovou dělovkou.

V osmatřicáté minutě Kadleček obral o puk obránce a založil pohlednou akci na jejímž konci stál osamocený Vala. Gól mu sebral vynikajícím zákrokem Hrstka. Ve stejné chvíli byl však vyloučen za úder do oblasti hlavy a krku Čermák, načež hosté početní výhodu zužitkovali. Křížného pasu neodmítl využít Jakub Filip. Hned zkraje závěrečné části navíc skóroval ještě Tomáš Vála, který za Hrstku dorazil jedovatou Kadlečkovu střelu.

O pár chvil později se hlasitě připomněli Tygři, konkrétně Šíp, který dělovkou zpoza modré čáry orazítkoval brankovou konstrukci. V devětačtyřicáté minutě přidal pátý gól Jihlavy Vítězslav Brož, jenž nalezl mezeru mezi betony strážce tygří svatyně. Když ještě s blížícím se koncem zápasu neuspěl ve velké příležitosti Najman, bylo jasné, že duel skončí jednoznačným výsledkem 0:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že Jihlava dnes předvedla perfektní výkon a zaslouženě si odvezla všechny tři body. V první třetině se hrál vyrovnaný zápas a v té druhé nám ale soupeř odskočil na 3:0. Tam se to hodně lámalo. My jsme měli několik dobrých gólových příležitostí, potřebovali jsme se brankou vrátit do utkání a trochu Duklu nahlodat. Bohužel, jsme jí nedali a hosté si výsledek ve třetím dějství už pohlídali. Musíme Jihlavě pogratulovat.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Myslím, že jsme byli přeci jen po většinu utkání o trochu lepší. Liberec sice hrozil a mohl snížit, nám ale skvěle zachytal gólman a za stavu 5:0 už to bylo rozhodnuté. Vyhráli jsme zaslouženě.