3:2
(0:1, 0:1, 3:0 )

Dukla poprvé zvítězila v základní hrací době. O převrat se postarala v poslední třetině

17.09.2017 / Pavel Křivan

Domácí Dukla se konečně dočkala prvních tří bodů v nejvyšší soutěži. Jihlava sice prohrávala po dvou třetinách 0:2 a Zlín, stejně jako v Liberci, držel před třetí třetinou slibné vedení, ovšem historie se opakovala a takřka totožně o něj přišel. Dukla předvedla v poslední třetině obrat, kdy brankami Tomáše Čachotského a Filipa Semana vyrovnala utkání. Hrdinou dne se následně stal Lukáš Anděl, který rozhodl o konečném výsledku 3:2.
17.09.2017 16:00, Tipsport extraliga - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Zdráhal, Kajínek, Váňa – Macík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, Hubáček, Diviš
3

Berani Zlín

Kašík – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Žižka, Padrnos, Horák – Okál, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts – Ondráček, Sedláček, Veselý – Popelka, Kratochvíl, Illo
2
Branky a nahrávky: 48. Čachotský (Suchánek, de la Rose), 56. Seman (E. de la Rose, Čachotský), 59. Anděl (Suchánek) – 6. Okál (Ferenc, Horák), 27. Řezníček (Ondráček, Matějíček). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:9, navíc Rihards Bukarts (ZLN) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4896. Střely na branku: 27:13. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina začala v ostrém tempu domácí Jihlavy, kdy se Dukla vrhla na svého soupeře a v první čtvrtině této dvacetiminutovky nedovolila Beranům nikterak ohrozit branku Jakuba Škarka. Avšak první váženější únik Zlína vyústil v branku, kterou proměnil Zdeněk Okál. Zlín se tak probudil z obrovského tlaku červenožlutých a více se dostával před branku domácích. Pro Jihlavu se úvodní gól stal studenou sprchou a z této nepříjemné situace se oklepala až v závěru první třetiny. Jihlavské pokusy však brankou neskončily, a tak po první části utkání prohrávala domácí Dukla - 0:1.

Do druhého dějství vstoupila Dukla opět s obrovským tlakem, avšak přišlo vyloučení pro domácí celek, které bylo během několika vteřin potrestáno. Autorem branky se stal Dalibor Řezníček. Poté se v této fázi Zlín zaměřil spíše na obranu, kterou prozatím plnil na výbornou. Jihlavské hráče dostupoval snad při každém dotyku s pukem a Dukla se tak nedokázala prosadit k žádné větší šanci. Svěřenci Petra Vlka do konce druhé části hry nenašli žádný recept na obranu Zlína. Stav utkání po dvou třetinách končil výsledkem 0:2.

V závěrečná části se Jihlava postarala o pořádný obrat v utkání, kdy nejprve v přesilové hře pět proti třem usměrnil Tomáš Čachotský dělovku od modré Jakuba Suchánka. Domácí chytli druhý dech, kdy jedna šance střídala druhou. V padesáté šesté minutě se jí toužebné vyrovnání podařilo, kdy skóroval na 2:2 útočník Filip Seman. Celé dílo obratu dokončil o dvě minuty později v závěru utkaní po vybídnutí Jakuba Suchánka Lukáš Anděl. Zlín zkoušel ještě v posledních minutách odvolat brankáře, ale to už Beranům nepomohlo. Jihlava se tak může radovat z prvního tříbodového vítězství v sezoně - 3:2.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): Zápas se mi těžko hodnotí, protože se nám stala stejná věc jako v Liberci. Ztratili jsme dobře rozehrané utkání a to je neomluvitelné. Pokud se nezamyslíme nad disciplínou, tak tyhle zápasy budeme těžko zvládat. Stojí nás totiž strašně moc sil a bodový zisk je nulový.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Chtěl bych v první řadě poděkovat týmu, protože ukázal neskutečnou vůli po vítězství. I za stavu 0:2 proti takovému soupeři, jako je Zlín, neskládal tým zbraně a odměna v podobě tří bodů jim patří právem.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie