4:1
(0:0, 2:0, 2:1)

Dukla zvládla úlohu favorita a porazila Litvínov 4:1

06.10.2017 / Pavel Křivan

Jihlava poprvé v extralize byla označena jako favorit zápasu. Svého úkolu se zhostila na výbornou a domácí obecenstvo nezklamala. Ve druhé třetině si dokázala získat dvoubrankový náskok, kdy otevřel skóre Lukáš Žálčík a pak se poprvé za Duklu dokázal prosadit Tomáš Kubalík. Hosté z Litvínova na začátku třetiny dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale hráči s ježkem na hrudi odpověděli opět dvěma brankami, které dali Filip Seman s Michalem Hlinkou, a zvítězili tak na vlastním ledě 4:1.
06.10.2017 17:30, Tipsport extraliga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Půža, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa – Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Macík, Hubáček, Protasenja
4

HC VERVA Litvínov

Kantor – Sörvik, Baránek, Gula, Doudera, Pilař, Dietz, Sklenička – Lukeš, Nejezchleb, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček, Jurčík, Matoušek – Doležal, Válek, Hořava
1
Branky a nahrávky: 26. Žálčík (Anděl, Hlinka), 36. Kubalík, 46. Seman (Hubáček, Čachotský), 57. Hlinka (Šidlík, Žálčík) – 41. Nejezchleb (Trávníček, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Horák - Ondráček, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4835. Střely na branku: 25:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

V desátém kole Tipsport extraligy přivítala jihlavská Dukla na svém ledě soupeře z Litvínova. Poprvé v tomto ročníku byla papírově silnější týmem. Domácí mužstvo okupovalo jedenáctou příčku tabulky nejvyšší soutěže a měla náskok čtyř bodů na posledním Litvínovem. Navíc po sympatických výkonech nad celky, které vládnou tabulkou dosavadního průběhu soutěže, jí řadilo do role favorita zápasu.

V první části si Jihlava dokázala vytvořit několik nebezpečných šancí. Její pokusy však končily mimo tyče nebo vždy včas dovedl zasáhnout brankář hostí Pavel Kantor. Litvínov se dostal snad do jediné nebezpečné situace, kdy Richard Nejezchleb unikal jihlavským obráncům. Jeho zakončení však bylo zavčas domácími beky zneškodněno. Další větší šance se v první třetině neurodily ani na jedné straně a první část tak končí za bezbrankového stavu 0:0.

Ve druhém dějství už jsme se branek konečně dočkali. V 26. minutě Michal Hlinka zavezl puk do útočného pásma a našel přihrávkou osamoceného Lukáše Anděla, který ještě vybídl k zakončení Lukáše Žálčíka, který už neměl nikterak problém usměrnit kotouč mezi tyče hostující branky. Domácí Jihlava pak navýšila své skóre v 36. minutě, kdy se vydal na výlet Tomáš Kubalík, který se tak dočkal v této sezoně svého premiérového gólu v dresu Dukly. Litvínov se však nevzdával a dokázal do posledních vteřin druhé třetiny trápit obranné řady jihlavských hráčů, ale branku se mu nepodařilo vstřelit. Stav utkání po dvou třetinách byl tedy 2:0 pro domácí Duklu.

V závěrečné části hosté z Litvínova měli v úvodu přesilovou hru, kterou také dokázali využít. Po pohledné akci se dostal do zakončení Richard Nejezchleb, který dostal pocukrovanou přihrávku od kapitána hostí Michala Trávníčka a první jmenovaný uklízel kotouč do odkryté branky domácího celku. Litvínov se tak dostal ke kontaktní brance. Nicméně bohužel pro hosty, kteří začali více faulovat, a tak oslabili své řady, přišla šance pro Jihlavu. Dukla také dokázala využít svoji početní převahu, kdy se po jedno dotykové akci dostal k zakončení Filip Seman a vrátil tak dvoubrankový náskok pro tým z Vysočiny. Verva se pokoušela ještě korigovat výsledek, ale jejich pokusy nekončily mezi tyčemi branky brankáře Škarka. Naopak v závěru třetiny se opět radovala Dukla, kdy v 57. minutě tečoval střelu Šidlíka Michal Hlinka a náskok tří branek hosty před koncem utkání zlomil. Konečný výsledek je tedy 4:1 pro domácí Duklu Jihlava.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): Jihlava vyhrála zaslouženě. První třetina skončila nerozhodně, ale soupeř nám ve druhé dvacetiminutovce dvakrát ujel a vstřelil dva góly, což ho posadilo na koně. Dukla se dostala do vedení, kterého potřebovala. Zápas jsme mohli trošku zdramatizovat ve třetí třetině, kdy jsme snížili na 1:2. Ovšem gól Jihlavy na 3:1 rozhodl. Přišly dvě naše vyloučení a právě ve druhém jsme inkasovali. Domácí pak výsledek ubránili. Soupeř byl v produktivitě lepší než my a zaslouženě vyhrál.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): S výsledkem jsme spokojení, ale nerodil se lehce. První třetina byla z naší strany trošku upachtěná. Po prvním gólu se hráči trošku zklidnili, ale byla škoda našeho vyloučení před koncem druhé třetiny - v oslabení po přestávce jsme inkasovali branku. To by se nemělo stávat a jedná se o situaci, která se má řešit úplně jinak. Za další průběh i za celé utkání, byť první třetina nebyla úplně ideální, zaslouží kluci poděkování a body si zasloužili. V naší hře prostě byl od začátku druhé třetiny cílevědomý tlak.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie