1:3
(0:1, 1:2, 0:0)

Od Chemiků se třemi body. Jihlava vyhrála 3:1 a potřetí v sezoně porazila Litvínov

23.01.2018

Vstup do zápasu tentokrát vyšel Dukle na jedničku, jelikož již v šesté minutě se prosadil Tomáš Čachotský, který tečoval střelu Jana Zdráhala. Jihlava působila mnohem více aktivněji, proto se nebylo čemu divit, že zkraje druhé třetiny zvýšil její vedení Lukáš Anděl, když dorazil střelu Radka Hubáčka. Dukla tak poprvé v sezoně vedla na ledě soupeře o dvě branky. V čase 35:50 navíc využil přesilovku Adam Zeman. Verva ale za 29 vteřin snížila zásluhou Františka Lukeše. Ve třetí třetině se Litvínov hnal za kontaktním gólem, nicméně jihlavská obrana v čele s Josefem Kořenářem odolala a odváží si domů cenné vítězství 3:1, čímž se v tabulce posouvá právě před Vervu o skóre na třinácté místo. Bilance vzájemných zápasů je navíc příznivější pro Duklu v poměru 9:3 na body.
Foto: Markéta Křížová
23.01.2018 17:30, Tipsport extraliga - 49. kolo

HC VERVA Litvínov

Kantor – Kubát, Pavlas, Iberer, Šesták, Baránek, Pilař, Doudera – Lukeš, Hübl, Hanzl – Trávníček, Gerhát, Jurčík – Matoušek, Kůs, Šimeček – Havelka, Havlíček, Válek
1

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Suchánek, Kajínek, Zdráhal, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský – Jiránek, Skořepa, Hamill – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš, Hubáček, Kubalík
3
Branky a nahrávky: 37. Lukeš (Šesták, Hübl) - 6. Čachotský (Zdráhal, Zeman), 23. Anděl (Hubáček, Žálčík), 36. Zeman (Suchánek, Čachotský). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2847. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Průběh utkání

S třemi novými hráči, obránci Ibererem a Pavlasem a útočníkem Kůsem nastoupila Verva proti Dukle v souboji posledních. V první třetině se jí toho mnoho nepovedlo. Obránce Iberer ve 3. minutě vystřelil od modré a zahřál mladíka Kořenáře, který dostal v brance přednost před Norem Voldenem. Následovala první možnost hostů a nedlouho potom gól – střela Zdráhala od modré čáry skončila po teči kapitána hostí Tomáše Čachotského za Kantorovými zády - 0:1. Litvínov se pak trápil, hráčům se nedařila kombinace, přechod do útoku, zpracování kotouče, prakticky nic. Jihlava navíc dobrým pohybem a jednoduchou hrou držela soupeře na distanc.

Ve druhé třetině se zblízka prosadil Lukáš Anděl, který dorazil za záda Kantora střelu Hubáčka z kruhů. Poté šel na trestnou lavici první hráč, domácí Pavlas. Po ubránění měl první šanci Vervy Lukeš, ale pak byli postupně vyloučeni Jurčík a dvakrát Kubát. Jihlavě nestačilo, že poprvé v sezoně vede na ledě soupeře o dvě branky, tak přidala třetí. V přesilovce se z levého kruhu trefil Adam Zeman a gólman domácích se nestačil přesunout. Třígólový náskok Dukly trval jen 29 vteřin. František Lukeš při rychlém výpadu z pravého křídla překvapil Kořenáře a snížil na 1:3. Poté Bryhnisveen fauloval, ale Matoušek se ujal role mstitele a musel ven také, čímž domácí přišli o přesilovku a hrálo se čtyři na čtyři.

Ve třetí třetině se Verva zlepšila a přece jen začala soupeře tlačit. Gerhát a Šesták ve 47. minutě usilovali o snížení. Pak se tým dočkal první přesilovky v zápase, ale gól mohl dát po chybě v rozehrávce Čachotský, nicméně Kantor zneškodnil jeho sólo zakončené pokusem o bekhendový blafák. Pět minut před koncem svitla domácím poslední naděje, vyloučen byl Hlinka. Druhý gól ale nepřišel, ani pak v závěrečné power-play od 58. minuty. Jihlava vyhrála zaslouženě, hrát lépe posledních dvacet minut černožlutým nestačilo.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Budu upřímný. Jeli jsme si sem pro tři body a tým se s tím ztotožnil. Jsem spokojen s tím, že si je odvážíme. Komě poslední třetiny, kdy si soupeř trochu vytvořil tlak, jsme měli utkání v rukách a zaslouženě jsme vyhráli. Takže spokojenost.

Darek Stránský (HC Verva Litvínov): Nepochopitelné... Cloumají se mnou emoce moc silné, abych neřekl něco, co bych neměl... Jdeme do tak těžkého utkání s tím, že ho chceme urvat a začít tu zlou sitauci lámat, ale soupeř nás v první třetině přebruslil. To je v této situaci neakceptovatelné, tam se musí sežrat led! A jedno s druhým. Ve druhé třetině se náš výkon nezlepšil, byť jsme si v kabině něco řekli. K tomu čtyři fauly a ještě pátý ve chvíli, kdy jsme mohli mít přesilovku, oplácení. To hlava nebere a hráči si to musí uvědomit, že už to přestává být sranda. Ve třetí třetině minimálně kluci ukázali, že kondice je, větší agresivita se najednou zase zmobilizovala, ale nevedlo to nakonec k ničemu a Jihlava si zaslouženě odvezla tři body. Jak vnímám poslední místo? Těžce, to se jinak vnímat nedá. Nedaří se nám to zlomit. Čekáme na to, že by nám nové posily mohly nějakým způsobem pomoci. Pracujeme na tom velice intenzivně už dlouhou dobu, ale není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Na druhou stranu hned musím říct, že jestli ještě někdo přijde - mělo by to být do pátku kvůli pravidlu 15 zápasů - tak to ale nejsou spasitelé. Tady je dvacet kluků od začátku sezóny a ti se musí sebrat, dát dohromady, vyčistit vzduch v kabině a rvát se o to, aby ta sezóna nedopadla špatně. S našimi marody to bohužel v nejbližší době na návrat u nikoho asi nevypadá.