1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

30.08.2017 / Vojtěch Drbohlav

30.08.2017 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

Krofta – Uřidil, Jirásek, Horský, Mašek, Nepokoj, Chujac, Kuchař, Šanko – Straka, Pawliczek, Tóth, Dvořák, Foerster, Linhart, Kalaš, Kerda, Jindra, Moravčík, Šípek, Čermák
1

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Krtek, Vála, Polák, Hrabaň, Trávník, Havelka – Mejzlík, Heinrich, Čermák, Peschout, Adam, Jindra, Waller, Kadleček, M. Strnad, Norris
3
Branky a nahrávky: 8. Straka (Tóth) – 19. Čermák (Mejzlík), 52. Mejzlík (Heinrich, Čermák), 59. Heinrich. Rozhodčí: Macháč – Kettner, Záhora. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili šťastněji hokejisté Mladé Boleslavi. Když se v osmé minutě naskytla dobrá šance Patriku Strakovi, byla proměněna. Na modré útočné čáře chyboval Havelka, následně se kotouč dostal na volného Straku, který jel sám na branku, překonal gólmana a zakončoval do prázdné. Po vstřelené brance byli Bruslaři i nadále o něco aktivnější, druhou branku však nevstřelili.

Domácí možná polevili, čehož hráči Dukly využili. Byli častěji před brankářem Michalem Kroftou, na nějž několikrát vystřelili. Ze slibné pozice pálil Kadleček, ale nakonec se mu nepodařilo zamířit pod břevno, kde by se bývalo našlo místo pro letící kotouč. Jihlavští si za svou aktivitu vysloužili srovnávací branku. David Čermák si najel až k boleslavské brance a nasměroval puk mezi Kroftovy betony. Se závěrečným hvizdem viděli diváci ve ŠKOENERGO Aréně ještě trestné střílení. Martin Nepokoj sekal, a tak dostal Waller možnost svůj nájezd zopakovat. Jihlavský útočník toho však moc nepředvedl a trefil pouze plexisklo.

Na začátku druhé třetiny mohl otočit skóre ve prospěch jihlavské Dukly Kadlečka, jenže po střele se nenašel žádný z jihlavských hráčů, který by mohl puk dorazit. Kolem poloviny zápasu se hrálo poměrně nahoru dolů a Jihlava dokázala několikrát svého soupeře z Mladé Boleslavi zatlačit. Na to reagoval hlavní trenér domácích vybráním oddechového času.

V samotném závěru druhého dějství bylo znovu zaděláno na drama. Boleslavští se domáhali vstřeleného gólu. Po prudké střele od levého mantinelu to totiž z dálky mohlo vypadat, že kotouč prosvištěl do brány a zase se z ní dostal, což si nejspíš domácí i mysleli a následně u rozhodčího protestovali, leč marně. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

Třetí třetina vyšla lépe Jihlavě. Ta se po její druhé polovině dostala do vedení 2:1, když se ze skrumáže před boleslavskou brankou prosadil Tomáš Mejzlík, který se pohotovou střelou prosadil mezi brankářovy betony.

V samotném závěru zkusili Boleslavští ještě power-play. V rámci ní se jim však vůbec nedařilo. Krátce po buly se dostal k puku Aleš Heinrich a střelou přes půl kluziště rozhodl o tom, že generálku na extraligu zvládli lépe hráči Dukly.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Zápas se mi nehodnotí lehce. Minulý týden jsme odehráli dobré utkání proti Kladnu a doufali jsme, že na něj navážeme. Nechceme se vymlouvat, ale máme úzký kádr a navíc tři nemocné útočníky. Přístup některých hráčů navíc nebyl stoprocentní. Soutěž začíná za týden a my se na ni musíme připravit.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V prvních minutách zápasu byla Boleslav lepším týmem. Chvíli nám trvalo, než jsme se do toho dostali. Potom se náš výkon zlepšil, Boleslav jsme přestříleli, jenže nás trápí koncovka, a to dlouhodobě. Hodně se nadřeme na gól. Zápas jsme sice zvládli a vyhráli po právu, ale rozhodně to nepřeceňujeme. Stále to totiž nebylo podle našich představ.