6:1
(3:0, 1:1, 2:0)

Tři góly během devatenácté minuty. Dukla doma smetla Letce z Letňan

12.10.2017 / Tomáš Lysý

Ačkoliv měli jihlavští mladší dorostenci během první třetiny zápasu proti Letňanům výraznou střeleckou převahu, dlouho to vypadalo, že se do kabin půjde bez branek. Pak ale přišla devatenáctá minuta a tři branky Dukly. Dvakrát se prosadil Tomáš Chlubna a jednou Jiří Kochrda. Hosté sice v pětadvacáté minutě vstřelili první gól, ale ihned vzápětí odpověděl zkompletovaným hattrickem Tomáš Chlubna. Ve třetí části navýšila Jihlava své vedení, když Marian Havel a Ondřej Winkler upravili výsledek na konečných 6:1.
12.10.2017 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal – Mihulka, Chlubna, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Kravec
6

HC Letci Letňany

O. Cichoň – J. Cichoň, Stránský, Čech, Bucek, Klatt, Duda – Vrkoč, Hebek, Rajilič, Straka, Pětník, Zrcek, Hlaváč, Škarda, Černý, Václavík
1
Branky a nahrávky: 19. Chlubna (Havel, Čermák), 19. Kochrda (Augusta), 19. Chlubna (Polodna, Menšík), 26. Chlubna (Menšík), 48. Havel, 58. Winkler (Havel) – 25. Škarda (Hlaváč, Klatt). Rozhodčí: Vrba – Rampír, Šťastná. Vyloučení: 3:6, navíc Havel (JIH) a Suda (LET) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 49:18. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Blažek (HC Letci Letňany): Domácí si vítězství zasloužili. Nastoupili jsme do utkání tak, na co máme. Hráli jsme ze zabezpečné obrany, bohužel se nám vymstila předposlední minuta závěrečné třetiny, kdy jsme během 50 vteřin dostali tři góly. Domácí možná trošku polevili rychlým vedením 3:0 a druhá část byla taková vyrovnaná, skončila 1:1. Ve třetí třetině byli domácí herně lepší, ale tak nějak jsme je drželi v rozích kluziště. Pak rozhodly dva proměněné góly, ať už v přesilovce nebo dorážkou. Domácí si vyhrát zasloužili, my jsme sem jeli hlavně bojovat a mohli jsme odevzdat trošku lepší výkon, ale i tak nevím, zda by to na Duklu stačilo.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Konečně se nám podařilo využít naše šance. Dostali jsme se do solidního náskoku 3:0. Když jsme inkasovali první gól, tak se nám hned podařilo zvýšit na 4:1 Na hráčích bylo vidět, že mají chuť. Snažili se tlačit do útoku a museli být trošku pozornější v obraně, což jako mančaft zvládli. Nemyslím si, že nás soupeř něčím překvapil. Úplně jsme nevěděli, co od nich máme čekat, ale kluci k zápasu přistoupili dobře a zvládli ho.